grazia

U fokusu

Pravo je vreme da se prepustite uživanju!

Svakim danom sve je više obaveza koje morate da ispunite, a sve manje vremena koje bi posvetili sebi. Kada obavite sve dnevne obaveze i ispoštujete sve dogovore, čini vam se da je jedino što možete, da odete na spavanje. Ali grešite. Tada je pravi trenutak da se posvetite sebi uz dobru knjigu, film, mirišljavu kupku  i naravno ukusnu večeru. Organizujte veče za opuštanje, samo za sebe.

Već nedeljama nikako da uzmete u ruke knjigu koja vas prosto doziva svaki put kada prođete pored nje. Imate super film, ili novu sezonu omiljene serije koju već duže vreme nikako da pogledate. Osećate se kao da se protiv vas urotilo baš svih 365 dana ove godine da vam ne ostane ni jedan minut za uživanje. Ali nije tako. Vi gospodarite svojim vremenom.

Ostalo vam je veče, iskoristite ga, iako ste tada najumorniji i najmanje raspoloženi, jer je dan bio pretežak i predugačak. Ne budite lenji, okrenite situaciju u svoju korist. Pročitjajte nekoliko scenarija za uživanje koje samo za vas priprema Donesi.com besplatni servis za dostavu hrane i izaberite svoj fazon.

Scenario 1

Čim prekoračite kućni prag oslobodite se materijalnih viškova u vidu odeće iobuće. Uđite u kupatilo i napunite kadu. Obogatite je mirišljavim kupkama, morskom solju ili eteričnim uljima.  Dok je vaša lična banja u pripremi, servirajte večeru. Pošto ćete jesti dok se izležavate pobrinite se da hrana bude praktična, možda burger, neka ukusna pita, popularna pasta ili sendvič. Improvizujte stočić za klopu pored kade i uživanje može da počne.

Scenario 2 (Ili za one koji nemaju kadu)

Dozvoljeno je oslobađanje od stega garderobe na kućnom pragu. Presvucite se u nešto lagano, smestite se udobno, sačekajte da stigne ukusna večera koju ste naručili I servirajte je na dohvat ruke. Uzmite knjigu, pustite film ili seriju i prepustite se uživanju. Isključite telefon, ne dozvolite da vas bilo šte omete. Posvetite se samo sebi i uživajte. Kada vam se prispava, zaspite.

Scenario 3 

Jednostavno uzmite u jednu ruku klopu, a u drugu daljinski upravljač.  Dobitna kombinacija. Prepustite se treperenju blistavog ekrana i ukusu večere. Prelistajte svoje beleške, napravite spiskove obaveza, organizujte se. Mislite samo na sebe . Nemojte prečesto jesti ispred TV-a, ali ponekada možete da se razmazite I počastite ukusnom picom, zaslužili ste!

Možda naše preporuke sada više ne izgledaju tako zahtevno. Shvatate da  i nije tako teško odvojiti vreme za sebe. Vi se pobrinite za dobru volju i organizaciju, a Donesi.com će za klopu.


Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Ovako je Kejt Vinslet promenila pogled na žene srednjih godina

Emi nagrada poznate britanske glumice više je od nagrade za odličnu ulogu.

U fokusu

Evo šta Gvinet Paltrou misli o vezi Dženifer Lopez i Bena Afleka

Podsećamo, Gvinet i Ben su se sa pauzama zabavljali od 1997. do 2000. godine.

U fokusu

"Tvoja su krila, ja sam samo mačka"- Najveći glumac Mostre posvetio je Zlatnog lava supruzi

Glumica je plakala slušavši dirljivi govor svog supruga, ali i mi smo.

Intervju

Miljana Vulović Tadić: Žena o kojoj će se pričati

Sledi priča o snovima jedne žene koja je svojom upornošću i predanim radom, postigla životnu harmoniju.

U fokusu

Jeziva scena u kojoj Megan Markl umire poput Dajane prikazana u novom TV filmu

Novi film o poznatom paru je u svoj zaplet ubacio i smrt Megan Markl, što je naišlo na ogromnu osudu javnosti.

U fokusu

Sve što Kejtlin Džener nikada nije rekla u novom dokumentarnom filmu na Netflixu

Od dobitnika zlatne medelje na Olimpijadi, preko zvezde rijaliti šoua pa sve do političke kandidatkinje.

U fokusu

Artupunktura: Terapija Zagreba umetnošću

Svakog trenutka drugačiji i uvek u pokretu, Zagreb je poznat po jedinstvenoj atmosferi i pozitivnoj energiji.

U fokusu

7 osnovnih postulata dobrog izgleda Anđeline Džoli

Lepa, besprekorna lica slavnih dama nas zapljuskuju sa svih strana i teško je ostati imuni na njihov besprekoran izgled.