Piste

Umetnost odevanja u show-u Ralph Lauren

Visoko društvo...

Prošle sezone, grupa dizajnera počela je da glasno pokazuje interesovanje za nostalgijom i za vremenima u kojima je klasična elegancija bila veoma poštovana, a ne street style, sportski i ružni šik. Sada im se pridružio i Ralph Lauren.

Iako iz njegovih kolekcija, budimo iskreni, ta elegancija nije nestala, bez obzira na to kakvi su se trendovi modernoj modi sviđali. Revija je održana u improvizovanom noćnom klubu Ralph's Club, koji je inspirisan institucijama Njujorka 20-ih i 30-ih. Da, Amerika se počela zabavljati ne početkom 70-ih i otvaranjem Studija 54, kao što se čini nekima.

Nova kolekcija Ralph Lauren usput, nije prolećna kao i sve druge. Svaki izlaz iz kuće još uvek se izjednačava sa izlaskom na svetlo, ali su siluete ažurirane. Pa, prirodno krzno koje na početku 20. veka nije izazvalo nikakva pitanja, naravno zamenjeno je ekološkim i veštačkim. Večernji i koktel autfiti u ovoj kolekciji predstavljeni su bukvalno za svaki ukus - i definitivno bez veze sa bilo kojom određenom erom. Da li volite minimalizam? Evo duge odevne kombinacije bez ukrasa i trikova, kao 90-ih. Niste dovoljno uživali u osamdesetim godinama? Isprobajte ovu haljinu sa kratkom suknjom, sastavljenom od sjajnih karnera. Tražite nešto u duhu dvadesetih? Tu su i haljine sa leptir rukavima. Izvan vremena i prostora postoje klasični Loren modeli: svetle satenske haljine, veličanstvene haljine princeza sa labavim gornjim delom umesto korseta.

I, naravno, niko ne ograničava devojke na suknje i haljine -  tuksedo, pantalone, večernji kombinezoni su odavno uspostavljena alternativa haljinama.

foto:Vogue

M.L.

 

Povezane teme

Inspiracija

Inspiracija – Rečnik zavođenja

Delikatnost čipke i punoća satena uvek pokreću maštu.

Vesti

Bred Pit u reklamnoj kampanji Brioni proleće/leto 2020

Krajem novembra postalo je poznato da je Bred Pit postao novi ambasador italijanske modne kuće Brioni, a sada je brend lansirao reklamnu kampanju sa učešćem glumca.

Vesti

Savremena klasika: reklamna kampanja Michael Kors proleće/leto 2020

Nova reklama kampanja Michael Kors Collection se opet okreće modernoj američkoj klasici - bezvremenim siluetama i razumljivim kombinacijama koje neće izgubiti relevantnost još dug...

Vesti

"Najglasniji i najiskreniji osmeh u industriji" - zašto modni svet voli Glendu Bejli

Glavna urednica američkog magazina Harper’s Bazaar, napustila je svoju funkciju ove nedelje.

Satovi i Nakit

Chanel kampanja nakita “Over the Moon”

Ne radi se o destinaciji, već o putovanju.

Vesti

Ema Stoun sa orhidejom na grudima podseća: dolazi proleće

Modna inspiracija u novom lookbook-u Louis Vuitton.

Inspiracija

Inspiracija – Ton prirode

Total look u zemljanom i neutralnom koloritu akcentujte torbom zmijskog printa.

Stil dana

18 sivih kaputa koje volimo

Svestran i moderan, sivi kaput ima mesto u garderobi svake devojke.

Stil dana

15 crvenih haljina koje volimo

Svakoj ženi je potrebna bar jedna crvena haljina u ormaru.

Vesti

Dženifer Lopez u reklamnoj kampanji Versace proleće/leto 2020

Pevačica je postala zvezda kampanje Versace proleće/leto 2020.

Stil dana

10 načina da lako nadogradite vašu kancelarijsku garderobu 2020

Kancelarijska garderoba dugo nije bila konstanta koju nije moguće promeniti - sada više liči na dizajnersku odeću, čiji se detalji mogu lako menjati.