Intervju

Suvlasnica vinarije Dragana Janjić – „Vino, ženskih ruku delo“

“Suncem obasjano Vranje i južnjačka energija njegovih stanovnika nepresušna su inspiracija svima koji u njemu žive ili su imali prilike da posete ovaj zavodljiv grad“

S mnogo ljubavi, entuzijazma i napornog rada, zajedno sa sestrama vinula se u sam vrh vinarstva, dokazavši da proizvodnja rajskog napitka nije isključivo muški posao. Vina Aleksić osvojila su svet.

Kako ste odlučili da nastavite porodični posao, zajedno sa sestrama, iako je reč o zanimanju koje se tradicionalno smatra muškim?

- Imale smo veliku ideju, neverovatnu želju, znanje i ljubav prema vinima, ali su nam iskustvo i podrška roditelja bili od neprocenjivog značaja. Danas, posle samo šest godina na tržištu, i dalje mislimo da je to bila najbolja odluka koju smo mogle da donesemo.

U kojoj meri uspeh dugujete sloganu “Vino, ženskih ruku delo”?

- Naš slogan je nešto što nas je izdvojilo u moru proizvođača vina. Vinarstvo je bilo deklarisano kao muški posao. Ljubitelji vina su se iz radoznalosti odlučivali da probaju, ali su se uvek vraćali zbog kvaliteta. Ono što našu vinariju danas čini jedinstvenom i van ovog prostora upravo je priča o tri sestre koje svu svoju ljubav, nadanja, snove, hrabrost i trud ulažu u proizvodnju vina, koja su potpisana kao ženskih ruku delo. Svojim jedinstvenim konceptom, autentičnim pristupom promociji novih proizvoda, ali pre svega kvalitetom, postala su sinonim za stil, karakter i stav.

Šta konkretno znači biti u vrhu domaćeg vinarstva?

- Dajemo sebe kroz trinaest etiketa tečne ljubavi, sa godišnjom proizvodnjom od 350.000 litara. Vina Aleksić stižu i u Austriju, Nemačku, Švajcarsku, Ujedinjene Arapske Emirate. Od pedeset četiri poslata uzorka, na međunarodnim takmičenjima osvojili smo četrdeset devet medalja. Kada radite ono što volite i živite od te ljubavi, svakodnevno svedočite da se gube granice između stvarnog života i bajke koju sami kreirate. U toj bajci, tri sestre sa juga Srbije prave vino i potvrđuju da najlepše stvari jesu ženskih ruku delo.

Koliko je činjenica da potičete iz Vranja, grada boemije, oličenog u Bori Stankoviću i njegovim likovima, Mitketu i Koštani, zaslužna za kreiranje novih vina?

- Suncem obasjano Vranje i južnjačka energija njegovih stanovnika nepresušna su inspiracija svima koji u njemu žive ili su imali prilike da posete ovaj zavodljiv grad. Kada se u pravom trenutku inspiracija spoji sa znanjem, iskustvom i strašću, onda dobijete najbolji mogući proizvod.

Nastavak intervjua sa Draganom Janjić pročitajte u novom izdanju magazina Grazia!

Povezane teme

Intervju

Intervju - Hamilton Linda

Pitajte reditelja Tima Milera šta je nedostajalo svim nastavcima Terminatora koji su snimljeni nakon revolucionarnog T2: Sudnji dan, 1991. godine i reći će vam - Sara Konor.

U fokusu

Blago Kariba

Hotel Barrière Le Carl Gustaf St–Barth ima 23 sobe i apartmana koji su smešteni u vikendicama, potkrovljima i vilama sa privatnim bazenom.

U fokusu

Monika Belulči – citati o muškarcima i lepoti

Bez sumnje, Monika Beluči je sinonim za žensku lepotu.

Intervju

Olga Ly for Grazia - exclusive interview

Interview with the CEO & Founder of MagModel agency.

U fokusu

Zašto je Willov House najmoderniji ekološki hotel u pustinji

Novo mesto za povlačenje i opuštanje sa najbližima.

U fokusu

Kajli Džener je pokazala kako izgledaju kancelarije njene kompanije

Kajli Džener nije uzalud najmlađa milijarderka u istoriji.

U fokusu

Prve fotografije sa venčanja tenisera Rafaela Nadala

Teniser Rafael Nadal, 19. oktobra oženio je svoju dugogodišnju partnerku Mariju Fransisku Pereljo.

U fokusu

Trospratna gradska kuća na Menhetnu za 2,75 miliona dolara: poseta Karli Klos

Zavirili smo u elegantnu gradsku kuću modela Karli Klos.

Intervju

Intervju: Bred Pit – Pogled u sebe

Otkriva nam koliko je važno duboko zaroniti u svoju dušu, suočiti se sa sobom, kako za ulogu, tako i privatno, i ističe da muškarci odrastaju sa idejom da moraju uvek da budu snažn...