grazia

Blog

Nenad Cvetičanin II

Upomoć, žena me vara s drugom!

 

Odmah da se razumemo, nije reč o meni nego o mužu dobre prijateljice najbolje prijateljice moje žene. Mislim, baš daleko. I ne znam čoveka. Njegova supruga, inače brižna majka i, što bi rekli Amerikanci, istaknuti član lokalne zajednice (šta god to značilo), upoznala je na nekoj pozorišnoj premijeri, otvaranju izložbe ili kakvom god društvenom skupu slične namene (“ne znam šta smo beše išli da gledamo, ali smo videli ovu i ovu i ovoga i ovoga”) jednu drugu žensku osobu. Te dve žene su se pomenute večeri iščavrljale o svemu i svačemu, izogovarale koga god su dohvatile i, zaključivši da imaju toliko zajedničkih tema za razgovor (!), razmenile brojeve mobilnih telefona, ne bi li se čule i videle još koji put kad se ukaže prilika. Ništa posebno.

 

 

 

Kako je počelo

 

Koji dan kasnije usledio je i telefonski poziv i zakazivanje kafe negde u gradu, koja se, doduše, protegla i na ostajanje na večeri u nekom restoranu, ali opet, kažem, ništa posebno. Ubrzo je usledio i zajednički odlazak u šoping, praćen novom večerom u restoranu, a potom i odlazak u saunu, pa kod novog zajedničkog ličnog trenera fitnesa (takođe žene), odakle se pomenuta supruga vraćala sva zajapurena, znojava i iscrpljena. Telefonski razgovori postajali su sve duži i, što je posebno zanimljivo, obavljani su tako što je ona odlazila u spavaću sobu i zatvarala vrata, iza kojih je, do ostalih prostorija u stanu, moglo dopreti samo povremeno kikotanje.

 

Muški košmari 

 

Pre nego što išta pomislite, da malo pojasnim. Nešto najužasnije s čim je prosečni ljubomorni muški predstavnik generacije od pre dvadeset i koju godinu mogao da se suoči tokom svog bračnog života bio je kakav ćelavi mungos od kolege njegove supruge, koji bi tokom proslave Osmog marta pijan ljubio svaku koleginicu iskazujući tako, na svoj način, divljenje spram ženskog roda. U postseksigrad Srbiji jadni ljubomorni muškarci su na takvoj vetrometini da ne znaju od koje opasnosti pre da se odbrane – mladi momci od jedva dvadeset, koji, nemajući šta pametnije, ne izlaze iz teretana, zatežući svoja mlada tela, rado bi da overe “matorke”, koje u svojih 30–45 godina izgledaju bolje od studentkinja (što, doduše, i nije toliko teško jer studentkinje ne mogu da skrpe pare ni za pazarske farmerice i kremu protiv bubuljica, za razliku od pomenutih zaposlenih gospođa sa fitnesa, kojima je boravak u šoping-molu nedeljna aktivnost); kolege više nisu ni male, ni ćelave, nego su CEO, COB, GM i slične zvučne skraćenice koje označavaju baju s mnogo para, dobrim kolima i obaveznim ekstremnim sportom, a sad su tu i žene! Sumnjate?

 

Pikanterije 

 

Prijateljice zajedno u kabini isprobavaju kupaće kostime? Uz detaljne opise “kakve su na dodir” silikonske grudi koje je ugradila prijateljica prijateljice i brazilske depilacije pred letovanje, mašta ljubomornog muškarca kreće put takvog mučenja jadnog i posrnulog uma, da će isti vrlo brzo skončati s tri bromazepama dnevno u pokušaju da umiri gušenje srca u napadu panike. Vratimo se sada na pomenuti slučaj. Nakon što je posle petnaest minuta provedenih ispred zatvorenih vrata spavaće sobe slučajno čuo svoju suprugu kako sagovornicu naziva “maco” i “plavušo moja”, a u svetlu činjenice da mu se tog dana pohvalila kako je od te iste prijateljice dobila čipkane gaćice i čarape s halterima, gnevni muž banuo je na vrata i optužio svoju suprugu za istopolnu preljubu! Ishod? Gaćice i čarape su joj poklonjene zato što je muž pomenute prijateljice omanuo broj kad ih joj je kupovao i “odrasti već jednom i prestani da gledaš porniće”. Pokunjeni mužjak se sutradan iskupio preskupim parfemom i crvenjenjem prilikom besomučnog prepričavanja događaja, koje je, u njegovom prisustvu, supruga upriličila svakoj svojoj drugarici. Šta ćete, danas su starovremski strejt muškarci kao obezglavljene muve bez kompasa. Ipak, ne mogu a da se ne zapitam kako bi žena postupila kad bih ja, mislim on, rekao svom najboljem prijatelju “macane moj” i poklonio mu gaće?

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Osmeh se vratio među Legende: Krisi Tigen ponovo trudna

Manekenka je objavila na instagramu da, nakon pobačaja koji joj se dogodio pre dve godine, ponovo čeka bebu.

Intervju

Marko Louis intervju: Nije bitan uspeh, već uživanje u celom procesu

Optimizam koji ga ne napušta i nasleđe porodičnog duha učinili su da jedinstveni stil pronađe u svemu, od raznih tradicija do različitih vrsta umetnosti.

U fokusu

Kako je Grejs Keli ostala bez nasledstva

Kneževini je Grejs Keli predala i oko 270.000 dolara, koliko je nasledila od oca.

U fokusu

Imate li svoju strast? Avgustovsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Ima li nečeg što vas potpuno zaokupi, za šta izgarate i ne brinete za cilj, nego vas sam put ispunjava?

U fokusu

Šta je to seks wellness?

Industriji seksualnog wellnessa predviđa se globalni rast, meren desetinama milijardi dolara. Vreme je da se upoznate s ovim pokretom ako već niste.

U fokusu

Šeron Stoun se u toplesu zahvalila na nesavršenosti

64-godišnja glumica ima mnogo razloga da bude ponosna na sebe.

U fokusu

10 najboljih filmova Sandre Bulok

Poznata američka glumica danas proslavlja 58 rođendan!

U fokusu

Zašto su baš oni najpopularniji na Instagramu?

Među 10 najplaćenijih zvezda na mrežama imamo dve muzičarke i dve rijaliti vedete, a ostalo su modeli.

U fokusu

Ališa Vikander iskreno o bolnom pobačaju

Poznata holivudska zvezda iskreno je progovorila o osetljivoj temi.

U fokusu

U čemu je tajna besmrtnosti Lejdi Di?

Ovog leta navršava se 25 godina od smrti najvoljenije princeze na svetu.

U fokusu

Pod toskanskim suncem: Svi detalji sa venčanja Nine Seničar i Džej Elisa

Par je obavio ceremoniju pre nedelju dana u strogoj tajnosti.

U fokusu

Udala se Anja Tejlor-Džoj!

Glumica se u tajnosti venčala za muzičara Malkolma Makreja.

U fokusu

Definitivno kraj: Razvela se Emili Ratajkovski

Manekenka je stavila tačku na četvorogodišnji brak.

U fokusu

Bliži su nego što mislite: Holivudske zvezde koje letuju u Hrvatskoj

Ako još uvek niste rešili gde ćete na odmor, evo predloga.