Knjige

Privatno: retke fotografije Ejmi Vajnhaus u novoj knjizi

Film "Ejmi" dokumentarac o životu pevačice je objavljen, a izdavačka kuća Taschen objavila je retke lične fotografije pevačice u knjizi „Ejmi Vajnhaus“

Autor ove knjige, fotograf Blejk Vud bio je prijatelj Ejmi Vajnhaus: upoznali su se početkom 2008. godine, nakon što je objavila svoj uspešni album "Back to Black", kada je bila na vrhu svoje karijere. Blejk je u to vreme bio početnik u svom poslu. Pre susreta sa Ejmi proveo je godinu dana u Njujorku i pravio dokumentarce o prijateljima koji se bave modom, muzikom i umetnošću. Dolazio je u London u kuću pevačice Keli Ozborn, gde je upoznao Ejmi Vajnhaus. Tada je imala 24 godine. Prema sećanjima fotografa, ona je bila glasna vulgarna devojka iz severnog Londona - potpuna suprotnost od njega, ali ipak su postali vrlo bliski prijatelji. Vud je proveo sledeće dve godine pored Ejmi, fotografisao je stalno. I deset godina nakon prvog susreta - i sedam godina nakon smrti Ejmi - objavio je neke od slika u knjizi "Ejmi Vajnhaus", koju je izdala izdavačka kuća Taschen.

"Shvatio sam da je ovo nešto što bi trebalo da pripada svetu." Tokom života sa Ejmi, mediji su je vrlo loše tretirali, a objavljivanje ovih fotografija je moj način da se i dalje borim za nju. "

Na belom naslovu knjige je portret Ejmi Vajnhaus: sedi na konju i izgleda gotovo kraljevski. Potpuno se suprotstavlja njenim portretima koje smo navikli da vidimo u medijima. Knjiga ima dosta slika sa rehabilitacije kada je Ejmi otišla na ostrvo Sveta Lucija i tamo boravila šest meseci, u pokušaju da se oslobodi poroka - narkomanije i alkohola. Prirodna šminka, farmerke i gornji deo bikiniji - fotografije u knjizi izgledaju veoma nežno. Ejmi Vajnhaus izgleda prirodno i razigrano, i što je najvažnije - srećno.

"Bila je tako raznovrsna", priseća se fotograf: "Činilo se da je u njoj bilo naseljeno osam različitih ljudi, ali svi su savršeno sarađivali i svaki je bio sastavni deo toga." Na fotografijama sa ostrva možete videti mnoge fotografije gde Ejmi peva.

Jedno od najvažnijih značenja ove knjige je da pokaže ulogu medija kako se odnosimo jedni prema drugima i kako razgovaramo jedni sa drugima, pogotovo sa ženama. "

Ne smete pretvarati svoj život u sadržaj."

foto:Vogue.ua

Povezane teme

Film

Džulijan Margulis – Žena koja je spasila svet

Zavoleli smo je kao Dobru ženu, a sada joj se divimo u seriji Vrela zona, gde igra naučnicu koja se bori sa pogubnim virusom. Njen lik je ovoga puta inspirisan stvarnom heroinom.

Muzika

Poslušajte novu pesmu Bijonse koja je posvećena "Kralju lavova"

Pevačica nije samo snimila pesmu za film, već je snimila i ceo album inspirisan Afrikom.

Muzika

Tupakovo pismo Madoni biće prodato na aukciji

Izvođači su se upoznali devedesetih, ali su se rastali 1995. godine zbog boje kože pevačice.

Film

Očaravajuće: prvi trejler za film "Mulan"

Adaptacija poznatog Diznijevog crtanog filma.

Knjige

Šta čitamo ovog leta: Divljina – Šeril Strejd

Šeril Strejd stekla je svetsku slavu knjigom „Divljina“ (Wild), nezaboravnim bestselerom memoarske proze.

Muzika

Pogledajte novi spot Majli Sajrus gde je kopirala odeću Britni Spirs

Pevačica je objavila video za pesmu „Mother's Daughter“.

Muzika

Poslušajte pesmu Vitni Hjuston koju nikada do sada niste čuli

Novu pesmu je objavio producent pevačice Klajv Dejvis.

Film

Rašel Lefevr – Ratnica za pravdu

Uloga hrabre advokatice koja se bori za oslobađanje pogrešno osuđenih u seriji „Dokazano nevin“ proslavila je i talenat i lepotu mlade kanadske glumice.

Film

Netflix je objavio trejler za film o Bobu Dilanu

Netflix je predstavio trejler za dokumentarac o legendarnom muzičaru Bobu Dilanu, koji je snimio jednako poznati reditelj Martin Skorseze.

Knjige

Backstage at Chanel - nova ilustrovana knjiga

Nova ilustrovana knjiga će ispričati sve o modnoj kući Chanel u bekstejdžu.

Film

Demi Mur je govorila o strahu od starosti

Glumica ne voli svoj izgled i bori se sa procesom starenja.

Muzika

Rijana je proglašena najbogatijom pevačicom

Njena zarada je 600 miliona dolara godišnje!

Muzika

Koji je prvi hip-hop umetnik postao milijarder?

Američki Forbes je objavio koji je reper prvi put u istoriji postao milijarder.

Umetnost

Izložba fotografija-Etnology Fest

Na platou ispred Umetničkog paviljona Cvijete Zuzorić, 3. juna otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Etnology people“ koja je na programu istoimenog festivala Etnology...