grazia

Piste

Nostalgična kolekcija Marc Jacobs vraća nas u Njujork iz 1960-ih

Zašto nam treba njujorška Nedelja mode?

Da li je sada pravo vreme da nedelje mode prestanu da postoje jer veliki brendovi i dalje odbijaju da učestvuju jedan za drugim? A revije postaju sve manje poput revija, pretvarajući se u bilo šta drugo: koncerti, zabave, muzičke predstave odmah na pisti ... njujorška Nedelja nije imala vremena da se završi, a nekoliko modnih časopisa počelo je razgovarati o tome. Ali revije, poput Marca Jacobsa, na sreću, još uvek mogu dati odgovor: potrebna je.

Na svoj poseban način Marc Jacobs može da promeni gledaocu ovo mišljenje i to nije slučajno. Ne možete jednostavno imenovati reviju Marc Jacobs: dizajner voli da priređuje predstave i spreman je da postavi najneverovatnije scene kako bi ispričao kompletnu priču. Ovaj put, međutim, scenografija nije bila u fokusu. Glavna stvar je bio pokret i koreografija. Reviju je otvorila Karol Armitage, američka koreografkinja, koja je 80-ih godina dobila naziv "pank balerina", za razliku od bilo kojeg drugog plesnog stila. A iza nje čitav niz plesača pojavio se na pistu: i kada su istrčali u redove pred publikom, podižući se čak i u visokim potpeticama u skokovima, ovaj efekat je proizveo nevoravatna osećanja kod publike.

Sama kolekcija, u poređenju sa prošlom, ispala je diskretna, tiha. Prethodna je takođe na svoj način bila nostalgična, ali u isto vreme je podsećala na kostime: dizajner je bukvalno rekreirao stajlinge svojih prošlih voljenih heroina. Da, neki stajlinzi podsećaju na Džeki Kenedi ali ništa više. Ovo je prilično mirna interpretacija modnih 60-ih - bez jakih tonova, grafičkih strelica na pola lica ili, recimo, eksperimenta sa pop artom, s kojima se Jacobs već sreo u svojoj karijeri.

Pogledajte kako je izgledala kolekcija u našoj galeriji fotografija.

 

 

Pročitajte još

Povezane teme

Vesti

6 vodećih trendova za 2023. koje poznate ličnosti već nose

Ostavite ekspertima da prvi usvajaju nove stilove.

Stil dana

Perfektno obučena i kad ide u šoping: Kejti Holms kraljica ležernosti

Glumica je u jednostavnoj, ali veoma elegantnoj kombinaciji šopingovala u Njujorku.

Inspiracija

5 načina da nosite perjane jakne po uzoru na IT devojke

Hlado vreme znači samo jedno – slojevito oblačenje i jakna napunjena perijem

Vesti

Black Week u CCC-u!

Proslavite nedelju izuzetnih promocija! Black Week u CCC-u je izuzetna prilika da kupite najmoderniju obuću i modne dodatke po cenama nižim i do -30%.

Easy Chic

Stilski vodič Meg Rajan za poznu jesen

Holivudska glumica kao večiti izvor inspiracije.

Inspiracija

Melly Myers: Volim pozitivne i optimistične ljude

Bistra i spektakulrna glumica, Melly Myers, ne samo da je poznata po svojoj radnoj etic ii 5 filmova koje je snimila ove godine, već i po svojoj neverovatnoj ličnosti koja je puna...

Film

Elegantne kombinacije Ris Viterspun i Dženifer Aniston pravo sa snimanja

Serija “The Morning Show” uskoro dobija svoju treću sezonu, a njene glavne zvezde se ovako oblače za dolazak na set