U fokusu

Kako se ružičasta vrpca Estée Lauder bori protiv raka dojke

Stvarni i veoma impresivni rezultati u brojkama.

Prvog oktobra kompanije Estee Lauder pokreće godišnju kampanju protiv raka dojke. Uprkos činjenici da su ciljevi kampanje prosvetljujući, inicijativa Evelin Lauder u poslednjih četvrt veka postigla je vidljive rezultate u borbi protiv užasne bolesti.

Kuća Estee Lauder je prvi put sprovela kampanju protiv raka dojke 1992. godine, a istovremeno je proglasila ružičastu vrpcu kao svoj simbol. Korporativna ideja prvobitno je odjeknula u više od 70 zemalja i prikupila 76 miliona dolara za Fond za istraživanje raka dojke (BCRF). Ovaj iznos se troši na podršku globalnih istraživanja, obrazovnih aktivnosti i medicinskih usluga širom sveta.

Rezultat? Od kraja 80-ih stopa smrtnosti od raka dojke smanjila se za 40%, a broj rehabilitovanih prelazi 90% (ako se bolest otkrije u ranoj fazi).

Pored organizovanja masovnih edukativnih događaja, francuska korporacija pomogla je i kreiranje škole sa posebnim programom, prema kojem se godišnje obuči 150 specijalista.

Danas u kampanji učestvuje 46.000 zaposlenih Estee Lauder-a. Lako je podržati ovaj poduhvat: kupiti ograničene verzije fondova sa ružičastom vrpcom i otići na mesto gde se prihvataju doprinosi u fond BCRF.

 

 

Povezane teme

Intervju

Intervju - Hamilton Linda

Pitajte reditelja Tima Milera šta je nedostajalo svim nastavcima Terminatora koji su snimljeni nakon revolucionarnog T2: Sudnji dan, 1991. godine i reći će vam - Sara Konor.

U fokusu

Blago Kariba

Hotel Barrière Le Carl Gustaf St–Barth ima 23 sobe i apartmana koji su smešteni u vikendicama, potkrovljima i vilama sa privatnim bazenom.

U fokusu

Monika Belulči – citati o muškarcima i lepoti

Bez sumnje, Monika Beluči je sinonim za žensku lepotu.

Intervju

Olga Ly for Grazia - exclusive interview

Interview with the CEO & Founder of MagModel agency.

U fokusu

Zašto je Willov House najmoderniji ekološki hotel u pustinji

Novo mesto za povlačenje i opuštanje sa najbližima.

U fokusu

Kajli Džener je pokazala kako izgledaju kancelarije njene kompanije

Kajli Džener nije uzalud najmlađa milijarderka u istoriji.

U fokusu

Prve fotografije sa venčanja tenisera Rafaela Nadala

Teniser Rafael Nadal, 19. oktobra oženio je svoju dugogodišnju partnerku Mariju Fransisku Pereljo.

U fokusu

Trospratna gradska kuća na Menhetnu za 2,75 miliona dolara: poseta Karli Klos

Zavirili smo u elegantnu gradsku kuću modela Karli Klos.

Intervju

Intervju: Bred Pit – Pogled u sebe

Otkriva nam koliko je važno duboko zaroniti u svoju dušu, suočiti se sa sobom, kako za ulogu, tako i privatno, i ističe da muškarci odrastaju sa idejom da moraju uvek da budu snažn...