grazia

U fokusu

Da li je moderno nositi letnje cipele zimi: ko to radi i zašto?

Retoričko pitanje koje ćemo ipak pokušati da analiziramo!

Danas dame koje se smatraju liderima u svetu mode ignorišu zimske cipele. Predmet posebnog ponosa je goli članak u divljoj hladnoći. Izbor salonki ili čak otvorenih sandala na mrazu od minus 15 stepeni postaje univerzalni fenomen.

Kako i zašto se to desilo - pokušali smo da saznamo. Malo istorije. Kada je zavladala „moderna lagodnost“ u sedamdesetim, osamdesetim i devedesetim godinama šetalo se na hladnoći bez šešira. Većina devojaka je izbegavalo da nosi šešire kako ne bi narušile izgled kose. Hrabrost mladih dama nije moglo čak ni ugasiti upozorenje da bi takva nesmotrenost mogla biti ugrožena ozbiljnom kaznom u obliku meningitisa. U našem vremenu, pravila igre su se promenila. Postoji popularna šala: "Generacija koja je šetala zimi bez šešira je porasla. I proizvela je generaciju koja šeta zimi sa šeširima.“ Ali bez čarapa!

Danas mlade moderne dame često nose lagane haljine i patike bez čarapa, gole noge i krop džins i preko tople kapute ili bunde, možda čak i sa šeširom ali svakako sa golim nogama. Zašto se ovo dešava?

Prvo, to se ne dešava svuda. Žene koje su popularne pred modela i filmskih zvezda i žure sa zabave na zabavu u skupocenim haljinama i žene koje svakodnevno odlaze u kancelariju - dve potpuno drugačije stvarnosti. Prva kategorija žena ima vozače koji će ih pažljivo voziti do samog ulaza - i u toplim automobilima one mogu zameniti cipele i pojaviti se na partiju u sandalama. Međutim, mladi blogeri, modni novinari i PR menadžeri koji koriste svoje noge kako bi se preselili sa zabave na zabavu retko nose sandale kada je napolju mraz.

Dizajneri su napokon vratili klasične zimske čizme u vrh trendova, ali veoma moderne mlade dame i danas možete videti na Instagramu u sandalama dok veje sneg. Heroji žene. U stvari, treba reći da u Evropi i Sjedinjenim Državama moderne devojke često postaju žrtve mode. Na Fashion Week-u, koji prikazuje letnje kolekcije tokom zime, ulice su ispunjene devojkama koje očajnički odbijaju da veruju da je skoro minus spolja. I ponekad mlade dame poput Dženifer Lopez i Sare Džesike Parker nose krznene kapute sa sandalama iako je plus trideset. Ali to je već neka druga priča.

 

 

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Kad se sretnu bivša i sadašnja žena - kako to izgleda u slučaju Orlanda Bluma

Kejti Peri i Miranda Ker prisustvovale su gala manifestaciji u Los Anđelesu.

U fokusu

Budućnost se može dizajnirati

Zanimanja sutrašnjice nisu nešto što nas tek očekuje, ona su već prisutna. Treba ih samo pronaći. Ako to nije moguće, onda ih valja izmisliti

U fokusu

Diskretni šarm mangupa

Cirkusku školu je iskoristio da razvije naročiti stil glume, a drskim humorom osvaja neke od najlepših žena sveta. Ružnim ga nazivaju samo zavidljivci.

U fokusu

Nova moda bez roda

Iako smo još od osamdesetih navikli da muške rokenrol zvezde poput benda Kiss, Dejvida Bouvija, Olivera Mandića i mnogih drugih koketiraju sa odećom za žene, ovaj fenomen nas šokir...

U fokusu

Samo dva meseca nakon razvoda, oženio se Kanje Vest

Reper se sa dizajnerkom Bjankom Censori venčao na privatnoj ceremoniji.

U fokusu

Kejt Hadson se uključila u raspravu o nepo bebama

Pošto je jedan njujorški magazin 2022. proglasio godinom nepo beba, debata se zahuktava između korisnika društvenih mreža, i poznatih koji se osećaju prozvanima

U fokusu

Kijanu Rivs: Bajker sa kojim bi se svaka žena rado provozala

Glumac novogodišnje pripreme obavlja na svom omijenom prevoznom sredstvu.

U fokusu

Hoće li Ilon Mask dati ostavku na mesto šefa Twittera?

Korisnici ove mreže to očigledno žele, čeka se njegov potez.