grazia
X

U fokusu

Da li je flert prevara?

Ljubomornim osobama i sama pomisao na flert može biti prevara, dok je liberalnijima potreban mnogo veći dokaz partnerovog neverstva.

Flert se definiše kao udvaranje osobi s kojom niste u vezi, ali bez ozbiljne namere. Barem u početku. Kad počnemo da flertujemo na scenu prvo stupa šarm, osmeh, govorne sposobnosti. Flert je odličan način za bildovanje samopouzdanja, hranjenje sujete, testiranje sopstvenih granica. Ne mora nužno da znači da postoji zainteresovanost za seks, ali moramo da konstatujemo da zainteresovanost postoji. Ljubomorni bi odmah rekli gde ima dima, mora da ima i vatre, a oni liberalniji bi u zainteresovanosti svog partnera za nekog drugog morali da potraže i materijalne dokaze. Ipak, vrlo je tanka definicija između flerta i prevare i u dobroj meri zavisi od ličnih kodeksa osobe koja se u flert upušta.

Flert je uglavnom bezazlezan, a ponekad je i dobrodošao u učaurenim vezama, kojima je potrebno malo turbulencije. Ali neki će reći da ako je nekome potreban flert, onda toj vezi nešto nedostaje, dok oni drugi ponekad i vole taj dar svog partnera za flert. Ipak, i u flertu postoje stvari koje smete, odnosno ne smete da radite ako ne želite da pređete granicu dozvoljenog. U današnjem digitalnom svetu i flert može da pređe u sferu digitalnog, pa granica između ljubaznosti može biti baš tanka i ponekad pogrešno protumačena.

O tipovima flerta, flertu na poslu i da li se lajkovanje tuđih postova može pretvoriti u nešto ozbiljnije saznajte u nastavku teksta koji možete pročitati u aprilskom izdanju magazina Grazia.

 

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Libido na akciji

Industriji seksualnog wellnessa predviđa se globalni rast, meren desetinama milijardi dolara. Vreme je da se upoznate s ovim pokretom ako već niste.

U fokusu

Najupečatljviji nastupi sa Super Bowla svih vremena

U susret muzičko-sportskom spektaklu koji nas očekuje za samo 2 nedelje, predstavljamo vam najbolje performanse muzičkih zvezda koji su ikada nastupili na pauzi tokom poluvremena

U fokusu

Kad se sretnu bivša i sadašnja žena - kako to izgleda u slučaju Orlanda Bluma

Kejti Peri i Miranda Ker prisustvovale su gala manifestaciji u Los Anđelesu.

U fokusu

Budućnost se može dizajnirati

Zanimanja sutrašnjice nisu nešto što nas tek očekuje, ona su već prisutna. Treba ih samo pronaći. Ako to nije moguće, onda ih valja izmisliti

U fokusu

Diskretni šarm mangupa

Cirkusku školu je iskoristio da razvije naročiti stil glume, a drskim humorom osvaja neke od najlepših žena sveta. Ružnim ga nazivaju samo zavidljivci.

U fokusu

Nova moda bez roda

Iako smo još od osamdesetih navikli da muške rokenrol zvezde poput benda Kiss, Dejvida Bouvija, Olivera Mandića i mnogih drugih koketiraju sa odećom za žene, ovaj fenomen nas šokir...

U fokusu

Samo dva meseca nakon razvoda, oženio se Kanje Vest

Reper se sa dizajnerkom Bjankom Censori venčao na privatnoj ceremoniji.

U fokusu

Kejt Hadson se uključila u raspravu o nepo bebama

Pošto je jedan njujorški magazin 2022. proglasio godinom nepo beba, debata se zahuktava između korisnika društvenih mreža, i poznatih koji se osećaju prozvanima