grazia

Vesti

Torba Keri Bredšo biće prikazana na novoj izložbi u muzeju “Victoria and Albert"

Nova izložba u muzeju “Victoria and Albert„ okupila je torbe koje su prošle test vremena.

Navodno je to jedna od najcelovitijih izložbi modnih dodataka u Velikoj Britaniji do sada. Trebalo bi da se otvori u aprilu 2020. godine. Izložba, pod pokroviteljstvom kompanije Mulberry, biće podeljena u tri sekcije i biće predstavljeno 300 torbi. Prvi odeljak će se fokusirati na funkcije torbi. Drugi će ispitati status i ličnost i istražiti kako je kultura slavnih podstakla prodaju i potražnju za luksuzom, uključujući Hermès Kelly, nazvanu po Grejs Keli.

Od skice do uzorka, od krojenja do prodajnog mesta, poslednji odeljak će istražiti postupak izrade dodatka, detaljnije pronalazak nove najlon-torbe Prada japanskog arhitekte Kazuje Sejima i International Woman kofera Longchamp.

"Od luksuznih torbica kraljevske porodice iz 16. veka do svakodnevnih velikih torbi, ova izložba će vam pomoći da shvatite funkcije, značaj i status, dizajn i proizvodnju torbi vekovima širom sveta", kaže Lusija Savi, kustos izložbe.

Od torbe koja je pripadala kraljici Mariji tokom Drugog svetskog rata, do crvene torbe Vinstona Čerčila i futrole Vivijen Li, ovih 300 komada su potpuno raznoliki u dizajnu. „Ovi dodaci dugo su fascinirali muškarce i žene svojom dvojnom prirodom koja spaja lično i javno“, kaže Savi. „Istražujući njihov stalni značaj u našem životu i kao deo istorije dizajna, izložba naglašava misiju muzeja da osvetli prošlost i inspiriše dizajnere budućnosti.“
 

foto:Vogue

Pročitajte još

Povezane teme

Vesti

6 vodećih trendova za 2023. koje poznate ličnosti već nose

Ostavite ekspertima da prvi usvajaju nove stilove.

Stil dana

Perfektno obučena i kad ide u šoping: Kejti Holms kraljica ležernosti

Glumica je u jednostavnoj, ali veoma elegantnoj kombinaciji šopingovala u Njujorku.

Inspiracija

5 načina da nosite perjane jakne po uzoru na IT devojke

Hlado vreme znači samo jedno – slojevito oblačenje i jakna napunjena perijem

Vesti

Black Week u CCC-u!

Proslavite nedelju izuzetnih promocija! Black Week u CCC-u je izuzetna prilika da kupite najmoderniju obuću i modne dodatke po cenama nižim i do -30%.

Easy Chic

Stilski vodič Meg Rajan za poznu jesen

Holivudska glumica kao večiti izvor inspiracije.

Inspiracija

Melly Myers: Volim pozitivne i optimistične ljude

Bistra i spektakulrna glumica, Melly Myers, ne samo da je poznata po svojoj radnoj etic ii 5 filmova koje je snimila ove godine, već i po svojoj neverovatnoj ličnosti koja je puna...

Film

Elegantne kombinacije Ris Viterspun i Dženifer Aniston pravo sa snimanja

Serija “The Morning Show” uskoro dobija svoju treću sezonu, a njene glavne zvezde se ovako oblače za dolazak na set