Intervju

Intervju - Hamilton Linda

Pitajte reditelja Tima Milera šta je nedostajalo svim nastavcima Terminatora koji su snimljeni nakon revolucionarnog T2: Sudnji dan, 1991. godine i reći će vam - Sara Konor.

Dvadeset osam godina nakon što je odigrala svoju najvažniju ulogu, Linda Hamilton se vraća kao naučno-fantastična ikona Sara Konor.

- To je najteža i najbolja stvar koju sam ikada uradila. To mi se vratilo - kaže ona. Sara Konor, koju igra Linda Hamilton, nije samo heroj prva dva filma, već i jedna od najvećih naučno-fantastičnih kreacija svih vremena. Kao i, naravno, majka Džona Konora, čoveka kojem je suđeno da postane spasilac čitavog čovečanstva. -Ali, zbog Sare volim te filmove (prva dva) - kaže Miler.

- Filmovi o Terminatoru nikada nisu bili o Džonu Konoru. Uvek se radilo o Lindi, o Sari.

Hamiltonova, koja sada ima 62 godine, možda je odbijala da se pojavi u prethodnim nastavcima sve do ovog. – Tada sam smatrala da je lik potpuno zaokružen. Mislila sam da ću se penzionisati kao šampion. Ali, franšiza Terminator je nastavila da baca predivnu senku. Uprkos tome što je ignorisala Kameronove prve pokušaje da je regrutuje za ovaj direktni nastavak Terminatora 2, kada se konačno javila, bila je podjednako zaintrigirana i preplašena onim što je predlagao: njeno privremeno napuštanje života daleko od svetlosti Holivuda - ona sada živi u Nju Orleansu - i ponovno okupljanje sa Arnoldom Švarcenegerom na velikom ekranu prvi put nakon 28 godina.

- Bile su mi potrebne nedelje da pristanem - Hamiltonova govori o vraćanju ulozi vrhunskog ratnika, plena koji postaje predator.

- Znate, ljudi mi decenijama postavljaju to pitanje (da li će se vratiti), ali nikada ovo nisam očekivala - da ću se vratiti kao Sara Konor. Napustila sam L. A. i nisam znala da li želim da sve to ponovo pustim u svoj svet. Živela sam srećno i na neki način to je izgledalo tako autentično. A deo mene oseća da je ono što me je odbilo od Los Anđelesa jeste odbacivanje Holivuda i sve te grandioznosti, napumpanih ega, napumpanih grudi i napumpanih usana. Napumpanih vrednosti. Da ste videli moju sumornu farmu, rekli biste:

„Vau, ona je zaista otišla u drugom pravcu!“ (Smeh). A u Nju Orleansu sam našla zaista finu ravnotežu. I nisam bila sigurna da li želim to da menjam za 15 minuta slave. Onda je pročitala scenario. - I, bilo je novih stvari koje treba igrati, znate, i to me je uzbuđivalo - kaže Hamiltonova.

- Sara je i dalje ista strastvena, luda, divlja stvar, ali se situacija promenila. Vreme koje je prošlo nosi potencijal da se istraži mnogo više toga. A to je ono što me uvek intrigira.

Mnogo vremena je prošlo od kada si poslednji put bila Sara Konor. Kako se osecaš sada kada je film skoro spreman da se predstavi svetu?

- Veoma ponosno i rasterećeno. Ovaj film i ovaj lik su teški. Ali bio je to dobar, naporan posao.

Kada su ti se obratili prvi put, Džejms Kameron i Tim Miler su imali koncept, ali ne i scenario. Reći da konceptu pomalo je rizično. Šta te je nateralo da pristaneš?

Činjenica da je Džim (Kameron) na čelu, čak i kao producent. Stvarno smatram da je Džim bio velika kreativna sila u prva dva filma i da je njegovo vođstvo, celokupni koncept franšize, veoma bitan. Ali pored toga, i činjenica da je toliko vremena prošlo i, iako je na neki način moj lik isti,

situacija se promenila. Ima novih stvari koje treba igrati. To je ono što me intrigira kao glumicu - vreme koje je prošlo i mogućnost da se toliko toga istraži. Nikada nisam želela da igram istu stvar. A ovde je drugacije, pomislila sam Hmm...ovo je zanimljivo. Hajde da vidimo šta možemo da uradimo!

