Knjige

Privatno: retke fotografije Ejmi Vajnhaus u novoj knjizi

Film "Ejmi" dokumentarac o životu pevačice je objavljen, a izdavačka kuća Taschen objavila je retke lične fotografije pevačice u knjizi „Ejmi Vajnhaus“

Autor ove knjige, fotograf Blejk Vud bio je prijatelj Ejmi Vajnhaus: upoznali su se početkom 2008. godine, nakon što je objavila svoj uspešni album "Back to Black", kada je bila na vrhu svoje karijere. Blejk je u to vreme bio početnik u svom poslu. Pre susreta sa Ejmi proveo je godinu dana u Njujorku i pravio dokumentarce o prijateljima koji se bave modom, muzikom i umetnošću. Dolazio je u London u kuću pevačice Keli Ozborn, gde je upoznao Ejmi Vajnhaus. Tada je imala 24 godine. Prema sećanjima fotografa, ona je bila glasna vulgarna devojka iz severnog Londona - potpuna suprotnost od njega, ali ipak su postali vrlo bliski prijatelji. Vud je proveo sledeće dve godine pored Ejmi, fotografisao je stalno. I deset godina nakon prvog susreta - i sedam godina nakon smrti Ejmi - objavio je neke od slika u knjizi "Ejmi Vajnhaus", koju je izdala izdavačka kuća Taschen.

"Shvatio sam da je ovo nešto što bi trebalo da pripada svetu." Tokom života sa Ejmi, mediji su je vrlo loše tretirali, a objavljivanje ovih fotografija je moj način da se i dalje borim za nju. "

Na belom naslovu knjige je portret Ejmi Vajnhaus: sedi na konju i izgleda gotovo kraljevski. Potpuno se suprotstavlja njenim portretima koje smo navikli da vidimo u medijima. Knjiga ima dosta slika sa rehabilitacije kada je Ejmi otišla na ostrvo Sveta Lucija i tamo boravila šest meseci, u pokušaju da se oslobodi poroka - narkomanije i alkohola. Prirodna šminka, farmerke i gornji deo bikiniji - fotografije u knjizi izgledaju veoma nežno. Ejmi Vajnhaus izgleda prirodno i razigrano, i što je najvažnije - srećno.

"Bila je tako raznovrsna", priseća se fotograf: "Činilo se da je u njoj bilo naseljeno osam različitih ljudi, ali svi su savršeno sarađivali i svaki je bio sastavni deo toga." Na fotografijama sa ostrva možete videti mnoge fotografije gde Ejmi peva.

Jedno od najvažnijih značenja ove knjige je da pokaže ulogu medija kako se odnosimo jedni prema drugima i kako razgovaramo jedni sa drugima, pogotovo sa ženama. "

Ne smete pretvarati svoj život u sadržaj."

foto:Vogue.ua

Povezane teme

Muzika

Nagrada „The People’s Icon of 2020“ biće uručena Jennifer Lopez na dodeli E! People’s Choice Awards

Dobitnici PCA nagrade odaje se priznanje za doprinos muzici, filmu, televiziji i modi

Film

5 filmova sa Džulijom Roberts koje ste možda propustili

Džulija Roberts, najšarmantnija glumica u Holivudu, slavi 53. rođendan.

Umetnost

U Parizu će biti održana interaktivna izložba Salvadora Dalija

Atelier des Lumieres jedan je od najneobičnijih pariskih muzeja: to je prvi digitalni muzej u gradu koji omogućava gledaocu da uroni u interaktivnu umetnost.

Film

Junakinja serije "Emili u Parizu" govorila je o svojoj pobedi nad rakom

Glumica Ešli Park o svom iskustvu i posledicama hemoterapije.

Muzika

Adel u crnom korsetu oduševljava neverovatnom figurom

Pojava Adel kao voditeljke popularne emisije Saturday Night Live izazvala je ovacije ne samo publike (bilo je to zaista zabavno izdanje), već i stilista i nutricionista.

Muzika

Majli Sajrus je najavila novi album Plastic Hearts

Sedmi studijski album pevačice izlazi 27. novembra!

Knjige

Intervju – Ivana Rokvić

Sa romanom „Zapisi crnog pera“ vodi nas Ivana Rokvić u avanturu večitog otkrivanja Beograda i njegovih tajni, ovoga puta prelomljenih kroz prizmu prošlosti, sadašnjosti i ljubavne...

Film

Kristen Stjuart govori o svojoj ulozi u filmu "Spencer"

"Prvi put posle dugo vremena sam toliko uzbuđena zbog neke uloge."

Film

30 godina Beverly Hills-a 90210 - protagonisti serije dele neobjavljene fotografije

Bilo je to 4. oktobra 1990. godine kada je na kanalu FOX USA emitovana prva epizoda serije Darren Stara i Aaron Spellinga - Beverly Hills 90210.

Film

30 fotografija mlade Brižit Bardo

Brižit Bardo je 28. septembra proslavila 86.rođendan.

Film

50 filmova koje vredi pogledati bar jednom u životu

Da li ste već gledali ove filmove? Ako niste, pred vama je vikend.

Umetnost

Najpoželjniji umetnički predmet: slika Pabla Pikasa procenjena na 30 miliona dolara

„Žena u stolici“ biće na aukciji Christie's u Njujorku 6. oktobra.

Film

Srećan rođendan, Sofija Loren!

Legendarna Italijanka Sofija Loren proslavila je 86. rođendan. Podsećamo se najvažnijih trenutaka u životu glumice.