U fokusu

Intervju sa Natalie Dahn

1. Studirali ste biznis i ekonomiju u Berlinu, ali ste se opredelili da karijeru gradite u svetu modelinga. Šta vas je inspirisalo na takvu odluku?

Oduvek mi je prioritet bio da budem "kapetan sopstvenog broda", čije ostvarenje sam videla u sferi biznisa i ekonomije, čime sam počela s mnogo strasti da se bavim u Berlinu. Istovremeno sam započela manekensku karijeru, zbog čega sam se preselila u Njujork. Brzo sam shvatila da je modeling odličan način da se naučene lekcije sa fakulteta implementiraju i primene u stvarnom životu. Verujem da se istinsko znanje stiče iskustvom i ako vam se ukaže prilika, toplo preporučujem da se odlučite za to.

Konačno, moj je san da imam vlastitu liniju proizvoda iz domena lepote i mode, a iskustvo rada u toj industriji dalo mi je više uvida, da tačno znam na šta se konkretno treba fokusirati. Veoma sam zahvalna na tome i uzbuđena zbog onoga što dolazi.

2. Na koji način modeling može da posluži kao platforma za motivisanje mladih žena da slede svoje snove, kao što to vi pokušavate?

Čvrsto verujem da je osećaj zajedništva od vitalnog značaja za uspeh. Modeling okuplja veoma odlučne i nadahnute mlade žene širom sveta koje su ujedinjene, a tu snagu je teško pretočiti u reči! Izuzetno sam zahvalna što sam ih upoznala, stekla prijateljstva i podelila iskustva sa tako snažnim i moćnim ženama.

3. Kako ste odlučili da postanete ambasador „Lepote za slobodu“?

Moja bliska prijateljica, Michaela Vibhova, je uspešan model i dizajner, koja radi u Njujorku. Od nje sam čula za  organizaciju "Lepota za slobodu", pojasnila mi je njene ciljeve i program delovanja, što me je apsolutno inspirisalo. I poželela sam da se uključim u njihov rad, jer oduvek sam se zalagala za pravdu, kako zbog sebe, tako i zbog drugih. A sada sam u prilici i da konkretno nešto učinim.

5. Koje je vaše najveće dostignuće u modelingu?

Oduvek sam išla za svojim snom, bez obzira šta mi je stajalo na putu. Uključujući, ali ne ograničavajući se na preseljenje u Njujork, potpisivanje ugovora sa agencijama i snimanje naslovnica najboljih časopisa širom sveta.

Usput sam postala uzor mlađim devojkama koje teže postizanju sličnih ciljeva, pa sa sigurnošću mogu da kažem da je to moj najveći uspeh. Verujem da svako ima jedinstvenu perspektivu i volim da budem oslonac i sagovornik tim devojkama kako bi pronašle sebe i svoj cilj. 

6. Inkluzivnost je veoma popularan cilj u svetu mode. Šta mislite o njegovom konceptu?

Savijanje krutih pravila je nešto za šta sam se uvek zalagala, posebno u vezi sa uspostavljanjem većeg osećaja za zajednicu. Raznolikost pokazuje da je svet daleko bogatija platforma nego što smo to ranije prepoznavali.

7. Poznato je da govorite pet jezika, uključujući jezik vaše majke iz Eritreje. Kako je došlo do toga da ih sve naučite?

U Nemačkoj sam odrasla, pohađala sam vrlo rigoroznu privatnu međunarodnu školu koju sam volela, je jer su moji vršnjaci dolazili iz celog sveta. Različiti jezici i kulture su me veoma nadahnjivali još od malih nogu. Takođe, na moju sreću, ponuđena su nam četiri jezika u nastavnom programu tokom celog školovanja, te ih je bilo lako naučiti.

Isto tako, moj otac gaji strast prema jezicima (i svaki govori tečnije od mene), pa je vežbanje kod kuće bilo zabavno. Umela sam da mu kažem: „ Tata, hajde da danas imamo francuski dan“.

Tigrinja, jezik moje majke, veoma mi je drag. Govorila sam ga vrlo dobro kao dete, često sam posećivala Eritreju i širu porodicu. Nažalost, praksa usavršava jezik, a trenutna ograničenja putovanja zbog Covida 19 drastično utiče i na to, kao i na moje poslovne obaveze.

8. Osim što vam je modeling posao, šta za vas znače moda i trendovi? Kako stvarate lični stil, šta je ono što morate da imate u svom garderoberu?

