Vesti

Sofija Kopola snimila je video posvećen Koko Šanel

Američka rediteljica Sofija Kopola, dugi niz godina je pravi prijatelj kuće CHANEL, a sada je snimila video o Gabrijeli Šanel.

Video je lansiran povodom otvaranja izložbe Mademoiselle Prive koja će se održati u Tokiju od 19. oktobra do 1. decembra 2019. Video je Kopola kreirala od slika i snimaka iz arhiva, reklamnih i filmskih materijala CHANEL - od kolekcija Haute Couture i parfema N ° 5 do visokog nakita. Ritmičan i živopisan, mada izuzetno ženstven, odražava stil i izgled Sofije na nasleđe francuske modne kuće.

„Napravila sam video iz arhiva CHANEL, pokušavajući da shvatim suštinu onoga što modna kuća radi. Ovaj rad nosi ideju o tome šta je Koko počela da radi, a Karl i Viržini nastavili, donoseći viziju Mademoiselle Chanel modernim ženama.

CHANEL je oličenje luksuznog pariskog stila, a pokušala sam da prenesem razigranost koju je Karl uvek donosio u svom radu. Volela sam da gledam snimke toliko prelepih kolekcija i slika legendarnih žena“, kaže Kopola.

Priča o Sofiji Kopoli i brenda CHANEL počela je zahvaljujući francuskoj glumici Karol Buke, koja je upoznala tinejdžerku Sofiju sa Karlom Lagerfeldom. Čak i tada, devojčica je bila fascinirana radom dizajnera za film svog oca Forda Kopole "Život bez Zoe", u kojem je Karl obukao heroine u kostime kuće. Sama Sofija obožava da nosi CHANEL kostime, dvobojne kardigane, nakit.

Ova saradnja, posvećena izložbi Mademoiselle Prive, plod je susreta Sofije Kopole sa kreativnim direktorom brenda Viržini Viar. Umetnička intimnost i zajednička estetska vizija doveli su do toga da su dve žene stvorile istinsko prijateljstvo zasnovano na međusobnom poštovanju i divljenju.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Stil dana

Pokažite rame - šarmantni letnji trend

Od dijagonalnih karnera na haljinama do topova, od najosnovnijih sportskih do večernjih kostima i donjeg veša.

Vesti

Gucci napušta milansku Nedelju mode

Kriza, izazvana pandemijom COVID-19, postala je alarmantan poziv modnoj industriji i promenila mišljenje mnogih dizajnera o proizvodnji odeće, nedeljama mode, pa čak i o naizgled...

Inspiracija

Modni karantin: 10 stajlinga danske blogerke Pernil Teisbek

Pernil Teisbek je danska blogerka koja je dostigla popularnost zahvaljujući brojnim izveštajima o street style-u sa njenim učešćem.

Vesti

Torbe sa ručkama od bambusa - modna investicija za leto

Tokom 1947. godine, usled nedostatka materijala, dizajneri su počeli da koriste nestandardna rešenja u svojim kolekcijama.

Vesti

Louis Vuitton predstavlja novu LV Pont 9 torbu

Louis Vuitton predstavlja novu torbu LV Pont 9.

Inspiracija

10 modnih tajni Keri Bredšo koje su relevantne 2020. godine

Naša ljubav prema eri kultne serije „Seks i grad“ nikada neće izbledeti.

Vesti

Dizajnerova baka glumila je u Jacquemus reklamnoj kampanji

Simon Port je još jednom dokazao da ima sjajne ideje iznad svega, a ograničenja, poput samoizolacije, samo pomažu razvoju kreativnosti.

Stil dana

Zara: 10 haljina za leto koje stavljamo na listu želja

Tražite novu haljinu kojom ćete pozdraviti dolazak leta? Evo 10 potpuno novih modela iz e-prodavnice Zara!

Piste

Bele pamučne haljine u kolekcijama proleće/leto 2020

Snežno bele haljine od prirodnih tkanina su klasik letnje mode.

Vesti

Protiv pravila: Gucci jesen/zima 2020/21 reklamna kampanja

Kreativni direktor brenda Gucci, Alesandro Mikele zna kako i voli igrati protiv pravila.

Vesti

Louis Vuitton izlozi širom sveta dobili su živopisan dizajn duge

Služe kao „šarena svetla radosti u ovim izazovnim vremenima“.

Street style

Street style: najmodernije cipele za proleće/leto 2020

Ranije smo razgovarali o najmodernijim haljinama, suknjama i pantalonama ove sezone, ali sada je vreme da razmislimo o najboljim cipelama.