U fokusu

Nakon 80 godina samo digitalno

Američki magazin Newsweek objavio je da će u štampanom obliku izlaziti do 31. decembra ove godine. Tada će objaviti poslednje štampano izdanje, a čitaoci će u buduće moći da ih čitaju isključivo u digitalnom obliku.

 

Broj pretplatnika ovog magazina se prepolovio, jer su sa  tri miliona u najboljim danima, spali na svega milion i po. Kako su troškovi štampanja magazina bivali sve veći, a reklamni prostor se prodavao sve slabije, rukovodstvo je odlučilo da nakon 80 godina papirnog izdanja, pređe isključivo na tekstove objavljene na sajtu.

 

Statistika kaže da mesečno imaju 15 miliona jedinstvenih poseta na sajtu, što je za čak 70% više nego prošle godine. Iako je tržište veliko i konkurencija izuzetno jaka, te se svaki od magazina i dnevnih novina bori za svoje čitaoce, treba uzeti u obzir da u SAD-u tablet računare koristi preko 70 miliona ljudi, a pre samo dve godine taj broj je bio 13 miliona, tako da potez rukovodstva Newsweek-a i ne čudi. 

 

Tekst: Jovana Perković

Povezane teme

U fokusu

Pariz s juga planete

Srce Buenos Ajresa krase grandiozna stara zdanja koja su građena u Evropi, a onda, kamen po kamen preneta i sastavljena u prestonici Argentine.

Intervju

Intervju - Hamilton Linda

Pitajte reditelja Tima Milera šta je nedostajalo svim nastavcima Terminatora koji su snimljeni nakon revolucionarnog T2: Sudnji dan, 1991. godine i reći će vam - Sara Konor.

U fokusu

Blago Kariba

Hotel Barrière Le Carl Gustaf St–Barth ima 23 sobe i apartmana koji su smešteni u vikendicama, potkrovljima i vilama sa privatnim bazenom.

U fokusu

Monika Belulči – citati o muškarcima i lepoti

Bez sumnje, Monika Beluči je sinonim za žensku lepotu.

Intervju

Olga Ly for Grazia - exclusive interview

Interview with the CEO & Founder of MagModel agency.

U fokusu

Zašto je Willov House najmoderniji ekološki hotel u pustinji

Novo mesto za povlačenje i opuštanje sa najbližima.

U fokusu

Kajli Džener je pokazala kako izgledaju kancelarije njene kompanije

Kajli Džener nije uzalud najmlađa milijarderka u istoriji.

U fokusu

Prve fotografije sa venčanja tenisera Rafaela Nadala

Teniser Rafael Nadal, 19. oktobra oženio je svoju dugogodišnju partnerku Mariju Fransisku Pereljo.

U fokusu

Trospratna gradska kuća na Menhetnu za 2,75 miliona dolara: poseta Karli Klos

Zavirili smo u elegantnu gradsku kuću modela Karli Klos.

Intervju

Intervju: Bred Pit – Pogled u sebe

Otkriva nam koliko je važno duboko zaroniti u svoju dušu, suočiti se sa sobom, kako za ulogu, tako i privatno, i ističe da muškarci odrastaju sa idejom da moraju uvek da budu snažn...