Piste

Svetli kraj: Louis Vuitton proleće/leto 2020

Revijom Louis Vuitton završena je Nedelja mode u Parizu.

Nova kolekcija francuske modne kuće ne samo da je bila vrhunac četvoronedeljnog modnog putovanja, već je označila i početak nove decenije. Rad Nikolasa Žeskera u Louis Vuittonu usko je povezan sa prošlošću. Dizajner je u prethodnoj sezoni koketirao sa osamdesetim, nekoliko sezona pre toga sa estetikom XVIII veka, a ovaj put sa „Belle Époque“.

"Ovo je deo francuske istorije, koji je veoma interesantan i sa stanovišta umetnosti i u kontekstu emancipacije žena i, naravno, Prustove literature", objasnio je.

To je takođe period koji se poklopio sa rođenjem i usponom kuće Louis Vuitton. Bilo je mnogo referenci na „Belle Époque“. voluminozni rukavi košulja, dugmad, kovrdže na žakard kaputu, slikoviti cvetovi na haljinama i kožne jakne. Takođe se u novoj kolekciji nalaze brojne reference na period kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih godina. Zauzvrat, Žesker se fokusirao na psihodelične obrasce. Slične stvari su češće povezane sa Pradom ili Anom Sui, ali dizajner je imao poseban pogled na takvu estetiku. Pored toga, Nikolas je svoju publiku dugo navikao na stilske preokrete: buržoazija u jednoj kolekciji, naučno-fantastični futurizam u drugoj. U sledećoj sezoni - sjajan povratak minimalizma - Louis Vuitton će  definitivno bidi primećen.

 

 

Povezane teme

Inspiracija

Pistaći-zelena je hit ove jeseni

Od bogate, gotovo maslinasto zelene do pastelne sa primesama nane, paleta zelenih nijansi je posebno popularna u novoj jesenjoj sezoni.

Street style

Street style: kako se oblače stanovnici Londona ove jeseni

Pandemija i karantin značajno su uticali na čitavu modnu industriju, uključujući i smer uličnog stila.

Stil dana

Slatki život: kako nositi čokoladne nijanse ove jeseni

Mlečna, gorka ili slatka - ove sezone inspirisani smo najslađim desertom koji se topi u ustima i komponuje stajlinge u prijatnom čokoladnom asortimanu.

Vesti

Lepršave haljine, neon pantalone i puno lanaca: kolekcija Victoria Beckham proleće/leto 2021.

Victoria Beckham, učesnica londonske Nedelje mode, umesto tradicionalne revije, predstavila je svoj lookbook i minifilm u kome su glumila samo četiri modela.

Vesti

Burberry aksesoari za proleće/leto 2021

Uprkos činjenici da se revija Burberry proleće/leto 2021 odvijala bez gledalaca u šumi u blizini Londona, kreativni direktor brenda Rikardo Tiši uspeo je da priredi fizičku reviju...

Vesti

Fantastična Zendeja na dodeli nagrada Emmy 2020

Jedan od najmodernijih trenutaka izvanredne i najvažnije večeri TV nagrada!

Vesti

Ako ste pozvani na venčanje, spasiće vas ova haljina iz Zare

Divna i cvetna, romantična haljina iz Zare idealna je za svaku modernu devojku koja je pozvana na venčanje.

Vesti

Maison Margiela x Reebok: nikada pre niste videli ove patike

Brend Reebok i kuća visoke mode Maison Margiela najavili su početak svog partnerstva, koje prevazilazi granice obuće.