grazia

Vesti

Prve "adidas" patike od reciklirane plastike iz okeana

Prošle godine, "adidas" je najavio saradnju sa neprofitnom organizacijom Parley for the Oceans i predstavili su koncept za pravljenje patika od reciklirane plastike i otpada iz okeana.

Sportska kompanija je nedavno lansirala model UltraBOOST Uncaged Parley patika. Zanimljiv je podatak da je za izradu jednih patika iskorišćeno 11 plastičnih flaša.

UltraBOOST Uncaged Parley patike za trčanje imaju pleteni gornji deo koje je napravljen od miksa Ocean PlasticTM (95%) i recikliranog poliestera (5%), a proizvedeno je 7.000 pari ovakvih patika. Ostali delovi patika su napravljeni takođe od recikliranih materijala, dok je dizajn inspirisan talasima.

„Ovo predstavlja još jedan korak napred u zajedničkom nastojanju adidasa i Parley for Oceans. Ne samo da smo uspeli da napravimo obuću od reciklirane morske plastike, već smo stvorili i prvi dres koji je 100 odsto napravljen od materijala iz okeana. Ali, nećemo stati na ovome. Planiramo da u 2017. napravimo milion pari patika koristeći Parley Ocean plastiku, a sve u cilju da u potpunosti eliminišemo nerecikliranu plastiku iz našeg lanca snabdevanja,“ izjavio je Eric Liedtke, član Izvršnog odbora adidas Group-a, odgovoran za globalne brendove.

Patike će se naći u prodaji sredinom novembra po ceni od 220 dolara.

Pročitajte još

Povezane teme

Vesti

Veganska couture moda: Vini Harlou nosila haljinu napravljenu od kakaa

Dizajnerka Iris Van Herpen inspiraciju je našla u sladoledu.

Stil dana

Ovo je džemper sezone ako pitate Kendal Džener

Izgleda da je i u Los Anđelesu došlo vreme za slojevito oblačenje

Easy Chic

11 koraka za savršeno zimsko oblačenje

Zima je sezona kada vremenske (ne)prilike najviše diktiraju vaše oblačenje. Pošto želite da budete sigurni predstavljamo vam spisak pouzdanih i klasičnih komada koji će vam olakša...

Stil dana

Menhetn kao modna pista: Novi dan, novi izgled Emili Ratajkovski

I dok šeta psa, manekenka je besprekorno stilizovana.

Vesti

6 vodećih trendova za 2023. koje poznate ličnosti već nose

Ostavite ekspertima da prvi usvajaju nove stilove.

Stil dana

Perfektno obučena i kad ide u šoping: Kejti Holms kraljica ležernosti

Glumica je u jednostavnoj, ali veoma elegantnoj kombinaciji šopingovala u Njujorku.