Blog

Nenad Cvetičanin II

Upomoć, žena me vara s drugom!

 

Odmah da se razumemo, nije reč o meni nego o mužu dobre prijateljice najbolje prijateljice moje žene. Mislim, baš daleko. I ne znam čoveka. Njegova supruga, inače brižna majka i, što bi rekli Amerikanci, istaknuti član lokalne zajednice (šta god to značilo), upoznala je na nekoj pozorišnoj premijeri, otvaranju izložbe ili kakvom god društvenom skupu slične namene (“ne znam šta smo beše išli da gledamo, ali smo videli ovu i ovu i ovoga i ovoga”) jednu drugu žensku osobu. Te dve žene su se pomenute večeri iščavrljale o svemu i svačemu, izogovarale koga god su dohvatile i, zaključivši da imaju toliko zajedničkih tema za razgovor (!), razmenile brojeve mobilnih telefona, ne bi li se čule i videle još koji put kad se ukaže prilika. Ništa posebno.

 

 

 

Kako je počelo

 

Koji dan kasnije usledio je i telefonski poziv i zakazivanje kafe negde u gradu, koja se, doduše, protegla i na ostajanje na večeri u nekom restoranu, ali opet, kažem, ništa posebno. Ubrzo je usledio i zajednički odlazak u šoping, praćen novom večerom u restoranu, a potom i odlazak u saunu, pa kod novog zajedničkog ličnog trenera fitnesa (takođe žene), odakle se pomenuta supruga vraćala sva zajapurena, znojava i iscrpljena. Telefonski razgovori postajali su sve duži i, što je posebno zanimljivo, obavljani su tako što je ona odlazila u spavaću sobu i zatvarala vrata, iza kojih je, do ostalih prostorija u stanu, moglo dopreti samo povremeno kikotanje.

 

Muški košmari 

 

Pre nego što išta pomislite, da malo pojasnim. Nešto najužasnije s čim je prosečni ljubomorni muški predstavnik generacije od pre dvadeset i koju godinu mogao da se suoči tokom svog bračnog života bio je kakav ćelavi mungos od kolege njegove supruge, koji bi tokom proslave Osmog marta pijan ljubio svaku koleginicu iskazujući tako, na svoj način, divljenje spram ženskog roda. U postseksigrad Srbiji jadni ljubomorni muškarci su na takvoj vetrometini da ne znaju od koje opasnosti pre da se odbrane – mladi momci od jedva dvadeset, koji, nemajući šta pametnije, ne izlaze iz teretana, zatežući svoja mlada tela, rado bi da overe “matorke”, koje u svojih 30–45 godina izgledaju bolje od studentkinja (što, doduše, i nije toliko teško jer studentkinje ne mogu da skrpe pare ni za pazarske farmerice i kremu protiv bubuljica, za razliku od pomenutih zaposlenih gospođa sa fitnesa, kojima je boravak u šoping-molu nedeljna aktivnost); kolege više nisu ni male, ni ćelave, nego su CEO, COB, GM i slične zvučne skraćenice koje označavaju baju s mnogo para, dobrim kolima i obaveznim ekstremnim sportom, a sad su tu i žene! Sumnjate?

 

Pikanterije 

 

Prijateljice zajedno u kabini isprobavaju kupaće kostime? Uz detaljne opise “kakve su na dodir” silikonske grudi koje je ugradila prijateljica prijateljice i brazilske depilacije pred letovanje, mašta ljubomornog muškarca kreće put takvog mučenja jadnog i posrnulog uma, da će isti vrlo brzo skončati s tri bromazepama dnevno u pokušaju da umiri gušenje srca u napadu panike. Vratimo se sada na pomenuti slučaj. Nakon što je posle petnaest minuta provedenih ispred zatvorenih vrata spavaće sobe slučajno čuo svoju suprugu kako sagovornicu naziva “maco” i “plavušo moja”, a u svetlu činjenice da mu se tog dana pohvalila kako je od te iste prijateljice dobila čipkane gaćice i čarape s halterima, gnevni muž banuo je na vrata i optužio svoju suprugu za istopolnu preljubu! Ishod? Gaćice i čarape su joj poklonjene zato što je muž pomenute prijateljice omanuo broj kad ih joj je kupovao i “odrasti već jednom i prestani da gledaš porniće”. Pokunjeni mužjak se sutradan iskupio preskupim parfemom i crvenjenjem prilikom besomučnog prepričavanja događaja, koje je, u njegovom prisustvu, supruga upriličila svakoj svojoj drugarici. Šta ćete, danas su starovremski strejt muškarci kao obezglavljene muve bez kompasa. Ipak, ne mogu a da se ne zapitam kako bi žena postupila kad bih ja, mislim on, rekao svom najboljem prijatelju “macane moj” i poklonio mu gaće?

Povezane teme

Intervju

Intervju - Hamilton Linda

Pitajte reditelja Tima Milera šta je nedostajalo svim nastavcima Terminatora koji su snimljeni nakon revolucionarnog T2: Sudnji dan, 1991. godine i reći će vam - Sara Konor.

U fokusu

Blago Kariba

Hotel Barrière Le Carl Gustaf St–Barth ima 23 sobe i apartmana koji su smešteni u vikendicama, potkrovljima i vilama sa privatnim bazenom.

U fokusu

Monika Belulči – citati o muškarcima i lepoti

Bez sumnje, Monika Beluči je sinonim za žensku lepotu.

Intervju

Olga Ly for Grazia - exclusive interview

Interview with the CEO & Founder of MagModel agency.

U fokusu

Zašto je Willov House najmoderniji ekološki hotel u pustinji

Novo mesto za povlačenje i opuštanje sa najbližima.

U fokusu

Kajli Džener je pokazala kako izgledaju kancelarije njene kompanije

Kajli Džener nije uzalud najmlađa milijarderka u istoriji.

U fokusu

Prve fotografije sa venčanja tenisera Rafaela Nadala

Teniser Rafael Nadal, 19. oktobra oženio je svoju dugogodišnju partnerku Mariju Fransisku Pereljo.

U fokusu

Trospratna gradska kuća na Menhetnu za 2,75 miliona dolara: poseta Karli Klos

Zavirili smo u elegantnu gradsku kuću modela Karli Klos.

Intervju

Intervju: Bred Pit – Pogled u sebe

Otkriva nam koliko je važno duboko zaroniti u svoju dušu, suočiti se sa sobom, kako za ulogu, tako i privatno, i ističe da muškarci odrastaju sa idejom da moraju uvek da budu snažn...