Intervju

Intervju - Hamilton Linda

Pitajte reditelja Tima Milera šta je nedostajalo svim nastavcima Terminatora koji su snimljeni nakon revolucionarnog T2: Sudnji dan, 1991. godine i reći će vam - Sara Konor.

Dvadeset osam godina nakon što je odigrala svoju najvažniju ulogu, Linda Hamilton se vraća kao naučno-fantastična ikona Sara Konor.

- To je najteža i najbolja stvar koju sam ikada uradila. To mi se vratilo - kaže ona. Sara Konor, koju igra Linda Hamilton, nije samo heroj prva dva filma, već i jedna od najvećih naučno-fantastičnih kreacija svih vremena. Kao i, naravno, majka Džona Konora, čoveka kojem je suđeno da postane spasilac čitavog čovečanstva. -Ali, zbog Sare volim te filmove (prva dva) - kaže Miler.

- Filmovi o Terminatoru nikada nisu bili o Džonu Konoru. Uvek se radilo o Lindi, o Sari.

Hamiltonova, koja sada ima 62 godine, možda je odbijala da se pojavi u prethodnim nastavcima sve do ovog. – Tada sam smatrala da je lik potpuno zaokružen. Mislila sam da ću se penzionisati kao šampion. Ali, franšiza Terminator je nastavila da baca predivnu senku. Uprkos tome što je ignorisala Kameronove prve pokušaje da je regrutuje za ovaj direktni nastavak Terminatora 2, kada se konačno javila, bila je podjednako zaintrigirana i preplašena onim što je predlagao: njeno privremeno napuštanje života daleko od svetlosti Holivuda - ona sada živi u Nju Orleansu - i ponovno okupljanje sa Arnoldom Švarcenegerom na velikom ekranu prvi put nakon 28 godina.

- Bile su mi potrebne nedelje da pristanem - Hamiltonova govori o vraćanju ulozi vrhunskog ratnika, plena koji postaje predator.

- Znate, ljudi mi decenijama postavljaju to pitanje (da li će se vratiti), ali nikada ovo nisam očekivala - da ću se vratiti kao Sara Konor. Napustila sam L. A. i nisam znala da li želim da sve to ponovo pustim u svoj svet. Živela sam srećno i na neki način to je izgledalo tako autentično. A deo mene oseća da je ono što me je odbilo od Los Anđelesa jeste odbacivanje Holivuda i sve te grandioznosti, napumpanih ega, napumpanih grudi i napumpanih usana. Napumpanih vrednosti. Da ste videli moju sumornu farmu, rekli biste:

„Vau, ona je zaista otišla u drugom pravcu!“ (Smeh). A u Nju Orleansu sam našla zaista finu ravnotežu. I nisam bila sigurna da li želim to da menjam za 15 minuta slave. Onda je pročitala scenario. - I, bilo je novih stvari koje treba igrati, znate, i to me je uzbuđivalo - kaže Hamiltonova.

- Sara je i dalje ista strastvena, luda, divlja stvar, ali se situacija promenila. Vreme koje je prošlo nosi potencijal da se istraži mnogo više toga. A to je ono što me uvek intrigira.

Mnogo vremena je prošlo od kada si poslednji put bila Sara Konor. Kako se osecaš sada kada je film skoro spreman da se predstavi svetu?

- Veoma ponosno i rasterećeno. Ovaj film i ovaj lik su teški. Ali bio je to dobar, naporan posao.

Kada su ti se obratili prvi put, Džejms Kameron i Tim Miler su imali koncept, ali ne i scenario. Reći da konceptu pomalo je rizično. Šta te je nateralo da pristaneš?

Činjenica da je Džim (Kameron) na čelu, čak i kao producent. Stvarno smatram da je Džim bio velika kreativna sila u prva dva filma i da je njegovo vođstvo, celokupni koncept franšize, veoma bitan. Ali pored toga, i činjenica da je toliko vremena prošlo i, iako je na neki način moj lik isti,

situacija se promenila. Ima novih stvari koje treba igrati. To je ono što me intrigira kao glumicu - vreme koje je prošlo i mogućnost da se toliko toga istraži. Nikada nisam želela da igram istu stvar. A ovde je drugacije, pomislila sam Hmm...ovo je zanimljivo. Hajde da vidimo šta možemo da uradimo!

