Satovi i Nakit

Nebeski vitez

Postoji nešto neopisivo neodoljivo i uzbudljivo kad pomislimo na pilote...

Pilot je arhetip muževnosti, viteštva, snage i moći, neko ko realno ima kontrolu u svojim rukama i nikada ne puca pod pritiskom…

Da li su za našu sklonost ka momcima koji krstare nebom krivci salvni glumci koji su glumili zgodne pilote? To još niko sa sigurnošću ne može da tvrdi, ali ono što je sigurno je da nam pred pilotima klecaju kolena!

Nije važno da li je sve stvar mašte ili imamo sreće da spoznamo čari avantura kada nas dečko avionom iznenada povede na solo let u nepoznato. Momenat odvajanja od tla je neopisiv i gotovo metaforički, nešto poput životnog zemljotresa u kom literarno gubimo tlo pod nogama.

Vremena su se možda promenila, ali je uniforma kao fetiš preživela, i mi i dalje maštamo o “Oficiru i džentlmenu”, koji će nas “lansirati” u nebo, u bukvalnom smislu. Već pri prvom pogledu na pilotsku jaknu i avijatičarske naočare, mnogim damama postaje milije oko srca u nadi da baš TAJ dečko vozi avion, da je možda baš ON plemeniti nebeski vitez, koji će nam “skidati zvezde sa neba”…

No, ne dajte da vas izgled prevari. Može biti da je dečko pred nama samo wanna be pilot, koji se lažno predstavlja u nadi da će svojim izgledom ostaviti što bolji utisak. A onda džaba i Top Gun jakna, i slavne Ray Ban naočare - kada ukapiramo da se neko lažno predstavio, i da “ono što je bilo u izlogu, ne postoji u prodavnici.”

Ali jedna stvar će otkriti pravog zaljubljenika u letenje!

Kada je sa nama - on ima sve vreme ovog sveta. Bez obzira što možda baš za sat vremena leti u uzbudljivu avanturu preko Atlantika, on neće nervozno gledati u svoj TAG Heuer hronograf, iščekujući nestrpljivo da završimo razgovor, kako bi što pre zbrisao.

Jer u vazduhu je sve stvar dobrog tajminga: bilo da se radi o procenjenom vremenu poletanja i sletanja, vremenu za tankiranje goriva ili tajmingu kada odluči da se skrasi upravo kraj nas.

Hajde da odbacimo sve metafore i zaronimo u svet  AUTAVIA hronograf satova, onog najvažnijeg i, verovatno, najznačajnijeg detalja koji otkriva pravog viteza neba pred nama.

Godine 1933. Heuer je dizajnirao prvi brojač za trkačke automobile i avione: hronograf Autavia. Naziv je bio kombinacija reči AUTomobile i AVIAtion jednako genijalan kao i vremenske funkcije modela.

Tri decenije kasnije, 1962. godine, Džek Heuer, četvrta generacija Heuer-ovih u kompaniji, kreirao je svoj prvi hronograf za sportske zglobove. Njegov inovativni potpis: rotirajuća korona... Ime Autavia je ponovo rođeno sa ovim novim, kompletnim i širokim opsegom.

Do danas su brojna izdanja bila izuzetno uspešna, i ostala su među najtraženijim hronografima među kolekcionarima.

Zato drage dame, kada ugledate Autavia hronograf na zglobu ruke muškarca koji vam se dopada, nema sumnje da pred vama stoji kralj neba.

Povezane teme

Vesti

Etno kaftani i veliki pozdrav iz 70-ih u kolekciji Gucci Pre Fall - 2020

Nakon neočekivano suzdržane kolekcije proleće-leto, koja je u septembru predstavljena u Milanu, Alesandro Mikele i dalje gleda ka minimalizmu.

Vesti

Ženske Nike Air Force 1 u novom svečanom ruhu

Bez obzira na povod, uvek je dobro upotpuniti vašu garderobu novim parom patika, zar ne?

Vesti

Sara Džesika Parker predstavlja Intimissimi božićnu kolekciju

U prazničnoj kolekciji Intimissimi tražimo novogodišnji poklon za naše najdraže.

Vesti

Nova kolekcija torbi Emilio Villalba x VSLING

Valentino je predstavio kolekciju torbi inspirisan radovima nadrealističkog umetnika Emilia Vilalbe.

Stil dana

Kako nositi crne helanke ove zime

Nesumnjivo, modni dizajneri gravitiraju u sezoni jesen/zima 2019/2020 ka ležernim siluetama i opuštenim oblicima, ali ne zaboravite na bezvremensku bazu, poput crnih helanki.

Street style

25 stajlinga u glavnoj boji 2020. godine

Pre nekoliko dana je postala poznata glavna boja 2020. godine.

Vesti

Lili-Rouz Dep i Dijana Kruger na zabavi Chanel №5

Chanel žurka održana je juče u Njujorku povodom lansiranja božićne kampanje za brend u kojoj je učestvovala 20-godišnja Lili-Rouz Dep.

Vesti

Alexander McQueen je predstavio novu torbu

U kolekciji proleće/leto 2020 Alexander McQueen predstavlja novi model torbe Story.

Stil dana

Male crne haljine savršene za zabavu

Petnaest aktualnih rešenja za bilo koji svečani događaj!

Inspiracija

Novi glam Delekog Istoka

Ne postoje okamenjene stilske formule.