grazia

U fokusu

Poster za novi film o princezi Dajani izaziva neverovatnu tugu

Poster koji najavljuje dugoočekivani film o vikendu koji je promenio život princeze Dajane je upravo ugledao svetlost dana.

Još od kada je javnost prvi put imala priliku da vidi sliku Kristen Stjuart u ulozi princeze Dajane, priča se o radnji filma "Spenser". Konačno je došao red da se objavi plakat koji najavljuje ovaj film, a on je prevazišao sva naša očekivanja. Iako smo bili svedoci tragične sudbine princeze od Vejlsa, nju pamtimo kao ikonu mode i kao modernu ženu koja je bila ispred svog vremena. Nekad zaboravimo na tugu koja se krila iza svega toga, a ovaj poster nas je upravo na to i podsetio. Na intervju koji je imala 1995. za BBC kada je otvoreno pričala o svojoj nesreći, depresiji i bulimiji, na brak sa muškarcem koji je od samog početka voleo drugu ženu, kao i neprihvatanje porodice (institucije) u koju se udala.

Film "Spenser" će se fokusirati samo na tri ključna dana u životu kraljevske porodice. Svake godine, porodica tradicionalno odlazi na “Sandringham” imanje kako bi proslavila božićne praznike. Ipak, ovaj produženi vikend je promenio istoriju Engleske jer je to bio vikend kada je princeza Dajana uspela da skupi hrabrosti i da tijaru sa glave zameni za svoje devojčako prezime - Spenser. Režiser Pablo Laren je objasnio da je ovim filmom želeo da pokaže šta se desi kada se bajka okrene naopako i princeza kaže da bi radije bila svoja, nego kraljica Engleske. 

Odabrana publika će imati priliku da pogledaju dugoočekivani film biće početkom septembra na Filmskom festivalu u Veneciji, dok je svetska premijera zakazana za 5. novembar.

Tekst: Tamara Mladenović
Fotografije: Profimedia, Instagram

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Budućnost se može dizajnirati

Zanimanja sutrašnjice nisu nešto što nas tek očekuje, ona su već prisutna. Treba ih samo pronaći. Ako to nije moguće, onda ih valja izmisliti

U fokusu

Diskretni šarm mangupa

Cirkusku školu je iskoristio da razvije naročiti stil glume, a drskim humorom osvaja neke od najlepših žena sveta. Ružnim ga nazivaju samo zavidljivci.

U fokusu

Nova moda bez roda

Iako smo još od osamdesetih navikli da muške rokenrol zvezde poput benda Kiss, Dejvida Bouvija, Olivera Mandića i mnogih drugih koketiraju sa odećom za žene, ovaj fenomen nas šokir...

U fokusu

Samo dva meseca nakon razvoda, oženio se Kanje Vest

Reper se sa dizajnerkom Bjankom Censori venčao na privatnoj ceremoniji.

U fokusu

Kejt Hadson se uključila u raspravu o nepo bebama

Pošto je jedan njujorški magazin 2022. proglasio godinom nepo beba, debata se zahuktava između korisnika društvenih mreža, i poznatih koji se osećaju prozvanima

U fokusu

Kijanu Rivs: Bajker sa kojim bi se svaka žena rado provozala

Glumac novogodišnje pripreme obavlja na svom omijenom prevoznom sredstvu.

U fokusu

Hoće li Ilon Mask dati ostavku na mesto šefa Twittera?

Korisnici ove mreže to očigledno žele, čeka se njegov potez.

U fokusu

Margo Robi je najplaćenija glumica na svetu

Ali i dalje zarađuje 10 puta manje od Toma Kruza.