Umetnost

Noć muzeja

Noc muzeja 

Deveta manifestacija Noć muzeja u Beogradu obuhvatiće 67 lokacija sa više od 100 zanimljivih sadržaja, a prvi put će učešće uzeti Narodna biblioteka Srbije, Prva srpska opservatorija, Dečji muzej, Muzej srpskog lekarskog društva, dok će u Nacionalnoj galeriji biti izložena samo zabranjena "Svečana slika" Miće Popovića.

Ispred Narodne biblioteke Srbije posetioce će dočekati oldtajmeri, a organizatori obećavaju da će posetioci čim kroče u biblioteku zaboraviti da su u 21. veku.

Prva izložba biblioteke bez knjiga obuhvatiće gramofonske ploče, periodiku, fotografije, mape, oglase i reklame iz tridesetih godina prošlog veka, kao i šešire, cipele, a najavljen je i maskenbal, ples i celovečernji muzički program.

Pod sloganom “Odličan provod u muzejima” Noć muzeja će opet pokušati da muzeje približi “običnoj” i “nemuzejskoj publici” i omogući im da u nesvakidašnjem terminu prošeta najlepšim lokacijama Srbije i poseti jedinstvene izložbe pripremljene samo za ovu noć.

Beograd, koji je zbog lakšeg snalaženja podeljen na sedam zona, ponudiće sa jedne strane borbe neustrašivih mačevalaca i borilačke veštine azijskih ratnika dok će nekoliko koraka dalje posetioci videti izložbu Teslinih privatnih predmeta iz sobe 3327 iz hotela “Njujorker” u kome je proveo poslednjih deset godina svog života.

U Noći muzeja biće otkrivena dugo čuvana tajna nastanka unikatnog kosovskog veza i biće predstavljen život i opus Tenesija Vilijamsa.

Ulaznice za devetu Noć muzeja su u prodaji i mogu se kupiti u Bilet centru, TC Ušće, Areni Beograd, Domu sindikata, Delfi knjižari SKC, Vulkan knjižarama i u Delta sitiju. Cena karte je 400 dinara a na dan manifestacije moći će da se kupi i na samim lokacijama. Jedna karta za Noć muzeja, kao i do sada, važi za po jedan ulazak na sve lokacije. 

Povezane teme

Film

Retke fotografije Bruk Šilds iz mladosti

Juče je američka glumica i model Bruk Šilds proslavila rođendan.

Muzika

Bili Ajliš je objavila mini film o prihvatanju sebe i svog tela

Na YouTube kanalu Bili Ajliš pojavio se kratki film pod nazivom „Not My Responsibility“.

Muzika

Festival Leopolis Jazz Fest će emitovati koncerte na YouTube-u

Ovog leta jedan od najboljih jazz festivala u Evropi, Leopolis Jazz Fest, slavi desetu godišnjicu.

Muzika

Kanje Vest priprema novi album

Izgleda da neko u karantinu nije gubio vreme.

Film

Koronavirus nije prepreka: filmski festival u Veneciji biće održan prema uobičajenom rasporedu

Septembarski filmski festival u Veneciji obećava da će biti veoma bogat imenima slavnih zvezda.

Muzika

Tizer za novi video Lejdi Gage i Ariane Grande

Lejdi Gaga ume da zaintrigira fanove.

Film

Luka Guadanjino režira rimejk filma "Lice sa ožiljkom"

Luka Guadanjino snima novu verziju krimi filma "Lice sa ožiljkom" za Universal Pictures.

Film

Robert Patinson - o ljubavi prema muzici, teškim odnosima sa Njujorkom i omiljenom mirisu

Dok naučnici nazivaju asteroide u čast Roberta Patinsona, saznajemo šta budući Betman i nepromenjeno lice Dior Homme voli i mrzi.

Film

Milanski modni filmski festival biće održan online

Organizatori Fashion Film Festival Milano odlučili su da ne rizikuju.

Muzika

Plejlista: kultne pesme Adel

Britanska pevačica i tekstopisac Adel 2008. godine upisala se u istoriju muzike, dobivši pozitivne kritike za svoj debitantski album "19", kao jedan od najupečatljivijih glasova po...