grazia
X

Vesti

Merille Raagas: Nova nada modelinga

Na početku svoje karijere modela, Meril Ragas se suočila sa izazovima i naučila vredne lekcije po kojima nastavlja da živi. Počela je da se bavi modelingom u Australiji gde je postala lice brojnih kampanja.

Viđena je na bilbordima i reklamama za Mier, Kantas, OPSM, Rationale, David Jones, Peter Alekander, Vitcheri, Veronika Maine, Becca Cosmetics, Coles, Target itd. Ona je i dalje jedno od najpoznatijih lica u Australiji, ali je obišla različite zemlje. preko Azije da bi postigao dalji uspeh. Trenutno se nalazi u Sjedinjenim Državama, gde nastavlja da deli svoje vreme modelinga između Los Anđelesa i Njujorka kao jedan od najtraženijih modela u Americi. Njen uspeh je dostigao međunarodne visine kada je postala lice kampanja za Google OS, Ulta, Sephora, Infiniti, David Iurman i Google Pikel. Nastavlja da radi sa poznatim brendovima i dizajnerima kao što su Pendelton, Faherti, Asics, Anine Bing, Vegamour, Rachel Comei, itd.

Merille, hajde da pričamo o vašoj karijeri modela. Kako i kada je sve počelo?

Počela sam da se bavim manekenstvom pre otprilike deset godina i glavni razlog za to je bio da platim troškove života i školarinu za pravni fakultet u Australiji. Za razliku od drugih modela, moja priča o „otkriću“ nije bila slučajna i uzbudljiva. Uvek sam smatrala manekenstvo potencijalno unosnom karijerom, pa sam mnogo istraživala o tome. Srećom, pronašao me je fotograf i napravio moje prvo probno snimanje. Fotografije su ispale dobro, pa je nekoliko uvrstio u svoj portfolio. Otišao je na sastanak sa jednom od prestižnih australijskih agencija za modele, Vivien's Model Management. Tamošnji agent je video moje fotografije i hteo je odmah da potpišemo ugovor. Ostalo je, kako bi mnogi rekli, istorija!

Sa kakvim ste se izazovima suočili?

Modeling znači višestruka odricanja. Ovo je daleko najizazovniji deo ovog posla. Letvica za modeling bila je veoma visoka u to vreme. Potraga za agencijom koja je bila spremna da rizikuje za mene bio je prvi izazov sa kojim sam se suočila, a često su me odbijali, posebno na početku karijere. Bilo je vremena kada diverzitet nije bio „stvar” i tako bi agencije govorile „ne možemo imati drugu devojku sa istim izgledom u našem odbiru”. Zatim bi mi pokazali fotografiju modela koji je imao „isti izgled“ i jedina sličnost koju bismo imali je da smo oboje bili Azijati. Većina agencija tada bi imala samo jedan ili dva azijska modela u svom odabiru jer nisu bili toliko popularni za klijente. Gledajući unazad, bio je to neravan put do uspeha, ali godinama kasnije, trendovi su napravili veliki preokret, a sada se sve više i više različitih lica uvodi u svet mode.

Šta ste naučili od modelinga?

Manekenstvo je toliko takmičarska karijera da izgrađuje svačiji karakter. To je sigurno izgradilo moj tokom vremena. Bila sam suočena sa svim svojim nesigurnostima, stalno znajući da neko drugi može biti bolji. Međutim, moda je posao, a modeli su proizvodi. Naučila sam da odbijanja ne shvatam lično, već da znam da postoje kampanje za koje sam više prikladna.

U kojim ste zemljama bili?

Zahvalna sam i smatram se blagoslovenom jer sam zbog manekenstva mogla da putujem svetom i živim u različitim zemljama. Bavila sam se modelingom u zemljama kao što su Singapur, Hong Kong, Filipini, Indonezija, Australija, Španija, a trenutno sam u Sjedinjenim Državama. Uskoro ću raditi iu drugim delovima Evrope i veoma sam uzbuđena zbog ovoga.

Koji su najzanimljiviji projekti u kojima ste učestvovali?

Oh, imam nekoliko favorita, ali poslednji je bio kada sam odletela u Barselonu da snimam najnoviju kampanju Google Pixela, koja je sada izašla. Ovo mi je bio prvi put u Evropi, tako da je to bio tako poseban trenutak za mene. Upoznala sam sjajne ljude u industriji i mogla sam da obiđem Barselonu za to vreme.

Još jedan značajan projekat bio je kada sam snimala za Davida Lurmana u Njujorku i nisam znaka da ću biti sa glumcem na A-listi. Nagađala sam sve do prvog snimajućeg dana i bilo je veliko iznenađenje susret sa glumcem Crazy Rich Asians, Henrijem Goldingom!

Možete li podeliti svoj najveći san?

Ranije sam maštala da postanem advokat i manekenka, ali ti su se snovi već ostvarili, a sada sam se usredsredila na nešto veće. Uvek sam to držala za sebe jer me brine šta bi ljudi rekli, ali moramo početi da se manifestujemo u nekom trenutku, zar ne? Zaista bih volela da jednog dana postanem glumica. Bio bi san biti u nekoj od serija u kojima uživam da se izgubim i da budem u filmovima kao lik za kojeg bi gledaoci navijali.

Team credits:

Model: Merille Raagas @merilleraagas @statemgmt @priscillasmodels

Photographer: Justin Truong @justint.photos

Stylist & Creative Director: Tristan Magundayao @iam_tristan

Hair & Make Up: Yukari Obayashi Bush @yukari.makeup

Pročitajte još

Povezane teme

Easy Chic

Top 10: Komadi koje morate imati ovog proleća

Možda vam prolećno odevanje i dalje deluje kao da je daleko, ali verujte nam, bliže je nego što mislite

Vesti

Zvezde koje su pokorile crveni tepih na dodeli Grammy 2023 nagrada

Goth ogrtači, dugačke rukavice i sve te raskošne haljine...

Vesti

Džena Ortega je novo zaštitno lice Generacije Zed

Kada se spoje Adidas Performance i adidas Originals dobije se hibrid namenjen isključivo Generaciji Zed, a niko ga ne može bolje predstaviti od slavne Wednesday Addams.

Vesti

Napustio nas je modni vizionar: Paco Rabanne preminuo u 89. godini

Bio je jedna od najznačajnih modnih figura XX veka.

Easy Chic

Zimski chic na Irinin način

Supermodel, Irina Šajk prošetala je ulicama Njujorka u besprekornom minimalističkom stajlingu

Inspiracija

5 outfita koje ćemo iznova nositi u februaru

Donosimo vam par ideja kako kombinovati zimske i prolećne komade

Inspiracija

7 osvetničkih haljina koje su promenile svet

Od princeze Dajane pa sve do vintage Saint Laurent zlatne haljine Miley Cyrus, predstavljamo vam 7 post-raskid haljina koje su obeležile pop kulturu

Stil dana

Pariski šik Anđeline Džoli

Francuska estetika i te kako je svojstvena holivudskoj glimici.

Vesti

Esencija dobrog stila

Univerzalna kolekcija nakita koja uvezuje sve potkolekcije brenda DoDo, neizostavna je zbog svoje jednostavnosti kombinovanja sa ostalim komadima.

Piste

Najbolji momenti sa Nedelje visoke mode u Parizu

Najekstravagantnije kreacije defilovale su pistama grada svetlosti, a mi vam izdvajamo najbolje.