U fokusu

Ris Viderspun – Večita devojčica

Sa samo 15 godina ušla je u svet glume, do 22. snimila je tri visokobudžetna filma, a prekretnica u njenoj karijeri je film Pravna plavuša iz 2001.

Ris Viderspun je pravi primer žene koja polako, ali sigurno krči svoj put. Iako se često desi da glumca obeleži jedna uloga i da nakon nje dobija sve slične, to nije bio slučaj sa Ris i ulogom El Vuds. Usledile su brojne komedije i romanse, ali i ostvarenja ozbiljnijeg formata. Za biografski film Hod po ivici, u kojem igra Džun Karter Keš, dobila je Oskara. Zlatno doba za Ris bilo je između 2001. i 2004. – tada je stekla svetsku slavu, a većina filmskih kritičara smatra da je Pravna plavuša zavladala svetom upravo zbog Ris. Polovinom marta ove godine prikazan je film Kapije vremena (A Wrinkle in Time), za koji se tvrdi da je promenio Holivud.

Sa 42 godine harizmatična Ris je, čini se, ostvarila sve što je želela. Ima dvoje odrasle dece koje je dobila u braku sa Rajanom Filipom. Sve češće je u javnosti možemo videti sa devetnaestogodišnjom Ejvi Elizabet i teško je poverovati da joj je Ris mama, a ne starija sestra. Pre šest godina Ris je dobila treće dete sa lovcem na talente Džimom Totijem. Viterspunova je vlasnica producentske kuće Hello Sunshine i aktivna je u organizacijama koje se zalažu za zaštitu prava žena i dece.

Tekst: Bojana Lazarević

Povezane teme

U fokusu

CLIO, moj verni pratilac

„Ah, žena za volanom“... sigurno ste i vi nekad bile predmet ovog opšte poznatog stereotipa na Balkanu, kada vas muškarci zaobilaze na putu i popreko gledaju, osuđujući vaš stil vo...

U fokusu

Na putovanju sa poznatima

Svetske zvezde znaju ponešto o mestima iz snova u kojima leto traje i u jesen. Na ceni su skriveni biseri, gde na prvom mestu nije uvek cena, već udobnost, privatnost i lepota.

U fokusu

Šta je unutra: zavirite u dom Gven Stefani na Beverli Hilsu

Američka pevačica Gven Stefani prodala je elegantni letnjikovac za 21,65 miliona dolara.

Intervju

Eros Ramacoti - Ostvaren san

“Nisam očekivao veliku karijeru, ali sam verovao u nju svom snagom. Bio je to moj najveći san”

Intervju

Intervju – Nada Šargin

Prvakinja Narodnog pozorišta, dobitnica brojnih glumačkih priznanja, na samom početku nove pozorišne sezone analizira najvažnija pitanja sopstvene profesije na temelju svog velikog...

U fokusu

Planovi za jesen: posetite luskuzni hotel Baglioni Resort

Dobar razlog da u oktobru odete na Maldive.

U fokusu

Kajli Džener otvorila je vrata svog doma u predgrađu Los Anđelesa

Kajli Džener je najmlađa milijarderka i to se najbolje ogleda u njenom domu.

U fokusu

Nove fotografije sa venčanja Džastina i Hejli Biber

Džastin i Hejli Biber su 30. septembra održali službenu ceremoniju venčanja na kojoj su okupili svoje prijatelje i rođake.

U fokusu

Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds su po treći put postali roditelji

Srećan događaj dogodio se još u avgustu, ali zvezde su ovu činjenicu uspešno sakrile od javnosti.

U fokusu

Džesika Simpson izgubila je 45 kilograma šest meseci nakon porođaja

Šest meseci nakon rođenja trećeg deteta glumica je izgubila čak 45 kg.

U fokusu

Kako se ružičasta vrpca Estée Lauder bori protiv raka dojke

Stvarni i veoma impresivni rezultati u brojkama.

U fokusu

Magija Pariza u nedelji mode

Uz malo planiranja, postoji mnogo načina da uživate u atmosferi jednog od najvažnijih praznika stila, čak i ako nemate ulaznice za revije.