U fokusu

Pantone boja za 2013. je smaragdno-zelena!

Svetski poznat autoritet na polju boja i vodećih tehnologija za selekciju i preciznu komunikaciju bojama kroz različite industrije, Pantone imenovao je Pantone® 17-5641 Emerald kao boju naredne godine. Blistava, živahna, bujna, to je boja elegancije i lepote koja poboljšava naš kvalitet života, ravnotežu i harmoniju. Percepcija zelenog dragog kamena je povezana sa sofistiranošću i luksuzom. To je boja rasta, obnavljanja i prosperiteta i nijedna druga boja ne predstavlja regeneraciju kao zelena.

 

"Najobilnija nijansa u prirodi, ljudsko oko vidi više zelenih nego bilo koje druge boje u spektrumu", kaže Leatris Ajsman, izvršna direktorka Pantone Color Institute®. "Simbolično, Smaragd donosi osećaj jasnoće, regeneracije i podmlađivanja koji je tako važan u današnjem kompleksnom svetu. Ovaj moćni i univerzalno privlačan ton prelazi lako iz mode u enterijee", dodaje ona.

 

Pantoneova godišnja predviđanja nijanse boje veoma utiču na različite industrije dizajna: od grafičkog dizajna, mode, do filma i televizije. U prilog tome, Sephora i Pantone su već sada ponosno najavili SEPHORA + PANTONE UNIVERSE™ 2013. kolekciju koja će biti dostupna isključivo u Sephori od marta sledeće godine.

 

Dijamanti su možda zauvek, ali smaragd je za 2013. godinu.

 

Tekst: Jelena Kovač

Povezane teme

U fokusu

Pariz s juga planete

Srce Buenos Ajresa krase grandiozna stara zdanja koja su građena u Evropi, a onda, kamen po kamen preneta i sastavljena u prestonici Argentine.

Intervju

Intervju - Hamilton Linda

Pitajte reditelja Tima Milera šta je nedostajalo svim nastavcima Terminatora koji su snimljeni nakon revolucionarnog T2: Sudnji dan, 1991. godine i reći će vam - Sara Konor.

U fokusu

Blago Kariba

Hotel Barrière Le Carl Gustaf St–Barth ima 23 sobe i apartmana koji su smešteni u vikendicama, potkrovljima i vilama sa privatnim bazenom.

U fokusu

Monika Belulči – citati o muškarcima i lepoti

Bez sumnje, Monika Beluči je sinonim za žensku lepotu.

Intervju

Olga Ly for Grazia - exclusive interview

Interview with the CEO & Founder of MagModel agency.

U fokusu

Zašto je Willov House najmoderniji ekološki hotel u pustinji

Novo mesto za povlačenje i opuštanje sa najbližima.

U fokusu

Kajli Džener je pokazala kako izgledaju kancelarije njene kompanije

Kajli Džener nije uzalud najmlađa milijarderka u istoriji.

U fokusu

Prve fotografije sa venčanja tenisera Rafaela Nadala

Teniser Rafael Nadal, 19. oktobra oženio je svoju dugogodišnju partnerku Mariju Fransisku Pereljo.

U fokusu

Trospratna gradska kuća na Menhetnu za 2,75 miliona dolara: poseta Karli Klos

Zavirili smo u elegantnu gradsku kuću modela Karli Klos.

Intervju

Intervju: Bred Pit – Pogled u sebe

Otkriva nam koliko je važno duboko zaroniti u svoju dušu, suočiti se sa sobom, kako za ulogu, tako i privatno, i ističe da muškarci odrastaju sa idejom da moraju uvek da budu snažn...