Film

Dženifer Lopez predstavlja film o transrodnom rođaku: „Draw With Me“

Kratki film govori o iskustvu Brendona, rođaka Dženifer Lopez i njegovog izazova sa kojima se susreće u životu.

Dženifer Lopez je odlučila da pomoću Instagrama predstavi novi kratki film, „Draw With Me“, koji prikazuje iskustvo mlade transrodne osobe.

Ova priča je, kako je sama Dženifer Lopez rekla, "vrlo bliska njenom srcu." Glavni junak je u stvari njen rođak Brendon (ili "nibling" , tačan polni izraz koji glumica koristi u svojoj poruci). Film dokumentuje priču o Brendonu, a takođe opisuje koliko je korisna umetnost bila sredstvo oslobađanja. U videu objavljenom na Instagramu, Dženifer Lopez kaže: „Draw With Me“, je važan film u svojoj priči i poruci, i može imati ogroman uticaj na one koji gledaju i dožive kroz šta prolaze Brendon i njegova porodica u ovom periodu prihvatanja."

I opet: «To je pitanje kako prihvatiti promenu i izazove koje nam život nudi - s ljubavlju. A znati da kad to uradimo sve je moguće"

Brendon je rođen 2001. godine. Sin je sestre Dženifer Lopez, Lesli Lopez i zeta Roba Šola. U filmu Brendon prepričava kako se sa 13 godina počeo osećati ugodno koristeći izraz 'trans' da bi se definisao i kako je priznao to svojoj porodici tek kada je to postalo neizbežno. Dok je Brendon rekao kako se oseća i osetio se prihvaćeno od prijatelja i porodice, objasnio je da je godinama patio od problema sa mentalnim zdravljem.

U filmu se takođe otkriva da je u jednom trenutku Brendon pokušao sebi da oduzme život. "Draw With Me" režirao je Constantine Venetopoulos u saradnji sa The Trevor Project, organizacijom koja pruža podršku i pomoć prevenciji samoubistava LGBTK mladima.

U postu na Instagramu, Dženifer Lopez nije otkrila datum izlaska kratkog filma, ali je potvrdila da će ceo film uskoro biti dostupan na festivalima širom sveta.

foto:bazaar/pride.com

Povezane teme

Film

50 filmova koje vredi pogledati bar jednom u životu

Da li ste već gledali ove filmove? Ako niste, pred vama je vikend.

Umetnost

Najpoželjniji umetnički predmet: slika Pabla Pikasa procenjena na 30 miliona dolara

„Žena u stolici“ biće na aukciji Christie's u Njujorku 6. oktobra.

Film

Srećan rođendan, Sofija Loren!

Legendarna Italijanka Sofija Loren proslavila je 86. rođendan. Podsećamo se najvažnijih trenutaka u životu glumice.

Film

Prva scena seksa u svetu filma

Film iz 1933. godine, predstavila nam je Hedi Lamar i svoju senzualnu scenu vrhunca.

Film

Filmski festival u Veneciji: Tilda Swinton & Zlatni lav za nagradu za životno delo

Hvaljena glumica i ambasadorka CHANEL-a Tilda Swinton nagrađena je Zlatnim lavom za životno delo na 77. međunarodnom Filmskom festivalu u Veneciji 2. septembra.

Muzika

Svi stajlinzi Lejdi Gage na ceremoniji MTV VMA 2020

Sekularni događaji se vraćaju u naš život, ali u novom formatu.

Film

Zbogom superheroju: preminuo je glavni glumac "Crnog pantera"

Američki glumac Čedvik Bozman, koji je glumio superheroja „Crni panter“ u istoimenom filmu Marvel Universe, tragično je preminuo u dobi od 43 godine nakon četiri godine borbe proti...

Knjige

Grazia preporučuje: Profesorova tašna - Hiromi Kavakami

Cukiko je žena u poznim tridesetim, sklona izlascima u barove, dobroj hrani i prekomernom piću.

Film

Veliki majstori filma - kakvi su bili iza kulisa?

Festival Beldocs priprema nam pravu poslasticu, dokumentarce koji otkrivaju šta se dešavalo u karijerama i privatnom životu nekoliko antologijskih autora sedme umetnosti

Knjige

Klub radosti i sreće - Ejmi Tan

Godine 1949, četiri kineske imigrantkinje formiraju u San Francisku Klub radosti i sreće.

Film

8 čuvenih filmova koje su glumci jedva preživeli

Mislite da je snimanje filmova posao iz snova? Jeste, sve dok nešto ne pođe naopako i celu ekipu odvede u noćnu moru koja se pamti podjednako dugo kao i samo delo