Blog

Nenad Cvetičanin II

Upomoć, žena me vara s drugom!

 

Odmah da se razumemo, nije reč o meni nego o mužu dobre prijateljice najbolje prijateljice moje žene. Mislim, baš daleko. I ne znam čoveka. Njegova supruga, inače brižna majka i, što bi rekli Amerikanci, istaknuti član lokalne zajednice (šta god to značilo), upoznala je na nekoj pozorišnoj premijeri, otvaranju izložbe ili kakvom god društvenom skupu slične namene (“ne znam šta smo beše išli da gledamo, ali smo videli ovu i ovu i ovoga i ovoga”) jednu drugu žensku osobu. Te dve žene su se pomenute večeri iščavrljale o svemu i svačemu, izogovarale koga god su dohvatile i, zaključivši da imaju toliko zajedničkih tema za razgovor (!), razmenile brojeve mobilnih telefona, ne bi li se čule i videle još koji put kad se ukaže prilika. Ništa posebno.

 

 

 

Kako je počelo

 

Koji dan kasnije usledio je i telefonski poziv i zakazivanje kafe negde u gradu, koja se, doduše, protegla i na ostajanje na večeri u nekom restoranu, ali opet, kažem, ništa posebno. Ubrzo je usledio i zajednički odlazak u šoping, praćen novom večerom u restoranu, a potom i odlazak u saunu, pa kod novog zajedničkog ličnog trenera fitnesa (takođe žene), odakle se pomenuta supruga vraćala sva zajapurena, znojava i iscrpljena. Telefonski razgovori postajali su sve duži i, što je posebno zanimljivo, obavljani su tako što je ona odlazila u spavaću sobu i zatvarala vrata, iza kojih je, do ostalih prostorija u stanu, moglo dopreti samo povremeno kikotanje.

 

Muški košmari 

 

Pre nego što išta pomislite, da malo pojasnim. Nešto najužasnije s čim je prosečni ljubomorni muški predstavnik generacije od pre dvadeset i koju godinu mogao da se suoči tokom svog bračnog života bio je kakav ćelavi mungos od kolege njegove supruge, koji bi tokom proslave Osmog marta pijan ljubio svaku koleginicu iskazujući tako, na svoj način, divljenje spram ženskog roda. U postseksigrad Srbiji jadni ljubomorni muškarci su na takvoj vetrometini da ne znaju od koje opasnosti pre da se odbrane – mladi momci od jedva dvadeset, koji, nemajući šta pametnije, ne izlaze iz teretana, zatežući svoja mlada tela, rado bi da overe “matorke”, koje u svojih 30–45 godina izgledaju bolje od studentkinja (što, doduše, i nije toliko teško jer studentkinje ne mogu da skrpe pare ni za pazarske farmerice i kremu protiv bubuljica, za razliku od pomenutih zaposlenih gospođa sa fitnesa, kojima je boravak u šoping-molu nedeljna aktivnost); kolege više nisu ni male, ni ćelave, nego su CEO, COB, GM i slične zvučne skraćenice koje označavaju baju s mnogo para, dobrim kolima i obaveznim ekstremnim sportom, a sad su tu i žene! Sumnjate?

 

Pikanterije 

 

Prijateljice zajedno u kabini isprobavaju kupaće kostime? Uz detaljne opise “kakve su na dodir” silikonske grudi koje je ugradila prijateljica prijateljice i brazilske depilacije pred letovanje, mašta ljubomornog muškarca kreće put takvog mučenja jadnog i posrnulog uma, da će isti vrlo brzo skončati s tri bromazepama dnevno u pokušaju da umiri gušenje srca u napadu panike. Vratimo se sada na pomenuti slučaj. Nakon što je posle petnaest minuta provedenih ispred zatvorenih vrata spavaće sobe slučajno čuo svoju suprugu kako sagovornicu naziva “maco” i “plavušo moja”, a u svetlu činjenice da mu se tog dana pohvalila kako je od te iste prijateljice dobila čipkane gaćice i čarape s halterima, gnevni muž banuo je na vrata i optužio svoju suprugu za istopolnu preljubu! Ishod? Gaćice i čarape su joj poklonjene zato što je muž pomenute prijateljice omanuo broj kad ih joj je kupovao i “odrasti već jednom i prestani da gledaš porniće”. Pokunjeni mužjak se sutradan iskupio preskupim parfemom i crvenjenjem prilikom besomučnog prepričavanja događaja, koje je, u njegovom prisustvu, supruga upriličila svakoj svojoj drugarici. Šta ćete, danas su starovremski strejt muškarci kao obezglavljene muve bez kompasa. Ipak, ne mogu a da se ne zapitam kako bi žena postupila kad bih ja, mislim on, rekao svom najboljem prijatelju “macane moj” i poklonio mu gaće?

