grazia

Piste

Vionnet Proleće/Leto 2015 – Paris Fashion Week

Dobrodošli u RIMSKO CARSTVO, gde ćete videti prave boginje kako nose izuzetno prefinjene i spektakularne haljine u gladijator stilu.

Vionnet proleće/leto 2015 kolekcija oduševila je sve prisutne juče u Parizu, predstavljajući niz odeće koja je mešavina ženstvenosti i romantike sa starim i "strogim"​​. To je kolekcija koja pobuđuje emocije, istovremeno izaziva divljenje, iznenađenje i jaku želju da imate sve te delove u svojoj garderobi.

Vionnet zna kako da učini modu spektakularnom, ali i vešto uspeva da ubrizga Couture vibracije u kolekcijama koje predstavlja, što ga čini dramatičnim, ali potpuno šarmantnim i neverovatnim! Mešavina stilova u sukobu, tkanina i starog i novog sveta mogla je da se uoči već na prvom pogledu, jer je reviju otvorila kombinacija koja sadrži belu pamučnu majicu sa strogim kragnama, u paru sa providnom dugom suknjom od organze u nude tonovima koja je pričvršćena pojasom koji je podsetio na vreme gladijatora. Suknja je takođe otkrila bele podvezice i bele čarape, koje su dale “vrući” dodir ovoj kombinaciji.

Videli smo mnogo detalja, zanimljivih krojeva i dizajnerskih rešenja. Upotreba prevelikih gladijator pojaseva, gladijator sandala, nekonvencionalnih majica i super - kratkim šortsevima otkrila je gladijator stranu Vionnet žene, dok su fini dizajni, mekane tkanine i drapiranje i mnogo transparentnih tkanina predstavljali rimsku boginju.

Govoreći o nekonvencionalnim stilu Vionnet proleće/leto 2015 kolekcije, takođe treba pomenuti korišćenje krzna i kože bez kojih bi sigurno sve izgledali dosadno i monotono. Ukupna paleta boja je umirujuća i opuštajuća, sastoji se od čisto belih tonova, pesak nijansi, svetlo plave sa veoma malom dozom crne.

Uglavnom su kombinacije bile monohromatske dok su mali detalji otkrivali izvor inspiracije za celu kolekciju. Mešanje stilova vidljivo je i na obući, jer su modeli nosili patike sa kaiševima koje su neodoljivo podsećale na gladijator sandale. U celini, Vionnet proleće/leto 2015 kolekcija slikovita dočarava čitavu priču istorije, strasti i drame.

Da li želiš da budeš rimska boginja ili jaka žena sa gladijatorom u sebi, ovo je krajnja destinacija za vašu modnu inspiraciju.

M.L.

Pročitajte još

Povezane teme

Inspiracija

Džungla na asfaltu: Kako da nosite zebra print ovog leta

Jedan od najmodernijih dezena sezone obožavaju poznate ličnosti.

Inspiracija

Ko je bila Požarevljanka koja je očarala Njujork?

Srpkinja i Italijanka, Njujorčanka isto koliko Požarevljanka i Beograđanka, Milena Pavlović Barilli uvek je išla ispred svog vremena.

Street style

Stavite kacigu i držite se čvrsto: Ove jeseni bajkerska moda jedan je od vodećih trendova

Jedan od vodećih trendova predstojeće jesenje sezone, inspirisan slobodnim duhom, predstavlja bajkersku modu - stil koji uspešno spaja snagu i ženstvenost.

Vesti

Veliki povratak kofera kakve je obožavala princeza Dajana

Brend Tanner Krolle se posle sto godina vraća u Harrods, kolekcijom kofera i torbi koju je dizajnirala Tabita Simons.

Stil dana

Glamurozan stajling ćerke Hajdi Klum u haljini od čipke

Dokaz da je mala crna haljina ipak mala crna haljina.

Vesti

Otvorena nova Hugo prodavnica u Beogradu

Nova fashion adresa za pojedince koji su neopterećeni formom i pravilima.

Vesti

Na plaži u elegantnoj haljini? Da, ako ste Viktorija Bekam!

No, dizajnerka po pesku ne hoda, već je nosi džentlmen od supruga.

Inspiracija

Birkenstocks papuče su svuda, a ovo je 5 stilskih kombinacija za perfektan letnji outfit!

Pre mnogo godina Birkenstocks se smatrao modnim promašajem. Međutim, u poslednjih nekoliko godina njihova popularnost je eksplodirala.

Inspiracija

Deca poznatih modnih dizajnera takođe su uspešni dizajneri

Petoro dece poznatih modnih dizajnera odabrali su istu profesiju i svojim uspehom potrvdili da krv zaista nije voda.

Piste

Povratak u prošlost: Zašto smo modno nostalgični?

Kada živimo u turbulentnim vremenima, povratak estetici prošlosti predstavlja izvor optimizma koji nam je svima neophodan

Inspiracija

Kako da nosite leopard print kao Kejt Mos

Ukoliko bismo definisali jednu od najpoznatijih modnih kombinacija modernog doba, nosila bi naziv “Kejt Mos i leopard print”.