U fokusu

Najbolje na Alpima: zašto je Alpina Lech najrelevantnija zimska destinacija

Planirajte svoj zimski odmor unapred.

Lech se bavi adrenalinom, vrtoglavim pejzažima i diskretnim luksuzom - poput atmosfere hotela Gasthof Post. Malo se odmarališta može ponositi istim aristokratskim imidžom kao Alpine Lech. Njegovi najpoznatiji gosti su princeza Dajana i princeza Karolina iz Monaka, a jordanske i holandske kraljevske porodice najradije provode ovde zimske praznike.

Uprkos impresivnoj listi gostiju plave krvi, slikoviti i ugledni Lech nije se pretvorio u sajam ispraznosti, zadržavši šarm i iskrenost osamljenog alpskog sela. Oni koji biraju mesto za odmor sa dobro osmišljenom i kompaktnom infrastrukturom, obezbeđujući odsustvo redova na žičarama, uz odličnu uslugu i odličnu kuhinju, dolaze ovde. Lokalni stanovnici bez razloga se šale da imaju najviše reference u vodiču Michelin po glavi stanovnika u Evropi: nagrade krase vrata gotovo svih seoskih ustanova. I naravno, skijaše privlači dubok trajni sneg od sredine novembra, koji rekordno dugo pokriva staze - do kraja aprila.

Ovo je takođe jedno od najrazličitijih skijališta na svetu: među 340 km staza s razlikom u visini od 1300 do 2800 metara nadmorske visine, postoje pogodne staze za početnike i za ekstremne sportove. Međutim, većina ruta dizajnirana je za ugodnu i udobnu vožnju. Leti se takođe može provoditi kvalitetno vrmee - ribolov i lov, golf, rafting i jahanje privlače posetioce i tokom leta i nije ni čudno, jer je Lech 2004. godine prepoznat kao najlepše evropsko selo i postao jedno od jedanaest letovališta sa priznanjem „Najbolje na Alpima“.

Ali pravo blago ovog mesta su starosedioci, vlasnici hotela, izvanredne ličnosti, čija srdačna gostoljubivost i hobiji stvaraju respektabilnu reputaciju živopisnog Lecha. Na primer, Florijan i Sandra Musbruger treća su generacija porodice i vode hotel Gasthof Post sa pet zvezdica, koji je u Relais & Châteaux preko 40 godina. Zahvaljujući njima, hotel poseduje impresivan pun spa centar sa spoljnim bazenom smeštenim u prostranom parku Ebra, luksuznom panoramskom restoranu Panorama, a gastronomski tim hotela vodio je mladi ambiciozni kuvar Dejvid Vager. Vino iz porodične vinarije u okolini Beča može se naručiti za večeru ili, kao i drugi pažljivo odabrani lokalni gastronomski specijaliteti, kupiti u prodavnici hotela. Porodica Musbruger u stanju je da graciozno spoji inovaciju i šarm seoskog života na Gasthof Postu.

Svi apartmani imaju individualni stil i ukrašeni su starinskim nameštajem, ukrašenim ručno oslikanim i rezbarenim, svaki ima udobnu popločenu peć, pored koje je tako lepo kupati se nakon dana u hladnoći. U isto vreme, postoji sve što je potrebno za udobnost savremene osobe - od prostranih kupatila do punjača za uređaje. Zamena hotelske udobnosti hotela snežnim padinama može biti teška, ali jedno od pet najvećih skijališta na svetu bukvalno je nadohvat ruke - najbliža žičara nalazi se na samo stotinu metara od Gasthof Post.

foto:bazaar.ru

 

 

Povezane teme

U fokusu

Pariz s juga planete

Srce Buenos Ajresa krase grandiozna stara zdanja koja su građena u Evropi, a onda, kamen po kamen preneta i sastavljena u prestonici Argentine.

Intervju

Intervju - Hamilton Linda

Pitajte reditelja Tima Milera šta je nedostajalo svim nastavcima Terminatora koji su snimljeni nakon revolucionarnog T2: Sudnji dan, 1991. godine i reći će vam - Sara Konor.

U fokusu

Blago Kariba

Hotel Barrière Le Carl Gustaf St–Barth ima 23 sobe i apartmana koji su smešteni u vikendicama, potkrovljima i vilama sa privatnim bazenom.

U fokusu

Monika Belulči – citati o muškarcima i lepoti

Bez sumnje, Monika Beluči je sinonim za žensku lepotu.

Intervju

Olga Ly for Grazia - exclusive interview

Interview with the CEO & Founder of MagModel agency.

U fokusu

Zašto je Willov House najmoderniji ekološki hotel u pustinji

Novo mesto za povlačenje i opuštanje sa najbližima.

U fokusu

Kajli Džener je pokazala kako izgledaju kancelarije njene kompanije

Kajli Džener nije uzalud najmlađa milijarderka u istoriji.

U fokusu

Prve fotografije sa venčanja tenisera Rafaela Nadala

Teniser Rafael Nadal, 19. oktobra oženio je svoju dugogodišnju partnerku Mariju Fransisku Pereljo.

U fokusu

Trospratna gradska kuća na Menhetnu za 2,75 miliona dolara: poseta Karli Klos

Zavirili smo u elegantnu gradsku kuću modela Karli Klos.

Intervju

Intervju: Bred Pit – Pogled u sebe

Otkriva nam koliko je važno duboko zaroniti u svoju dušu, suočiti se sa sobom, kako za ulogu, tako i privatno, i ističe da muškarci odrastaju sa idejom da moraju uvek da budu snažn...