Šta nam možeš reći o Sari u filmu Terminator: Mračna sudbina? Šta joj se dogodilo od kad smo je poslednji put videli u Terminatoru 2?

Prošlo je 28 godina, to je mnogo vremena i mnogo toga se dogodilo (njoj). Zaista je bilo na meni da uzmem ograničenja nove priče i popunim tih 28 godina. Ne radi se samo o tome: „O, ovo se dogodilo...“ Želiš da popuniš sve praznine. To je ono što ja moram da uradim privatno, da stvorim priču za sebe koja se nužno ne vidi na ekranu, ali koja mora da bude u meni da bi pokretala priču i lik u pravcu u kojem mora da ide. Sara je ostala ista, na neki način, ali ako uzmete putanju na kojoj je bila i nastavite njome 28 godina, onda je mnogo toga drugačije. I dalje je strastvena, luda, divlja osoba, ali misija se promenila. Prošli film smo završili na pozitivnoj noti, ona i Džon su se nadali da su promenili katastrofalnu budućnost koja ih je čekala. Ali u ovom trenutku je prilično beznadežna.

Koliko god se trudila da nastavi svoju misiju protiv tehnologije i mašina, u njoj nema mnogo nade ili ljubavi za čovečanstvo, jer je, na kraju krajeva, čovečanstvo odgovorno sa svoju propast. Tako da u Sari nema mnogo ljubavi, samo puno besa i potrebe za osvetom, a takvu je ranije nismo videli. Ovo je Sara, ali ne baš onakva kakvu je znate.

Nastavak zanimljivog intervjua pročitajte u novembarskom izdanju magazina Grazia.

Povezane teme

U fokusu

Elizabeta II zvanično je podržala nezavisni status princa Harija i Megan Markl

Bakingemska palata objavila je izjavu njenog Veličanstva.

U fokusu

Megan Markl potpisala ugovor sa kompanijom Disney

Vojvotkinja od Saseksa već je smislila kako da zaradi novac odričući se kraljevskih privilegija!

U fokusu

Konglomerat Kering donirao milion dolara za gašenje požara u Australiji

Šumski požari koji u Australiji bujaju već nekoliko meseci nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Intervju

Grazia intervju – Biljana Tipsarević

Modna dizajnerka, inženjer i menadžer - Biljana Tipsarević je sve to, ali ne samo po kreativnom impulsu, nego i po obrazovanju.

U fokusu

22 modna citata koji će uvek biti relevantni

Od Koko Šanel do Sofije Loren...

U fokusu

Prema Pantone-u - 10 destinacija za putovanja u glavnoj nijansi 2020. godine

Nedavno su stručnjaci Pantone Colour Institute nazvali klasičnu plavu boju glavnom bojom naredne godine.

U fokusu

Kraljevska porodica predstavila božićne čestitke

Prvo mesto dodeljujemo Megan, Hariju i bebi Arčiju!

U fokusu

Time je objavio „Osobu godine“

Ko je dobio titulu "Osoba godine" prema izdanju magazina Time?

U fokusu

Top 10 destinacija za solo putovanje

Kuda otići ako nemate društvo za putovanje?

U fokusu

Top 10 trendova za 2020. godinu prema Pinterestu

Društvena mreža Pinterest sastavila je listu trendova za 2020. godinu.

U fokusu

15 najboljih poklona za one koji imaju sve

Da iznenadite i najsofisticiranije...

U fokusu

Kako ukrasiti novogodišnju jelku: 5 ideja za stvaranje praznične atmosfere

Do Nove godine ima sve manje vremena, što znači da je vreme da razmislite o najvažnijem atributu ovog čarobnog praznika.

U fokusu

5 razloga za zimovanje u Meksiku

Decembar i januar su vrhunac sezone u centralnoameričkoj državi koja, pored tirkiznog mora, belih plaža i tragova drevnih civilizacija, gostima nudi nedelje nezaboravnih proslava N...