U fokusu

Grazia portret: Mina Sovtić – gluma u genima

 

Devojka koja pleni krupnim, prodorno plavim očima, Mina Sovtić svoju glumačku razigranost i snagu iskazuje u svakoj ulozi.

Debi pred kamerama imala je u filmu Apsurdni eksperiment gde je igrala sa plejadom vrhunskih kolega, što je nemerljivo iskustvo koje joj je značilo za dalji profesionalni put. Studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti, Mina Sovtić imala je sreću da su autori mnogih projekata prepoznali njen glumački potencijal, te se već može pohvaliti sa više uspešnih rola. Trenutno je gledamo u seriji Koreni, po romanu Dobrice Ćosića, koja se emituje na Javnom servisu, gde igra Olgu Trišić, lik koj je uverljivo je dočarala. Olga je lepa, dostojanstvena, obrazovana, načitana i pomalo mistična, upravo onakva kakva je i Mina privatno. Pored toga, u seriji Žigosani u reketu, autora i producenta Dragana Bjelogrlića, koja se emituje na kanalu Top, Sovtićeva je takođe deo glumačke ekipe. Reč je o romantičnoj priči o ljubavi, prijateljstvu, časti, moralu i zaboravljenim vrednostima. Pored mnogih upečatljivih glumačkih imena, u seriji se našla i mlada ekipa, naslednici poznatih glumaca, među kojima je i Sovtićeva, ćerka Anice Dobre, Đuro Brstina, sin Branimira Brstine, Mina Nikolić, ćerka Marka Nikolića, Aleksej Bjelogrlić, sin Dragana Bejlogrlića. Osim aktuelnih angažmana, glumačko umeće pokazala je i u seriji Ubice mog oca.

Da je naše podneblje rasadnik talentovanih umetnika najbolji je primer Mina koja fokusirano sledi put koji je odabrala, ne obazirući se na komentare i poređenja sa slavnom majkom. Dosledna sebi, sa željom da sačuva integritet i radoznalost razotkriva svet na svoj način, ne poredeći se sa slavnom majkom, jer smatra da su to dva različita puta, budući da su stasavale u različito vreme. Osim ispred televizijskih i filmskih kamera, svoju kreativnost iskazuje i u pozorištu, te publika može da je gleda u predstavama Ljubav u Savamali i Hipnoza jedne ljubavi u Zvezdara teatru.

Nesumnjivo, Minino vreme tek dolazi.

Povezane teme

U fokusu

Šta je unutra: zavirite u dom Gven Stefani na Beverli Hilsu

Američka pevačica Gven Stefani prodala je elegantni letnjikovac za 21,65 miliona dolara.

U fokusu

Natali Imbrulja je rodila prvenca

Natali Imbrulja je rodila prvo dete u 44. godini.

Intervju

Eros Ramacoti - Ostvaren san

“Nisam očekivao veliku karijeru, ali sam verovao u nju svom snagom. Bio je to moj najveći san”

Intervju

Intervju – Nada Šargin

Prvakinja Narodnog pozorišta, dobitnica brojnih glumačkih priznanja, na samom početku nove pozorišne sezone analizira najvažnija pitanja sopstvene profesije na temelju svog velikog...

U fokusu

Planovi za jesen: posetite luskuzni hotel Baglioni Resort

Dobar razlog da u oktobru odete na Maldive.

U fokusu

Kajli Džener otvorila je vrata svog doma u predgrađu Los Anđelesa

Kajli Džener je najmlađa milijarderka i to se najbolje ogleda u njenom domu.

U fokusu

Nove fotografije sa venčanja Džastina i Hejli Biber

Džastin i Hejli Biber su 30. septembra održali službenu ceremoniju venčanja na kojoj su okupili svoje prijatelje i rođake.

U fokusu

Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds su po treći put postali roditelji

Srećan događaj dogodio se još u avgustu, ali zvezde su ovu činjenicu uspešno sakrile od javnosti.

U fokusu

Džesika Simpson izgubila je 45 kilograma šest meseci nakon porođaja

Šest meseci nakon rođenja trećeg deteta glumica je izgubila čak 45 kg.

U fokusu

Kako se ružičasta vrpca Estée Lauder bori protiv raka dojke

Stvarni i veoma impresivni rezultati u brojkama.

U fokusu

Magija Pariza u nedelji mode

Uz malo planiranja, postoji mnogo načina da uživate u atmosferi jednog od najvažnijih praznika stila, čak i ako nemate ulaznice za revije.

U fokusu

Otvara se kafić Saint Laurent u Parizu

Do početka pariske nedelje mode Saint Laurent će otvoriti svoj prvi kafić.

U fokusu

Umetnost u svetu luksuza

Da li smo u modnim kućama dobili najveće mecene svog vremena ili brendovi koriste vezu sa umetnošću da bi povećali vrednost svojih proizvoda?

U fokusu

Kim Kardašijan se bori protiv bolesti

Zvezdi je dijagnostikovan eritematozni lupus i reumatoidni artritis.