Povezane teme

U fokusu

Poznate ličnosti su se pridružile protestima u Americi

Ariana Grande, Emili Ratajkovski i druge poznate zvezde na protestima nakon smrti Džordža Flojda.

U fokusu

Ljubavna priča Prijanke Čopre i Nika Džonasa

Prošle su dve godine otkako su Prijanka Čopra i Nik Džonas otišli na prvi sastanak.

U fokusu

Ljubavna priča Kim Kardašijan i Kanjea Vesta u fotografijama

Poznati holivudski par Kim Kardašijan i Kanje Vest proslavili su šestu godišnjicu braka.

U fokusu

Tajanstveni i najnepristupačniji delovi sveta

Destinacije gde samoizolacija nije potrebna...

U fokusu

Glasine kažu: Runi Mara i Hoakin Finiks očekuju bebu

Zapadni mediji navode da će glumica Runi Mara i Hoakin Finiks po prvi put postati roditelji.

U fokusu

Meri-Kejt Olsen i Olivje Sarkozi se razvode

Par je odlučio da se razvedu nakon pet godina braka.

U fokusu

Sicilija se bori da privuče turiste

Ukoliko želite da posetite Siciliju, ovaj članak je namenjen vama.

U fokusu

Adel je rođendan proslavila u vrhunskoj formi

Adel je proslavila svoj 32. rođendan, a dan kasnije je na svom Instagramu podelila rođendansku fotografiju.

U fokusu

ZA SADA SAMO KNJIGA: Stiže nam nastavak “Igre gladi”

Ako volite trilogiju “Igre gladi”, bilo u formatu knjige ili serijala, napravili ste odličan izbor: na top listama najuticajnijih dela u minuloj dekadi, ostvarenje Suzan Kolins sig...

Film

VELIKI KORAK ZA HOLIVUD: Tom Kruz će prvi glumiti u svemiru

Zbog dobrovoljne samoizolacije koju je pandemija koronavirusa izazvala širom planete, industrija zabave je primorala glumce da ostanu kod kuće, a produkciju da se zaustavi.

U fokusu

DIZNI OTVARA ZABAVNI PARK U ŠANGAJU: Dugi redovi, mnoštvo dece i mnogo toga da se dodirne

Primer kako će se planeta oporavljati od pandemije ne treba tražiti dalje od Šangaja, u kojem američki gigant Disney ima jedan od zabavnih parkova.

U fokusu

Mattel novom kolekcijom lutki zahvaljuje svakodnevnim herojima Covid-19

Iako su mnogi od nas širom sveta u karantinu unutar zidova naših domova tokom ove epidemije Covid-19, nekolicina je na frontu ove nevidljive bitke za javno zdravlje, boreći se za...

U fokusu

HOLIVUDSKI DERMATOLOG UNAPRED POPUNIO TERMINE: Viktorija, Bijonse i Kim staju u red za podmlađivanje

Da se lepota može stručno negovati i u karantinu, dokazao je vrhunski američki dermatolog Harold Lanser.

U fokusu

ŠVEDSKA EKO RATNICA PONOVO U MISIJI: Greta, pomozi nam!

Dvomilionski grad Manaus u Amazoniji je jedna od najcrnjih tačaka u pandemiji, jer su bolnice i hitne službe pretrpani ljudima obolelim od covid-19, a samo tokom aprila je umrlo sk...

U fokusu

Holivudski osmeh: 10 zvezda sa savršenim zubima

Otkrili smo koja od zvezda može da se pohvali osmehom od milion dolara (bukvalno i figurativno), i koja je njihova tajna.