grazia

Piste

Tajne palate: kolekcija Oscar de la Renta jesen/zima 2019/20

Laura Kim i Fernando Garsija, koji danas kreiraju kolekcije za modnu kuću Oscar de la Renta, inspirisani su mestom gde se islam susreće sa hrišćanstvom.

Mesto koje je inspirisalo dizajnere je Mezkuita, a u njihovom radu zapadni kroj pažljivo je pomešan s orijentalnim notama. Mezkuita je rimokatolička katedrala u španskom gradu Kordobi. Oscar de la Renta je voleo da poseti ovo mesto, a Kim i Garsija ga smatraju savršenim otelotvorenjem različitosti našeg sveta.

Na pisti, ovaj susret izražen je pre svega vizualnom komponentom - bogatim bojama koje su povezane sa šarenim orijentalnim bazarima, otiscima tepiha i bogatim dekorom. Oscar de la Renta je brend koji je prvenstveno povezan sa večernjom modom, ali Kim i Garsija žele da prošire ovu percepciju. Tokom revije, oni su uredno prešli od dnevnog izgleda do raskošnih haljina. Dakle, na početku revije dizajneri su pokazali niz odličnih pantalona sa kariranim printom "Princ od Velsa" i nekoliko kaputa koje se mogu preneti u nasledstvo.

Tada su se na modnoj pisti pojavile ležerne i koktel haljine, a na kraju revije gledaoci su videli najlepše haljine, zbog kojih volimo ovaj brend.

Pročitajte još

Povezane teme

Stil dana

Ovo je džemper sezone ako pitate Kendal Džener

Izgleda da je i u Los Anđelesu došlo vreme za slojevito oblačenje

Easy Chic

11 koraka za savršeno zimsko oblačenje

Zima je sezona kada vremenske (ne)prilike najviše diktiraju vaše oblačenje. Pošto želite da budete sigurni predstavljamo vam spisak pouzdanih i klasičnih komada koji će vam olakša...

Stil dana

Menhetn kao modna pista: Novi dan, novi izgled Emili Ratajkovski

I dok šeta psa, manekenka je besprekorno stilizovana.

Vesti

6 vodećih trendova za 2023. koje poznate ličnosti već nose

Ostavite ekspertima da prvi usvajaju nove stilove.

Stil dana

Perfektno obučena i kad ide u šoping: Kejti Holms kraljica ležernosti

Glumica je u jednostavnoj, ali veoma elegantnoj kombinaciji šopingovala u Njujorku.

Inspiracija

5 načina da nosite perjane jakne po uzoru na IT devojke

Hlado vreme znači samo jedno – slojevito oblačenje i jakna napunjena perijem