Vesti

Šta treba da znate o Valentini Sampaio, prvom transrodnom modelu Victoria's Secret brenda?

Brazilska lepotica je prvi put učestvovala u kampanji donjeg veša Victoria's Secret.

Prošle godine dosta je kritika bilo upućeno popularnom brendu donjeg veša zbog nedostatka principa različitosti u novim kanonima modne industrije. Skandal je izbio sa takvom silom da je ove godine brend otkazao legendarni šou uz učešće seksi „anđela“ - Bele Hadid, Kendal Džener i većine najtraženijih modela u rangu.

Sledeći korak je dodavanje više raznovrsnosti u reklamne kampanje brenda. Tako je jedna od novih zvezda Vistorije's Secret nedavno navedena kao Valentina Sampaio - spektakularna 22-godišnja Brazilka koja nikada nije skrivala da je u prošlosti uradila operaciju promene pola. Brineta Valentina u industriji nije novost. Pojavila se mnogo puta na koricama vrhunskih publikacija. Učestvovala je u reklamnim kampanjama H&M, Opening Ceremony, Levi’s i L’Oreal.

Valentina priznaje da su joj uvek bile uzorne tri značajne žene: Bruk Šilds, Žizel Bundšen i Grejs Džouns.

U intervjuu ona je iskreno rekla da je odrasla u srećnoj porodici u malom gradu gde se svi poznaju: „Uvek sam se osećala kao devojčica i, naravno, meni kao mladoj devojci nije bilo lako nositi se sa svim stereotipima koji su me okruživali. Često sam zamišljala sebe u svom malom ružičastom svetu, u bašti koja je puna cveća, sama sa svojim mislima i snovima. Imala sam svesku u kojoj sam uvek slikala lutke, pisala priče i pravila modne skice. Vremenom se sve prirodno razvilo."

"Sigurna sam da je najteži deo mog puta bila borba sa predrasudama koje i dalje trpimo u industriji i izvan nje“, nastavlja Sampaio. "Rekli su mi mnogo puta: "Ovaj klijent ne želi transrodne osobe." Svaki put nakon takve izjave, postajala sam još jača i usredsređena na borbu protiv diskriminacije. Mislim da bi prema nama trebalo postupati na isti način kao i prema drugim ženama: ako ste sposobne da radite na standardima lepote, trebalo bi da budete izabrani, bez obzira na percepciju pola."

foto:elle.ru

 

Povezane teme

Vesti

Etno kaftani i veliki pozdrav iz 70-ih u kolekciji Gucci Pre Fall - 2020

Nakon neočekivano suzdržane kolekcije proleće-leto, koja je u septembru predstavljena u Milanu, Alesandro Mikele i dalje gleda ka minimalizmu.

Vesti

Ženske Nike Air Force 1 u novom svečanom ruhu

Bez obzira na povod, uvek je dobro upotpuniti vašu garderobu novim parom patika, zar ne?

Vesti

Sara Džesika Parker predstavlja Intimissimi božićnu kolekciju

U prazničnoj kolekciji Intimissimi tražimo novogodišnji poklon za naše najdraže.

Vesti

Nova kolekcija torbi Emilio Villalba x VSLING

Valentino je predstavio kolekciju torbi inspirisan radovima nadrealističkog umetnika Emilia Vilalbe.

Stil dana

Kako nositi crne helanke ove zime

Nesumnjivo, modni dizajneri gravitiraju u sezoni jesen/zima 2019/2020 ka ležernim siluetama i opuštenim oblicima, ali ne zaboravite na bezvremensku bazu, poput crnih helanki.

Street style

25 stajlinga u glavnoj boji 2020. godine

Pre nekoliko dana je postala poznata glavna boja 2020. godine.

Vesti

Lili-Rouz Dep i Dijana Kruger na zabavi Chanel №5

Chanel žurka održana je juče u Njujorku povodom lansiranja božićne kampanje za brend u kojoj je učestvovala 20-godišnja Lili-Rouz Dep.

Vesti

Alexander McQueen je predstavio novu torbu

U kolekciji proleće/leto 2020 Alexander McQueen predstavlja novi model torbe Story.

Stil dana

Male crne haljine savršene za zabavu

Petnaest aktualnih rešenja za bilo koji svečani događaj!

Inspiracija

Novi glam Delekog Istoka

Ne postoje okamenjene stilske formule.