Šta nam možeš reći o Sari u filmu Terminator: Mračna sudbina? Šta joj se dogodilo od kad smo je poslednji put videli u Terminatoru 2?

Prošlo je 28 godina, to je mnogo vremena i mnogo toga se dogodilo (njoj). Zaista je bilo na meni da uzmem ograničenja nove priče i popunim tih 28 godina. Ne radi se samo o tome: „O, ovo se dogodilo...“ Želiš da popuniš sve praznine. To je ono što ja moram da uradim privatno, da stvorim priču za sebe koja se nužno ne vidi na ekranu, ali koja mora da bude u meni da bi pokretala priču i lik u pravcu u kojem mora da ide. Sara je ostala ista, na neki način, ali ako uzmete putanju na kojoj je bila i nastavite njome 28 godina, onda je mnogo toga drugačije. I dalje je strastvena, luda, divlja osoba, ali misija se promenila. Prošli film smo završili na pozitivnoj noti, ona i Džon su se nadali da su promenili katastrofalnu budućnost koja ih je čekala. Ali u ovom trenutku je prilično beznadežna.

Koliko god se trudila da nastavi svoju misiju protiv tehnologije i mašina, u njoj nema mnogo nade ili ljubavi za čovečanstvo, jer je, na kraju krajeva, čovečanstvo odgovorno sa svoju propast. Tako da u Sari nema mnogo ljubavi, samo puno besa i potrebe za osvetom, a takvu je ranije nismo videli. Ovo je Sara, ali ne baš onakva kakvu je znate.

Nastavak zanimljivog intervjua pročitajte u novembarskom izdanju magazina Grazia.

Povezane teme

U fokusu

Điđi Hadid i Zejn Malik su postali roditelji

Maneknka Điđi Hadid donela ja na svet prelepu devojčicu.

U fokusu

A šta tebe žulja?

Pandemija virusa korona promenila je naše svakodnevne živote bez izuzetka.

U fokusu

Dženifer Aniston, Lisa Kudrou i Kortni Koks na dodeli nagrada Emmy

Zvezde serije „Prijatelji“ na 72. dodeli nagrada Emmy!

U fokusu

Još jedan razvod: Kardi Bi i Offset su se rastali nakon tri godine braka

Kardi Bi, 27-godišnja pevačica podnela je zahtev za razvod nakon tri godine braka sa poznatim reperom Offsetom.

U fokusu

Zvezda "Gossip Girl" Lejton Mister ponovo postala mama

34-godišnja glumica i njen suprug, 40-godišnji Adam Brodi, dočekali su svoje drugo dete.

U fokusu

Porodično stablo: kako je velika porodica Dženifer Lopez proslavila najlepši praznik

Šta može biti bolje od velikih porodičnih praznika, kada se voljeni okupe i uživaju u međusobnom društvu?

U fokusu

Drive in bioskop kod kraljice Elizabete

Njeno Veličanstvo kraljica Elizabeta poziva građane da gledaju film na njenom imanju Sandringham.

U fokusu

Gibraltar na Egeju - U Anafiju ćete videti „najstrašniju stenu na svetu“

Pored kosmopolitskog Santorinija, mala ostrva posetiocima velikodušno nude svoju nepretencioznu lepotu.

U fokusu

Kako su poznati izgledali kao deca

Poznate ličnosti često sa svojm fanovima na društvenim mrežama dele slike iz detinjstva.

U fokusu

Robertu Patinsonu dijagnostikovan koronavirus

Novo snimanje Betmena je odloženo.

U fokusu

5 nepoznatih činjenica o Romeu - najskromnijem sinu Bekamovih

Zašto je Elton Džon unapred čestitao Romeu rođendan?

U fokusu

Lydia Bielen for Grazia Srbija

We're proud to present our digital cover with Lydia Bielen in the spotlight...