Vest dana: Novi portret Kejt Midlton povodom njenog 40-og rođendana

Fotografije povodom 40-og rođendana Kejt Midlton, koje je objavila Kensingtonska palata, otkrile su do sad neviđene aspekte vojvotkinjine ličnosti. Naime, nakon ustaljenih formalnih poza, kao i porodičnih portreta, na svoj jubilarni datum Kate je pozirala italijanskom modnom fotografu Paolo Roversiju, onako kako bi svaka kraljica to uradila – samouvereno, ležerno, glamurozno, sa stilom.

Bajkovite haljine sa fotografija nose potpis brenda Aleksander Mekvin, koji je kreirao i njenu venčanicu 2011. godine. Dok su bele toalete od čipke istakle čednost i prirodnu lepotu vojvotkinje, crvena haljina na jedno rame sa voluminoznim rukavom i uskim pojasom koji joj je naglašavao struk, donela je svu senzalnost ove royal dame.

Ono što je posebno privuklo pažnju javnosti je odabir modnih detalja, kojima je Kejt odala počast preminuloj princezi Dajani, noseći njene biserne i dijamntske minđuše. Bivši kraljevski fotograf Ijan Lojd, komentarišući slike, rekao je da ga podsećaju na Dajanine fotografije koje je napravio Patrik Demarčelijer.

Slike vojvotkinje, koje možete pogledati u našoj galeriji, biće dodate stalnoj zbirci Nacionalne galerije portreta. 40-ti rođendan u junu ove godine poslaviće i njen suprug, princ Vilijam.

Foto: Profimedia

Priredila: T.Mišović