U fokusu

Obilazak ekološkog doma u grčkim planinama

Suočen sa planinama Astrake u Grčkoj, hotel Aristi Mountain Resort & Villas svojom lepotom zavodi ljubitelje prirode.

Ponekad smo skloni da zaboravimo, ali Grčka se skriva iza svojih paradisijakalnih ostrva i divlje prirode jednako upečatljive. Naročito na strani Aristi, planinski lanac nedaleko od albanske granice, koji je postao najbolje čuvana tajna putnika koji vole prirodu i koji brinu o pitanjima zaštite životne sredine.

Član National Geographic Unique Lodges, Aristi Mountain Resort & Villas suočen je s planinama Astraka, sa pogledom na klisuru Vikos i kule Papigo. U kamenim zgradama posetioci otkrivaju 24 sobe i apartmane gde gosti uživaju u besplatnom pristupu spa centru sa zatvorenim bazenom, hidromasažnom kadom, saunom i parnom kupatilom.

Suočene sa ovim pejzažem iz snova mogućnosti su široke. Možete da otkrijete okolinu kroz mnoštvo aktivnosti: geo staze, rafting, vožnja kajakom po reci, jahanje, vožnja kanuom, sankanje, planinarenje...ili da težimo mirnom boravku, mirno ostajući na mestu.

Gosti mogu započeti svoj dan grčkim doručkom posluženim u trpezariji. Restoran Salvia služi domaće delicije pripremljene sa sastojcima namirnica lokalnih proizvođača. Vlasnik, Vasilis Losifidis, aktivno se pozicionira da podrži zanatlije, umetnost i tradiciju u regionu. Svaki proizvod u restoranu dolazi isključivo iz povrtnjaka ili plastenika iz okoline. Vodiči su lokalni i ohrabruju u otkrivanju lokalnih kulturnih lokaliteta poput malih kapela ili manastira na liticama. Da ne spominjemo da je moguće pomoći programu „Doniranje prirodi“, udruženju koje podržava zaštitu nasleđa i koje posebno štiti ekosisteme nacionalnog parka Vikos-Aoos.

Pogledajte fotografije ovog predivnog hotela i ukoliko volite prirodu obavezno stavite na spisak destinacija koje treba posetiti.

foto:Vogue.ru

Povezane teme

Intervju

Intervju - Hamilton Linda

Pitajte reditelja Tima Milera šta je nedostajalo svim nastavcima Terminatora koji su snimljeni nakon revolucionarnog T2: Sudnji dan, 1991. godine i reći će vam - Sara Konor.

U fokusu

Blago Kariba

Hotel Barrière Le Carl Gustaf St–Barth ima 23 sobe i apartmana koji su smešteni u vikendicama, potkrovljima i vilama sa privatnim bazenom.

U fokusu

Monika Belulči – citati o muškarcima i lepoti

Bez sumnje, Monika Beluči je sinonim za žensku lepotu.

Intervju

Olga Ly for Grazia - exclusive interview

Interview with the CEO & Founder of MagModel agency.

U fokusu

Zašto je Willov House najmoderniji ekološki hotel u pustinji

Novo mesto za povlačenje i opuštanje sa najbližima.

U fokusu

Kajli Džener je pokazala kako izgledaju kancelarije njene kompanije

Kajli Džener nije uzalud najmlađa milijarderka u istoriji.

U fokusu

Prve fotografije sa venčanja tenisera Rafaela Nadala

Teniser Rafael Nadal, 19. oktobra oženio je svoju dugogodišnju partnerku Mariju Fransisku Pereljo.

U fokusu

Trospratna gradska kuća na Menhetnu za 2,75 miliona dolara: poseta Karli Klos

Zavirili smo u elegantnu gradsku kuću modela Karli Klos.

Intervju

Intervju: Bred Pit – Pogled u sebe

Otkriva nam koliko je važno duboko zaroniti u svoju dušu, suočiti se sa sobom, kako za ulogu, tako i privatno, i ističe da muškarci odrastaju sa idejom da moraju uvek da budu snažn...