Knjige

Mačka Karla Lagerfelda dobila je svoju knjigu

Omiljena mačka Lagerfelda, Šupet, koja se sa francuskog prevodi kao "slatkiš", odavno je možda najpoznatiji kućni ljubimac na svetu.

Sa Karlom je putovala širom sveta, postala heroina reklamnih kampanja, zaradila značajne honorare, a dizajner je jednostavno obožavao i o njoj je mogao pričati satima. Sada su obožavaoci dizajnera objavili knjigu fotografija u kojoj su sve slike posvećene Šupet, a uradio ih je sam Karl Lagerfeld.

Knjiga će biti objavljena krajem ovog meseca, ali za sada možemo videti samo nekoliko slika šarmantne burmanske mačke. Ova publikacija je u stvari Karlov intimni dnevnik i ljubavno pismo svom krznenom pratiocu. To pokazuje koliko zabavna svakodnevica vlasnika kućnih ljubimaca može biti.     

"Nikada nisam mislio da bih se mogao zaljubiti u takvu životinju", jednom je rekao Karl Lagerfeld. "Morate je videti. Odmah ćete se zaljubiti u nju jer je ona neverovatna. Ona je poput elegantne dame sa svojim ličnim slugom. Mnogo je stvari koje stalno morate raditi: ispirati oči pet puta dnevno, češljati je, tako da ona ima svoj tim.“  

O mački Šupet su se stvarno brinuli posebno angažovani ljudi, a gotovo 300.000 ljudi zapratrilo je njen @choupettesdiary na Instagramu. Mnogi tvrde da joj je Karl ostavio veliko nasleđe, a honorari za rad u Japanu i Nemačkoj verovatno su prilično veliki. Uprkos tome, Šupet nije odlika ekstravagancije. Govori o dubokom osećaju zahvalnosti umetnika svom četvoronožnom prijatelju. Usput, mačka je došla do Karla sasvim slučajno:     

"Moj prijatelj je dao jednom od mojih drugova i rekao:" Odlazim, možete li je čuvati nekoliko nedelja? ", rekao je Lagerfeld. - "Kada se vratio, rekao sam: Izvini, Šupet je moja. Neću ti vratiti Šupet. I postala je svetski poznata zvezda. Ona me čini boljim, daje mi energiju. Kad je ona u blizini, osećam se kao napunjen telefon."

 

foto:mainstyles.ru

Povezane teme

Film

Erotski filmovi za gledanje sa partnerom kako biste probudili strast (dok traje policijski čas)

Seksi, vrući i romantični: erotski filmovi su tu kako bi probudili strast.

Film

10 filmova za gledanje kada ste tužni (za podizanje raspoloženja)

Deset filmova za gledanje kada ste tužni, jer ne postoji ništa lepše od filma koji bi vam odvratio pažnju i vratio dobro raspoloženje.

Film

Kanski filmski festival odložen je prvi put u svojoj istoriji

Francuski Oskar će biti održan najverovatnije tokom leta!

Film

Duhoviti citati legendarne lepotice Đine Lolobriđide

Đina Lolobriđida je italijanska glumica poznata po svojoj lepoti, čija je slava bujno cvetala sredinom dvadesetog veka.

Film

#Ostanikodkuće: filmovi za one koji vole modu

U ovim nedeljama kada je potrebno ostati kod kuće, zašto ne pogledati (ili ponovo pogledati) neke od najlepših modnih filmova?

Pozorište

Sada možete besplatno gledati brodvejske mjuzikle

Vreme u kući možete iskoristiti i otkriti gomilu zabavnih melodija i poboljšati raspoloženje sebe i svojih najbližih.

Umetnost

Izložba "Srpski kraljevski portreti" u Domu Jevrema Grujića dostupna online

Izložba "Srpski kraljevski portreti", koja je nažalost usled situacije sa korona virusom morala biti obustavljena, od 19.marta dostupna je virtuelno...

Film

Besplatan filmski online festival od 27.marta

Svetske premijere, filmovi sa najnovijih festivala uključujući i pobednički film FEST-a kao i dobitnika OSKARA, na online festivalu!

Film

Ljubavna priča koja inspiriše ceo svet

Zašto ljubavna priča Nikolete Montovani i Lučana Pavarotija ima takvu nadahnujuću moć? Odgovor je u činjenici da je neprestano bila prožeta velikim bolom. Poslednja žena u životu v...

Film

5 filmova sa Netflixa koje možete pogledati dok ste u karantinu

Da li provodite večeri kod kuće? Niste jedini!

Muzika

Metropolitan Opera ove nedelje nudi besplatne virtuelne emisije

Gledajte neke od najboljih svetskih opera iz udobnosti svoje fotelje.