Odmor u Nacionalnom parku Tasmanije!
Najčešće je putovanje u Australiju povezano sa fotografijama u pozadini Sidnejske opere, šetnjama po galerijama Melburna ili urnebesnim selfijama sa kenguruom u jednom od lokalnih rezervata prirode. Ali na mapi Australije postoji tačka na koju još nije stiglo stotine uticajnih i putujućih blogera. Ako želite da bukvalno odletite do kraja zemlje - idite u Tasmaniju, ostrvo na raskrsnici Indijskog i Pacifičkog okeana.
U Tasmaniji vladaju idealni uslovi za vožnju i prilično “mirni” pejzaži u odnosu, na primer, Novi Zeland - nema mostova, od kojih adrenalin raste. Na ostrvu ne živi mnogo ljudi, a u nacionalnom parku vlada tišina. Čak i arhitekte koje su dizajnirale hotel, Circa Morris-Nunn Architects vodile su računa o svakom od 20 apartmana kako bi imali maksimalnu privatnost, gledajući na Veliki zaliv ostriga i planinske predele.
Hotel „Saffire Freycinet“ se dobro uklapa u lokalni pejzaž i gotovo je nevidljiv izvana - samo njegov zakrivljeni krov podseća na talas ili na vrh Hazarda, a apartmani, poput brodova, udobno su smešteni u njegovom podnožju. Sobe veličine od 80 do 140 kvadratnih metara su ukrašene lokalnim drvetom, opremljene dizajnerskim nameštajem, opremljene aparatima, prostranim garderobnim sobama, tuš kabinama i kupatilima s pogledom na terasu.
Uopšteno, ako zaista ne želite, ne morate ni napustiti sobu, pogotovo s obzirom na velikodušnost mini-bara, čije poslastice su već uključene u cenu sobe. Tako da ne morate ništa sebi uskratiti!
Da bi pokazali lepotu i raznovrsnost lokalne prirode, hotelski savetnici razvili su više od desetak različitih aktivnosti: od streličarstva, časova kuvanja, degustacija vina i piknika do odlaska u Tasmansku kolekciju meda ili otkrivanje lokalne legende nadimak Tasmanijski đavo. Sve to je uključeno u cenu, tako da možete ostati ovde najmanje par dana.
Nakon napornog programa, idite u spa - da dobijete snagu i opustite se ili u predvorje hotela sa panoramskim prozorima - da se divite zlatnim planinskim vrhovima uronjenim u zalazeće sunce. A impresivna kolekcija knjiga o arhitekturi, umetnosti, botanici i posmatranju ptica privući će introvertne putnike. Za večeru, idite u restoran Palate. Možete odabrati omiljena jela iz menija restorana. Kada naručujete morske plodove setite se da su ovde najukusniji rakovi, školjke, ježevi, dagnje i naravno ostrige.
Klima Tasmanije pomalo podseća na jug Francuske, pa vam savetujemo da dodate večeri lokalna vina tipična za hladnu klimu - šardone, pinot noir, a posebno domaće penušavo vino, koje, prema kritičarima, najviše liči na vino iz regije Champagne. Inače, Tasmanijski rizling i Pinot Noir su poznati širom sveta i uključeni su u spiskove najelitnijih sorti!
Završite veče na sopstvenoj terasi, zamotani u ćebe, gledajući noćno nebo i nemojte zaboraviti da poželite želju kada vidite zvezdu padalicu. Kažu da se ovde sve želje ostvaruju.
foto:bazaar,ru