grazia

Stil dana

Stilizovane i po kišnom danu

Ovi materijali slični plastici su široko rasprostranjeni u upotrebi. Ali, budućnost je sada: Danas stvari od PVC-a, izgledaju veoma elegantno i što je najvažnije – pouzdana su zaštita od kiše. Najpoznatije su gumene čizme i transparentni kišobrani od PVC-a, ali danas su u upotrebi i mantili, jakne sa otiscima koje imitiraju čipku, pa čak i neke čudne haube - mrežaste. Za razliku od druge spoljašnje odeće za kišno vreme, transparentna odeća dozboljava da vaša odevna kombinacija bude na vidiku.

Dizajneri su optuženi za nepraktičnost, i nedavno je stvaralačka snaga mnogih brendova bačena na proučavanje. Potrebne su tkanine i materijali koji mogu da čine naše živote lakšim, posebno u lošim vremenskim uslovima.

Tako na primer brend Norwegian Rain za njihove jakne i kapute koristi tkanine iz Japana visoke tehnologije, natopljene posebnom vodootpornim rešenjem. Kožne torbe takođe mogu biti zaštićeni od nevremena. Norveški brend je razvio liniju baletanki, pa čak i cipele sa štiklom koje su vodootporne. I nemojte misliti da ove gumene cipele imaju nešto zajedničko sa onima koje smo nosili u detinjstvu - sada izgledaju svetlo i lepo.

Ako nemate poverenja u novu tehnologiju i niste spremne da nosite vodootprone gumene cipele, najsigurniji recept da se nosite sa lošim vremenom je da se samo oblačite toplo. Izaberite lep mantil u boji terakote ili modernu jaknu sa kapuljačom. Ponesie šal koji će vas zaštititi od vetra i udobne cipele sa stabilnom petom. Glavna stvar - ne zaboravite kišobran. I, naravno, jačajte imuni sistem!

Pročitajte još

Povezane teme

Vesti

Veganska couture moda: Vini Harlou nosila haljinu napravljenu od kakaa

Dizajnerka Iris Van Herpen inspiraciju je našla u sladoledu.

Stil dana

Ovo je džemper sezone ako pitate Kendal Džener

Izgleda da je i u Los Anđelesu došlo vreme za slojevito oblačenje

Easy Chic

11 koraka za savršeno zimsko oblačenje

Zima je sezona kada vremenske (ne)prilike najviše diktiraju vaše oblačenje. Pošto želite da budete sigurni predstavljamo vam spisak pouzdanih i klasičnih komada koji će vam olakša...

Stil dana

Menhetn kao modna pista: Novi dan, novi izgled Emili Ratajkovski

I dok šeta psa, manekenka je besprekorno stilizovana.

Vesti

6 vodećih trendova za 2023. koje poznate ličnosti već nose

Ostavite ekspertima da prvi usvajaju nove stilove.

Stil dana

Perfektno obučena i kad ide u šoping: Kejti Holms kraljica ležernosti

Glumica je u jednostavnoj, ali veoma elegantnoj kombinaciji šopingovala u Njujorku.