grazia

Piste

Nastavljamo putovanje Oscar de la Renta - Latinska Amerika je na redu!

Stopama samog osnivača!

Za kuću Oscar de la Renta, Laura Kim i Fernando Garsija pokazali su se istinskim otkrićem: oni ne prave dizajnerske revolucije svake sezone, ali zadatak sa kojim se suočavaju je uvek drugačiji. Kreirati ono što će se dopadati i dugogodišnjim klijentima brenda, uglednim damama koje su lično poznavale de la Rentu i novim klijentima - mladim, živahnim, milenijalcima.

Elegantne haljine, poput vazduha neophodnog za dame, u rukama dizajnera ne izgledaju preopterećeno; tradicionalne tehnike i materijali, naviknuti na potpuno različite predmete, koriste se za stvaranje laganih i veselih stvari - od večernjih haljina do mini suknji s džepovima. Istovremeno, ne gube eleganciju koja je važna za iskusne fanove brenda. Ali danas retko čujemo ovu reč u principu u bilo kojem modnom kontekstu! Iz sezone u sezonu nadahnjuju dizajnere putovanja: pamtimo kolekcije posvećene Indiji i Maroku, Španiji. Sada je red na Latinsku Ameriku, odakle potiču i de la Renta i Fernando Garsija - dolaze iz Dominikanske Republike. Tako je raspoloženje u prolećnoj sezoni ponovo odmor.

Kim i Garsija, naravno, nemaju direktne reference niti verbalne kopije narodnih nošnji. U pogledu silueta, uprkos nekim očiglednim detaljima kao što su, recimo, majice, tunike ili nagoveštaji kaftana, sve izgleda potpuno moderno. Haljine sa otiscima koji imitiraju patčvork, na primer, uopšte ne izgledaju "ručno izrađene". Dizajneri su dobro i spretno pobedili suvenirsko raspoloženje kolekcije i  njihovom radu nemamo šta prigovoriti.

 

Pročitajte još

Povezane teme

Inspiracija

Džungla na asfaltu: Kako da nosite zebra print ovog leta

Jedan od najmodernijih dezena sezone obožavaju poznate ličnosti.

Inspiracija

Ko je bila Požarevljanka koja je očarala Njujork?

Srpkinja i Italijanka, Njujorčanka isto koliko Požarevljanka i Beograđanka, Milena Pavlović Barilli uvek je išla ispred svog vremena.

Street style

Stavite kacigu i držite se čvrsto: Ove jeseni bajkerska moda jedan je od vodećih trendova

Jedan od vodećih trendova predstojeće jesenje sezone, inspirisan slobodnim duhom, predstavlja bajkersku modu - stil koji uspešno spaja snagu i ženstvenost.

Vesti

Veliki povratak kofera kakve je obožavala princeza Dajana

Brend Tanner Krolle se posle sto godina vraća u Harrods, kolekcijom kofera i torbi koju je dizajnirala Tabita Simons.

Stil dana

Glamurozan stajling ćerke Hajdi Klum u haljini od čipke

Dokaz da je mala crna haljina ipak mala crna haljina.

Vesti

Otvorena nova Hugo prodavnica u Beogradu

Nova fashion adresa za pojedince koji su neopterećeni formom i pravilima.

Vesti

Na plaži u elegantnoj haljini? Da, ako ste Viktorija Bekam!

No, dizajnerka po pesku ne hoda, već je nosi džentlmen od supruga.

Inspiracija

Birkenstocks papuče su svuda, a ovo je 5 stilskih kombinacija za perfektan letnji outfit!

Pre mnogo godina Birkenstocks se smatrao modnim promašajem. Međutim, u poslednjih nekoliko godina njihova popularnost je eksplodirala.

Inspiracija

Deca poznatih modnih dizajnera takođe su uspešni dizajneri

Petoro dece poznatih modnih dizajnera odabrali su istu profesiju i svojim uspehom potrvdili da krv zaista nije voda.

Piste

Povratak u prošlost: Zašto smo modno nostalgični?

Kada živimo u turbulentnim vremenima, povratak estetici prošlosti predstavlja izvor optimizma koji nam je svima neophodan

Inspiracija

Kako da nosite leopard print kao Kejt Mos

Ukoliko bismo definisali jednu od najpoznatijih modnih kombinacija modernog doba, nosila bi naziv “Kejt Mos i leopard print”.