grazia

JESEN/ZIMA 2014/15

Bvlgari kolekcija aksesoara jesen 2014

Bvlgari je italijanska kompanija sa 130 godina istorije.

Osnivač brenda - Sotiris Voulgaris - bio je grčki juvelir. Slovo "V" u reči je jednostavno latinska tradicija pisanja slova "U", dakle čitamo "Bulgari". Osnivač kuće Sotirio, živeo je u Grčkoj, u njegovom rodnom mestu Paramythia, gde je radio kao juvelir. 1877. godine, napustio je svoj rodni grad i otišao na Krf, a kasnije u Napulj. On se 1881. godine, preselio u Rim gde je otvorio svoju kompaniju 1884. godine.

Flagship prodavnica otvorena je tek 1905. godine od strane njegovih sinova, u via dei Condotti, koja je ubrzo postala veoma bogata i poznata. Prve internacionalne prodavnice, otvorene su 1970. godine u Njujorku, Parizu, Ženevi i Monte Karlu.

Brend se razvio toliko, da danas širom sveta ima preko 230 svojih prodavnica. Zmija - jedan od glavnih kodova brenda Bvlgari, simbolizuje odnos sa dubokom prošlošću grada, večne mladosti ženstvenosti i besmrtnosti. Monumentalna arhitektura Večnog grada, predstavlena je u kolekciji torbi : jasne linije i svestranost. Istorijske karakteristike brenda udružene su sa modernom praktičnošću u jesen/zima 2014/2015 kolekciji Bvlgari.

Jedinstvena kombinacija boja i materijala, duboko plava, koralna, burgundac, crvena i mnoge druge boje u kombinaciji sa glavom zmije i odlična koža izgledaju kao “million dolara”. Kolekcija aksesoara Bvlgari stvorena je za urbane i poslovne dame koje imaju vremena da posle posla učestvuju u brojnim aktivnostima.

Autor: M.L.

Pročitajte još

Povezane teme

Easy Chic

11 koraka za savršeno zimsko oblačenje

Zima je sezona kada vremenske (ne)prilike najviše diktiraju vaše oblačenje. Pošto želite da budete sigurni predstavljamo vam spisak pouzdanih i klasičnih komada koji će vam olakša...

Stil dana

Menhetn kao modna pista: Novi dan, novi izgled Emili Ratajkovski

I dok šeta psa, manekenka je besprekorno stilizovana.

Vesti

6 vodećih trendova za 2023. koje poznate ličnosti već nose

Ostavite ekspertima da prvi usvajaju nove stilove.

Stil dana

Perfektno obučena i kad ide u šoping: Kejti Holms kraljica ležernosti

Glumica je u jednostavnoj, ali veoma elegantnoj kombinaciji šopingovala u Njujorku.

Inspiracija

5 načina da nosite perjane jakne po uzoru na IT devojke

Hlado vreme znači samo jedno – slojevito oblačenje i jakna napunjena perijem