U fokusu

Da li je moderno nositi letnje cipele zimi: ko to radi i zašto?

Retoričko pitanje koje ćemo ipak pokušati da analiziramo!

Danas dame koje se smatraju liderima u svetu mode ignorišu zimske cipele. Predmet posebnog ponosa je goli članak u divljoj hladnoći. Izbor salonki ili čak otvorenih sandala na mrazu od minus 15 stepeni postaje univerzalni fenomen.

Kako i zašto se to desilo - pokušali smo da saznamo. Malo istorije. Kada je zavladala „moderna lagodnost“ u sedamdesetim, osamdesetim i devedesetim godinama šetalo se na hladnoći bez šešira. Većina devojaka je izbegavalo da nosi šešire kako ne bi narušile izgled kose. Hrabrost mladih dama nije moglo čak ni ugasiti upozorenje da bi takva nesmotrenost mogla biti ugrožena ozbiljnom kaznom u obliku meningitisa. U našem vremenu, pravila igre su se promenila. Postoji popularna šala: "Generacija koja je šetala zimi bez šešira je porasla. I proizvela je generaciju koja šeta zimi sa šeširima.“ Ali bez čarapa!

Danas mlade moderne dame često nose lagane haljine i patike bez čarapa, gole noge i krop džins i preko tople kapute ili bunde, možda čak i sa šeširom ali svakako sa golim nogama. Zašto se ovo dešava?

Prvo, to se ne dešava svuda. Žene koje su popularne pred modela i filmskih zvezda i žure sa zabave na zabavu u skupocenim haljinama i žene koje svakodnevno odlaze u kancelariju - dve potpuno drugačije stvarnosti. Prva kategorija žena ima vozače koji će ih pažljivo voziti do samog ulaza - i u toplim automobilima one mogu zameniti cipele i pojaviti se na partiju u sandalama. Međutim, mladi blogeri, modni novinari i PR menadžeri koji koriste svoje noge kako bi se preselili sa zabave na zabavu retko nose sandale kada je napolju mraz.

Dizajneri su napokon vratili klasične zimske čizme u vrh trendova, ali veoma moderne mlade dame i danas možete videti na Instagramu u sandalama dok veje sneg. Heroji žene. U stvari, treba reći da u Evropi i Sjedinjenim Državama moderne devojke često postaju žrtve mode. Na Fashion Week-u, koji prikazuje letnje kolekcije tokom zime, ulice su ispunjene devojkama koje očajnički odbijaju da veruju da je skoro minus spolja. I ponekad mlade dame poput Dženifer Lopez i Sare Džesike Parker nose krznene kapute sa sandalama iako je plus trideset. Ali to je već neka druga priča.

 

 

Povezane teme

U fokusu

Leto na švajcarskoj rivijeri

Romantična avantura po obali Ženevskog jezera počinje putem ka Montreju, kroz gradiće koji su u isto vreme mondenska letovališta, domovi umetnika i poprište istorije

U fokusu

Lejdi Gaga i Bredli Kuper su počeli da žive zajedno

Izgleda da su se glasine o njihovoj romansi pokazale istinitim!

U fokusu

Kuća u kojoj su živeli mladenci Elizabeta II i princ Filip

Gde je provela najsrećnije dane kraljica Elizabeta II?

U fokusu

Kako zaslađivači mogu da pomognu u kontroli težine i koje su „pametne” zamene za šećer

„Ne mogu da se odreknem slatkih stvari, a želim da smršam.” Ovo je jedna od najčešćih rečenica koja se može čuti na svakom koraku...

U fokusu

Nikol Kidman će biti mama po peti put?

Nikol Kidman, 52-godišnja glumica želi veliku porodicu.

U fokusu

Kako preživeti u svetu bez lajkova

Nedavno je Instagram na području Kanade izveo zanimljiv eksperiment sa korisnicima i konačno dao konkretan dokaz da društvene mreže mogu da utiču na mentalno zdravlje.

Intervju

Ana Stanić – Kada emocije vode glavnu reč

Vlasnica kolekcije balada koje nadilaze hirove vremena i promene ukusa otkriva nam kako nastaje muzika koju stvara, na šta kao autorka nikad neće pristati, koje boje smatra sinonim...

U fokusu

Zvanično: Monika Beluči i Nikolas Lefebvre su raskinuli

Glumica je rekla u intervjuu sve o rastanku sa 36-godišnjim partnerom.

U fokusu

Milioni za prevaru: Dženifer Lopez je pripremila bračni ugovor koji se ne dopada Aleksu Rodrigezu

Dženifer Lopez, 49-godišnja glumica i pevačica će se uskoro venčati.

U fokusu

Nova funkcija: Airbnb servis nudi iznajmljivanje ostrva na Pacifiku

Sa ličnim trenerom, šefom kuhinje i terapeutom za masažu!

U fokusu

Rijana o svom ličnom životu, porodici i planovima da postane majka

Rijana je dala iskren intervju i govorila o svojim planovima za budućnost.