Nekoliko ključnih reči za moj lični stil uključuje vanvremenske i klasične komade, ali sa dodatkom onoga što je aktuelno. Moda je za mene osećaj samoizražavanja. Must-have uključuje čizme, blejzere različitih boja, haljine kratkog kroja i dugih rukava i obilje dolčevita.

9. Imate dvadeset dve godine, kako sebe vidite za, na primer, deset ili dvadeset godina?

Pitajte Boga. Trudim se da život uzimam onako kako dolazi i uverena sam da će ono što je namenjeno meni naći svoj put. Međutim, to je vrlo apstraktno. Konkretniji odgovor bi bio da inspiraciju uvek pronalazim iz novih izvora. Bez obzira da li više koristim moju platformu, svoja znanja iz biznisa i ekonomije ili se više uspostavljam u oblasti nekretnina, preći ću taj most i kada dođem do njega radovaću se svakoj fazi.

10. Kao pravi građanin sveta, koji mnogo putuje i upoznat je sa životom u Evropi i SAD, gde se osećate najbolje, kao kod kuće, i zašto?

Imam veliku sreću što imam i američki i nemački pasoš. Živela sam i radila u obe države i mogu reći da su pravi kontrast. Za mene Evropa znači porodicu i bliske prijatelje, Amerika je mesto na kojem mogu da se osećam slobodno i ohrabreno, da postignem ciljeve u karijeri, tako da mislim da je ravnoteža obe stvari idealna.

11. Kako će izgledati vaš odmor iz snova (jednom, kada ponovno bude moguće putovati širom sveta)?

Okupiću sve moje bliske prijatelje na dalekom, zapanjujuće lepom tropskom ostrvu i do zore ćemo slaviti osećaj jedinstva, koji nam nedostaje cele ove godine. Jednog dana ću učiniti upravo to, jedva čekam.

Tags:
Povezane teme

U fokusu

Ešli Bajden – kako živi i čime se bavi ćerka predsednika SAD

Ešli Bajden je jedina ćerka novog američkog predsednika.

U fokusu

Večni sjaj zvezde

"Gledam u zvezde. Vedra je noć i Mlečni put se čini tako blizu. Tamo idem uskoro. “Svi smo mi materija iz zvezda”

U fokusu

Ben Aflek i Ana de Armas su se razišli

Ko je pokrenuo inicijativu i kako se to dogodilo?

U fokusu

Kraljevska ishrana: 10 neverovatnih navika britanske kraljevske porodice

Bivši kuvar Daren Makgrejdi podelio je tajne kuhinje britanske kraljevske porodice.

U fokusu

Preminuo Hari Brant - sin supermodela Stefani Sejmur

Hari Brant, najmlađi sin legendarnog supermodela iz 1990-ih Stefani Sejmur, preminuo je ove nedelje u 24. godini.

U fokusu

Veoma retke fotografije: Mila Jovović sa suprugom i ćerkama u Vankuveru

Ako ste gledali izdanje putopisnog blogera Antona Ptuškina o Kanadi, onda znate da se Vankuver zove "Severni Los Anđeles".

U fokusu

Od “Sloma” do nervnog sloma

Nikol Kidman otkriva kako ju je uloga u jednoj od najgledanijih serija dovela do ivice stvarnog psihičkog i fizičkog rasula

U fokusu

Ema Roberts pokazala prvu sliku novorođenog sina

Krajem 2020. godine Ema Roberts i njen partner Garet Hedlund postali su roditelji.

U fokusu

Kada je pravo vreme za digital detoks?

Društvene mreže su mesto gde sve zrači lepotom, bogatstvom i srećom. Instagram feed pun je osmeha, portali lepih reči i pohvala, a retko gde ima prostora za iskrenost i uviđanje re...

U fokusu

Stigla je potvrda: Snimanje serije Sex i grad počinje na proleće

Nakon niza nagađanja, konačno je stigla potvrda od Sare Džesike Parker. Snimanje serije koja je donela revoluciju na malim ekranima se nastavlja!

U fokusu

Porodični vikend: Ben Aflek u šetnji sa najmlađom ćerkom

Brižni otac – najbolja uloga u svakodnevnom životu.

U fokusu

Elizabeta II je prva u kraljevskoj porodici vakcinisana protiv koronavirusa

Njeno visočanstvo i princ Filip su vakcinisani ovog vikenda.

U fokusu

Najbolja zajednička pojavljivanja Kim Kardašijan i Kanje Vesta

Početak 2021. godine obeležile su glasine o raspadu jednog od najpopularnijih i najpoznatijih parova modernog šou-biznisa - Kim Kardašijan i Kanje Vesta.