grazia

Piste

Dijalog sa Afrikom: Dior Cruise 2020 kolekcija

"Kultura nas uči da živimo zajedno, da nismo sami na ovom svetu, da drugi ljudi žive po potpuno različitim kanonima, ali njihovi temelji su jednako važni kao i naši."

Sa ovim citatom afričkog pisca, u Marakešu je otvorena Dior Cruise 2020 revija. Marija Gracija Kjuri organizirala je zaista očaravajući šou i pokazala neverovatnu kolekciju napravljenu u tandemu s umetnicima širom sveta.

Kreativni direktor francuske modne kuće dovela je svoje glavne klijente i prijatelje brenda u Marakeš i, kako se ispostavilo, ne bez razloga: Christian Dior je 1951. godine stvorio Maroc haljinu i kaput, a 1960. godine, kada je Ives Saint-Laurent stajao na čelu brenda, takođe posvećena kolekciji Maroko. Prema tome, sa sigurnošću možemo reći da je Marakeš u DNK brenda. Ali plan kreativne dizajnerke je bio još ambiciozniji: ideja o ujedinjenju zanatlija širom sveta da bi se napravila cruise kolekcija za 2020. nije bila da se govori o rukotvorinama, već da se sazna kako drugi gledaju Dior kodove.  

U stvaranju neke moderne mape sveta, kako ona sama opisuje kolekciju, prisustvovali su majstori iz Južne Afrike, Jamajke i Maroka. Ali Kjuri ne smatra njenu kolekciju afričkom: postoje reference na floru i faunu, značajne karakteristike kulture kao što su šalovi, brojne narukvice i ogrlice. Marija Gracija je pokazala otiske za modele od glave do pete, razređujući aktivne uzorke boemskim belim čipkama i odećom za dečake sa košuljima i maskirnim otiskom. Ne bez klasičnog novog izgleda, nabrane suknje i, naravno, legendarne torbe Saddle. 

 

 

Pročitajte još

Povezane teme

Vesti

BOSS organizovao žurku za Naomi Kembel

Lepotica je tradicionalno proslavila rođendan u Kanu.

Vesti

Summer kolekcija brenda H&M je tu!

Uživajte u sjajnim lanenim sakoima, heklanim bluzama i haljinama, fantastičnim kupaćim kostimima

Stil dana

Smart casual u izvedbi Emili Ratajkovski

Blejzer, crop top i zvonaste pantalone za šetnju njujorškim ulicama.

Stil dana

Da li je ovo najsavršenija zlatna haljina?

Megan Markl pravi kraljevske stilske izbore.

Inspiracija

Modna inspiracija: Poput grčkih boginja

Ovog proleća desila se potpuna modna dominacija romantičnih tendencija iskazanih pre svega haljinama maksi dužina izvedenih od čipke i satena.

Vesti

Nova hot spot mesta za šoping u Beogradu

U TC Galerija otvorene su tri nove radnje luksuznih brendova Calzedonia, Intimissimi i Intimissimi Uomo.