grazia

Piste

Nastavljamo putovanje Oscar de la Renta - Latinska Amerika je na redu!

Stopama samog osnivača!

Za kuću Oscar de la Renta, Laura Kim i Fernando Garsija pokazali su se istinskim otkrićem: oni ne prave dizajnerske revolucije svake sezone, ali zadatak sa kojim se suočavaju je uvek drugačiji. Kreirati ono što će se dopadati i dugogodišnjim klijentima brenda, uglednim damama koje su lično poznavale de la Rentu i novim klijentima - mladim, živahnim, milenijalcima.

Elegantne haljine, poput vazduha neophodnog za dame, u rukama dizajnera ne izgledaju preopterećeno; tradicionalne tehnike i materijali, naviknuti na potpuno različite predmete, koriste se za stvaranje laganih i veselih stvari - od večernjih haljina do mini suknji s džepovima. Istovremeno, ne gube eleganciju koja je važna za iskusne fanove brenda. Ali danas retko čujemo ovu reč u principu u bilo kojem modnom kontekstu! Iz sezone u sezonu nadahnjuju dizajnere putovanja: pamtimo kolekcije posvećene Indiji i Maroku, Španiji. Sada je red na Latinsku Ameriku, odakle potiču i de la Renta i Fernando Garsija - dolaze iz Dominikanske Republike. Tako je raspoloženje u prolećnoj sezoni ponovo odmor.

Kim i Garsija, naravno, nemaju direktne reference niti verbalne kopije narodnih nošnji. U pogledu silueta, uprkos nekim očiglednim detaljima kao što su, recimo, majice, tunike ili nagoveštaji kaftana, sve izgleda potpuno moderno. Haljine sa otiscima koji imitiraju patčvork, na primer, uopšte ne izgledaju "ručno izrađene". Dizajneri su dobro i spretno pobedili suvenirsko raspoloženje kolekcije i  njihovom radu nemamo šta prigovoriti.

 

Pročitajte još

Povezane teme

Vesti

Veganska couture moda: Vini Harlou nosila haljinu napravljenu od kakaa

Dizajnerka Iris Van Herpen inspiraciju je našla u sladoledu.

Stil dana

Ovo je džemper sezone ako pitate Kendal Džener

Izgleda da je i u Los Anđelesu došlo vreme za slojevito oblačenje

Easy Chic

11 koraka za savršeno zimsko oblačenje

Zima je sezona kada vremenske (ne)prilike najviše diktiraju vaše oblačenje. Pošto želite da budete sigurni predstavljamo vam spisak pouzdanih i klasičnih komada koji će vam olakša...

Stil dana

Menhetn kao modna pista: Novi dan, novi izgled Emili Ratajkovski

I dok šeta psa, manekenka je besprekorno stilizovana.

Vesti

6 vodećih trendova za 2023. koje poznate ličnosti već nose

Ostavite ekspertima da prvi usvajaju nove stilove.

Stil dana

Perfektno obučena i kad ide u šoping: Kejti Holms kraljica ležernosti

Glumica je u jednostavnoj, ali veoma elegantnoj kombinaciji šopingovala u Njujorku.