Satovi i Nakit

Nebeski vitez

Postoji nešto neopisivo neodoljivo i uzbudljivo kad pomislimo na pilote...

Pilot je arhetip muževnosti, viteštva, snage i moći, neko ko realno ima kontrolu u svojim rukama i nikada ne puca pod pritiskom…

Da li su za našu sklonost ka momcima koji krstare nebom krivci salvni glumci koji su glumili zgodne pilote? To još niko sa sigurnošću ne može da tvrdi, ali ono što je sigurno je da nam pred pilotima klecaju kolena!

Nije važno da li je sve stvar mašte ili imamo sreće da spoznamo čari avantura kada nas dečko avionom iznenada povede na solo let u nepoznato. Momenat odvajanja od tla je neopisiv i gotovo metaforički, nešto poput životnog zemljotresa u kom literarno gubimo tlo pod nogama.

Vremena su se možda promenila, ali je uniforma kao fetiš preživela, i mi i dalje maštamo o “Oficiru i džentlmenu”, koji će nas “lansirati” u nebo, u bukvalnom smislu. Već pri prvom pogledu na pilotsku jaknu i avijatičarske naočare, mnogim damama postaje milije oko srca u nadi da baš TAJ dečko vozi avion, da je možda baš ON plemeniti nebeski vitez, koji će nam “skidati zvezde sa neba”…

No, ne dajte da vas izgled prevari. Može biti da je dečko pred nama samo wanna be pilot, koji se lažno predstavlja u nadi da će svojim izgledom ostaviti što bolji utisak. A onda džaba i Top Gun jakna, i slavne Ray Ban naočare - kada ukapiramo da se neko lažno predstavio, i da “ono što je bilo u izlogu, ne postoji u prodavnici.”

Ali jedna stvar će otkriti pravog zaljubljenika u letenje!

Kada je sa nama - on ima sve vreme ovog sveta. Bez obzira što možda baš za sat vremena leti u uzbudljivu avanturu preko Atlantika, on neće nervozno gledati u svoj TAG Heuer hronograf, iščekujući nestrpljivo da završimo razgovor, kako bi što pre zbrisao.

Jer u vazduhu je sve stvar dobrog tajminga: bilo da se radi o procenjenom vremenu poletanja i sletanja, vremenu za tankiranje goriva ili tajmingu kada odluči da se skrasi upravo kraj nas.

Hajde da odbacimo sve metafore i zaronimo u svet  AUTAVIA hronograf satova, onog najvažnijeg i, verovatno, najznačajnijeg detalja koji otkriva pravog viteza neba pred nama.

Godine 1933. Heuer je dizajnirao prvi brojač za trkačke automobile i avione: hronograf Autavia. Naziv je bio kombinacija reči AUTomobile i AVIAtion jednako genijalan kao i vremenske funkcije modela.

Tri decenije kasnije, 1962. godine, Džek Heuer, četvrta generacija Heuer-ovih u kompaniji, kreirao je svoj prvi hronograf za sportske zglobove. Njegov inovativni potpis: rotirajuća korona... Ime Autavia je ponovo rođeno sa ovim novim, kompletnim i širokim opsegom.

Do danas su brojna izdanja bila izuzetno uspešna, i ostala su među najtraženijim hronografima među kolekcionarima.

Zato drage dame, kada ugledate Autavia hronograf na zglobu ruke muškarca koji vam se dopada, nema sumnje da pred vama stoji kralj neba.

Povezane teme

Inspiracija

Pistaći-zelena je hit ove jeseni

Od bogate, gotovo maslinasto zelene do pastelne sa primesama nane, paleta zelenih nijansi je posebno popularna u novoj jesenjoj sezoni.

Street style

Street style: kako se oblače stanovnici Londona ove jeseni

Pandemija i karantin značajno su uticali na čitavu modnu industriju, uključujući i smer uličnog stila.

Stil dana

Slatki život: kako nositi čokoladne nijanse ove jeseni

Mlečna, gorka ili slatka - ove sezone inspirisani smo najslađim desertom koji se topi u ustima i komponuje stajlinge u prijatnom čokoladnom asortimanu.

Vesti

Lepršave haljine, neon pantalone i puno lanaca: kolekcija Victoria Beckham proleće/leto 2021.

Victoria Beckham, učesnica londonske Nedelje mode, umesto tradicionalne revije, predstavila je svoj lookbook i minifilm u kome su glumila samo četiri modela.

Vesti

Burberry aksesoari za proleće/leto 2021

Uprkos činjenici da se revija Burberry proleće/leto 2021 odvijala bez gledalaca u šumi u blizini Londona, kreativni direktor brenda Rikardo Tiši uspeo je da priredi fizičku reviju...

Vesti

Fantastična Zendeja na dodeli nagrada Emmy 2020

Jedan od najmodernijih trenutaka izvanredne i najvažnije večeri TV nagrada!

Vesti

Ako ste pozvani na venčanje, spasiće vas ova haljina iz Zare

Divna i cvetna, romantična haljina iz Zare idealna je za svaku modernu devojku koja je pozvana na venčanje.

Vesti

Maison Margiela x Reebok: nikada pre niste videli ove patike

Brend Reebok i kuća visoke mode Maison Margiela najavili su početak svog partnerstva, koje prevazilazi granice obuće.