grazia

Vesti

Predstavljena H&M Studio kolekcija za jesen i zimu 2016

H&M Studio kolekcija za jesen i zimu 2016 juče je ekskluzivno predstavljena domaćim poznavaocima mode - urednicima, novinarima, stilistima i blogerima na tradicionalnom Open House događaju, u Krsmanovićevoj kući na Terazijama. Okupljeni gosti imali su priliku da vide mušku, žensku i dečju Studio kolekciju, koje će se u prodaji naći od 8. septembra, u odabranim radnjama ovog švedskog brenda širom sveta.

ŽENSKA SNAGA I FOLKLORNA ROMANTIKA

Ženska Studio kolekcija je unapređena i sastoji se od individualnih komada bogatih detaljima - od preciznih krojeva do vezova. Krojevi naglašavaju ramena, struk i figuru peščanog sata, dok haljine sa dugačkim rukavima donose glamur i mekoću. Najčešće korišćene tkanine su vuna, somot, čipka i pamuk, a najdominantnije boje su neutralne, kao i crvena i crna.

“H&M Studio kolekcija donela je novu ženstvenost. Sve je inspirisano ženskom snagom i moći, uz svežu notu folklora i romantike. Ona je unapređena i u isto vreme veoma stvarna”, kaže An Sofi Johanson, kreativni savetnik u H&M-u.

SVEŽ POGLED NA KLASIČNU MUŠKU MODU

Studio kolekcija odiše intuitivnim stilom koji je osvežio pogled na klasičnu mušku modu. Tradicionalne tkanine, kao što je somot, krojene su tako da budu udobne i praktične. Vuneni komadi postali su glavni za slojevito oblačenje u predstojećoj sezoni. Odeća je uglavnom monohrona i odaje utisak nove uniforme za život u gradu.

“Jako mi se dopada što je napravljena upečatljiva kolekcija od tako svedenih komada. Možete napraviti savršenu kombinaciju od osvežene klasične odeće, naročito ako se uzme u obzir da se o detaljima tako temeljno razmišljalo”, kaže Andeas Lovenstem, dizajner za mušku odeću u H&M-u.

Dominantne tkanine u kolekciji su reciklirana vuna - miks kašmira i merino vune, zatim najlon i miks svile i pamuka, a boje maslinasto zelena, braon, tamno plava, siva i izbledelo crna.

FOLKLORNE BAJKE KAO MODNA STVARNOST

Prva H&M dečja Studio kolekciju inspirisana je pričama poput Alise iz zemlje čuda ili švedskim pričama Džona Bauera, i ima vez ili print kao glavne motive.

“Dopada mi se kako dečja H&M Studio kolekcija pretvara folklorne bajke u modnu stvarnost. Detalji na kolekciji su fantastični i čine da svaki komad garderobe ima pravi karakter i šarm”, kaže An Sofi Johanson, kreativni savetnik u H&M.

U kolekciji preovladavaju crna, bela, crvena, zlatna i ružičasta.

Pročitajte još

Povezane teme

Vesti

Najbolji modni momenti sa crvenog tepiha u 2022.

Outfiti koji su ispisali modernu istoriju.

Vesti

Koliko odeće nam je zaista potrebno

Koliko god komada imali, nikada nemamo šta da obučemo, a ovo je prava cifra odevnih predmeta koje zapravo treba posedovati

Vesti

Veganska couture moda: Vini Harlou nosila haljinu napravljenu od kakaa

Dizajnerka Iris Van Herpen inspiraciju je našla u sladoledu.

Stil dana

Ovo je džemper sezone ako pitate Kendal Džener

Izgleda da je i u Los Anđelesu došlo vreme za slojevito oblačenje

Easy Chic

11 koraka za savršeno zimsko oblačenje

Zima je sezona kada vremenske (ne)prilike najviše diktiraju vaše oblačenje. Pošto želite da budete sigurni predstavljamo vam spisak pouzdanih i klasičnih komada koji će vam olakša...

Stil dana

Menhetn kao modna pista: Novi dan, novi izgled Emili Ratajkovski

I dok šeta psa, manekenka je besprekorno stilizovana.

Vesti

6 vodećih trendova za 2023. koje poznate ličnosti već nose

Ostavite ekspertima da prvi usvajaju nove stilove.