Stil dana

Modna bitka: Sivi ili Camel kaput

U slučaju da niste još uvek odabrale kaput za zimu evo još jednog pregleda na najmodernije kapute ove sezone, tačnije sive i camel kapute.

Na polju modnih bitki danas imamo dva rivala: sivi kaput u odnosu na camel kaput.

Podjednako su lepi, moderni i svestrani tako da je vrlo teško odabrati koji je kaput bolja opcija. To je poput onog pitanja: "Da li vam se više sviđaju muškarci sa zelenim očima ili tamno braon? Ali, ako bi recimo Tom Hardi zazvonio na zvonu ne biste imale problema da menjate svoje preferencije.

Tokom protekle dve godine, svet zimskih kaputa i šta je trendi, a šta nije, drastično se promenio. Crni kaputi se smatraju osnovnim i “pametnim” rešenjem, ali su uglavnom za one koji nemaju mašte. Otuda dugi kaputi inspirisani osamdesetim, bunde, jakne od krzna u svetlim bojama, roze kaputi ili oni u pastelnim tonovima.

Ali, ako se osvrnemo na današnji trend, bitka se vodi između sivog i camel kaputa.

Kaputi u camel boji su bili u trendu proteklih godina i nosila ih je svaka žena koja zna nešto o modi. On podseća na sedamdesete, malo je kraći danas, sa prizvukom na osamdesete, izgleda retro, ali sjajno kada se nosi sa patikama, farmerkama, i sofisticiranim modnim dodacima. On je imao status najboljeg kaputa dugo vremena. Postao je klasik. Camel kaput je uspešna kombinacija modernog i retro stila.

I taman kada smo pomislili da bolje nije moglo, pojavili su se sivi kaputi. Zapravo to je bila siva koja donosi pravi zimski talas. Dakle, sivi kaput, istog kroja i dizajna je rođen. Koja je razlika između ta dva?

Osim boje, naravno, tu je njihova ličnost. Možda vam je bilo čudno poređenje zelenih očiju sa tamno braon očima, ali ovo je upravo to.

Sivi kaputi su sve, samo ne retro. Oni su vrlo elegantni minimalistički i ledeno hladni, ali udobni. Ono su pravi predstavnici sportskog luksuza.

Pitanje i dalje stoji. Koji bi ste izabrali? Zašto ne oba naravno. Zašto imati jedan, kad možete imati dva. Kaput je važan deo vašeg garderobera, donosi poseban vajb vašem outfitu, to je kao pravi karmin koja izgleda neverovatno na usnama, kao par fantastičnih cipela.

Pogledajte naše predloge i recite nam ko pobeđuje u ovoj igri?

M.L.

Povezane teme

Piste

Povratak osnovama: nova kolekcija Michael Kors govori o bežanju iz grada i povezivanju sa prirodom

Povratak osnovama: nova kolekcija Michael Kors govori o bežanju iz grada i povezivanju sa prirodom

Vesti

Christian Louboutin otvara izložbu u Parizu krajem februara

U Parizu će od 26. februara do 26. jula 2020. biti otvorena izložba o renomiranom proizvođaču luksuznih cipela - Christian Louboutinu.

Inspiracija

Inspiracija – Retro duh

Aura prošlosti i nostalgije ‘70-ih tu je da nas podseti da je tradicija osnova koju oplemenjujemo u duhu vremena u kome živimo.

Vesti

Alberta Ferretti lansira limitiranu kolekciju savršenu za svečane ceremonije

Elegancija i puno boja: ovo je limitirano izdanje formalnih haljina Alberta Ferretti.

Stil dana

Uvek je pravo vreme da pokažete par belih čizmica: ovde su najlepše

Bele čizme su model koji će se nositi tokom celog proleća!

Piste

Proenza Schouler podseća da je oversize seksi

Bez obzira na to kakve haljine dizajneri mogu smisliti, uvek će postojati ljudi koje privlače jednostavne stvari.

Vesti

Margaret Kali u reklamnoj kampanji Chanel Eyewear

Modna kuća Chanel predstavila je reklamnu kampanju za liniju optike i sunčanih naočara koje isprobavaju nekoliko poznatih žena odjednom.

Inspiracija

Inspiracija – Autentični izraz

Svet aksesoara ne bi bio kompletan bez tašni koje, pored cipela, spadaju u omiljeni modni detalj većine žena.

Stil dana

"Manija pruga" ponovo eksplodira na proleće

Prugasti otisak je potvrđen kao obavezan za sezonu proleće 2020.

Inspiracija

Hit prolećne sezone – dvobojne Chanel cipele

Viržini Viar, koja je zauzela mesto Chanel kreativnog direktora posle smrti Karla Lagerfelda, nakon nekoliko meseci rada dokazala je da ume da stvori udarne stvari poput svog mento...