Film

41. FEST

Na 41. Festu, od 22. februara do 3. marta, biće prikazano 75 filmova u više dvorana i različitih programskih celina. Festival će, kao što je već tradicija, otvoriti film nagrađen Zlatnom palmom – "Ljubav" Mahaela Hanekea, a FEST će otvoriti gost iz Amerike o kome se još uvek ništa zvanično ne govori.  

 

U Sava centru će se prikazivati Glavni program (festivalski pobednici, oskarovci, veliki autori) i "Holivud" (presek američkog repertoarskog filma), kao i deo ciklusa "Panorama svetskog filma". Za Dom omladine Beograda predviđeni su "Evropa u Evropi" (produkcije i koprodukcije unutar EU) i "Panorama". Jedini takmičarski program "Evropa van Evrope" (selekcija evropskih kinematografija izvan EU) smešten je u Dvoranu kulturnog centra.

 

Ove godine ciklus "U fokusu" posvećen je Južnoj Americi, a na programu su i "Izabrani dokumentarci". Uz pomenute sale, domaćini Festa biće Kinoteka i renovirani novobeogradski bioskop "Fontana".

 

Film Gorana Markovića "Falsifikator" zatvoriće 41. Fest, a to će biti i njegova svetska premijera. Prethodno će publika Festa videti i "Krugove" Srdana Golubovića, dokumentarac "Albertov put" Predraga Bambića.

 

Još neki filmovi će se naći na ovogodišnjem repertoaru: "Jadnici" Toma Hopera, "Master" Pola Tomasa Andersona, "Rimu s ljubavlju" Vudija Alena, "Obećana zemlja" Gas van Santa, "Hičkok" Sase Gervazija, "Strast" Brajana de Palme, "Anđeoski deo" Kena Louča, "Na putu" Valtera Salaša, "Skrivena lepota" Marka Belokija, "The Best Offer" Đuzepea Tornatorea, "Ja i ti" Bernarda Bertolučija... 

 

Ulaznice po ceni od 150 do 350 dinara biće u prodaji od 1. februara, na blagajnama festivalskih dvorana. Cena ulaznice za svečano otvaranje je 500 dinara. Od 1. do 7. februara važi popust od deset posto na komplet karata.


Povezane teme

Film

Retke fotografije Bruk Šilds iz mladosti

Juče je američka glumica i model Bruk Šilds proslavila rođendan.

Muzika

Bili Ajliš je objavila mini film o prihvatanju sebe i svog tela

Na YouTube kanalu Bili Ajliš pojavio se kratki film pod nazivom „Not My Responsibility“.

Muzika

Festival Leopolis Jazz Fest će emitovati koncerte na YouTube-u

Ovog leta jedan od najboljih jazz festivala u Evropi, Leopolis Jazz Fest, slavi desetu godišnjicu.

Muzika

Kanje Vest priprema novi album

Izgleda da neko u karantinu nije gubio vreme.

Film

Koronavirus nije prepreka: filmski festival u Veneciji biće održan prema uobičajenom rasporedu

Septembarski filmski festival u Veneciji obećava da će biti veoma bogat imenima slavnih zvezda.

Muzika

Tizer za novi video Lejdi Gage i Ariane Grande

Lejdi Gaga ume da zaintrigira fanove.

Film

Luka Guadanjino režira rimejk filma "Lice sa ožiljkom"

Luka Guadanjino snima novu verziju krimi filma "Lice sa ožiljkom" za Universal Pictures.

Film

Robert Patinson - o ljubavi prema muzici, teškim odnosima sa Njujorkom i omiljenom mirisu

Dok naučnici nazivaju asteroide u čast Roberta Patinsona, saznajemo šta budući Betman i nepromenjeno lice Dior Homme voli i mrzi.

Film

Milanski modni filmski festival biće održan online

Organizatori Fashion Film Festival Milano odlučili su da ne rizikuju.

Muzika

Plejlista: kultne pesme Adel

Britanska pevačica i tekstopisac Adel 2008. godine upisala se u istoriju muzike, dobivši pozitivne kritike za svoj debitantski album "19", kao jedan od najupečatljivijih glasova po...