U fokusu

Supermodeli koji žele da postanu nešto više

Skoro svaka tinejdžerka sanja da postane poznati top model i hoda na čuvenim modnim pistama u svetu, posebno ako ona ima interesovanje za modu, ima savršeno telo sa dugim nogama i tankom siluetom.

Iako su uvek dobro obučene i doterane savršeno, iako provode vreme sa poznatim ličnostima i svetski poznatim modnim dizajnerima, supermodeli moraju da rade veoma naporno da bi postale poznate i da bi bile primećene od strane poznatih brendova.

Uprkos činjenici da ove žene zarađuju milione dolara godišnje i nose dizajnersku odeću, ovaj posao izgleda kao najlakši i najprijatniji posao na svetu. Međutim, postoje supermodeli koji ne žele da budu samo modeli. Za neke supermodele postoji život izvan svih tih kampanja i modnih revija. Ove dame se trude da promene svoju profesiju i dobiju neko novo zvanje – osim modela!

Miranda Kerr nije supermodel! Ona je mnogo puta porekla da je model. "Ako me neko pita šta radim, kažem, "ja imam svoju liniju za negu kože. " Ja se ne definišem kao model" - izjavila je Miranda.

Još jedan supermodel, koji ne želi da bude model je Karlie Kloss, koja je poznata po svom savršenom hodu i bez koje se ne odvija nijedna važna revija. Američka lepotica jednom prilikom je rekla: " Nikada nisam smatrala modeling stvarnim poslom. Ja tek treba da utvrdim šta je moj posao...  Ona je već uradila niz zanimljivih saradnji, uspostavila je saradnju sa njujorškim pekarama, Momofuku Milk Bar, i pokrenula je liniju naočara sa Warby Parker.

Karlie i Miranda nisu same, kada je u pitanju "poricanje zvanja modela", uspešna i popularna Kara Delevinj takođe ne smatra da je modeliranje njen posao i nastoji da postane glumica i uspostaviti nezavisni muzički brend. Ona je već uspela da se pojavi u poznatim filmovima, kao  što su "Ana Karenjina", "Lice anđela" i "Londonskim poljima". Iako polako ispunjava svoje snove, Kara ne može da ostavi svet mode, jer je ona jedan od najtraženijih supermodela u svetu današnjice.

Želja da budu nešto više od običnog supermodela je prirodna stvar, jer su 80-ih i 90-ih godina mnoge poznate dame uspele da uspostave sopstveni biznis dok su bile na vrhuncu svoje karijere modela. To je zapravo nešto prirodno, jer malo ko bi se zaustavio kada ima toliko šanse da kombinuje modnu karijeru sa glumom, dizajnirenjam ili bilo kojim drugim poslom. Dakle, Sindi Kraford ima liniju nameštaja, Rosie Huntington je glumica, Žizel Bundđen ima liniju donjeg veša, dok su druge dame pokrenule dizajnerske kolekcije u saradnji sa poznatim brendovima.

Supermodeli su u obavezi da treniraju mnogo sa ličnim trenerima, da posećuju salone lepote, da vode računa o lepoj i zdravoj koži i kosi, i naravno da zadrže svoju težinu, kako bi osigurale njihove vodeće pozicije u modnoj industriji. Moramo se složiti da ne postoji posao ili profesija, koja ne zahteva vreme, posvećenost, mnogo borbe i požrtvovanja.

U tom smislu, mi se i dalje držimo ideje da biti model sa lepim licem je možda najlakši način da zaradite milione dolara, dok uživate u najboljim dizajnerskim komadima i obući!

Autor: Milica Lazarević Tasić

 

Povezane teme

U fokusu

Otvara se kafić Saint Laurent u Parizu

Do početka pariske nedelje mode Saint Laurent će otvoriti svoj prvi kafić.

U fokusu

Umetnost u svetu luksuza

Da li smo u modnim kućama dobili najveće mecene svog vremena ili brendovi koriste vezu sa umetnošću da bi povećali vrednost svojih proizvoda?

U fokusu

Kim Kardašijan se bori protiv bolesti

Zvezdi je dijagnostikovan eritematozni lupus i reumatoidni artritis.

U fokusu

Kira Najtli je rodila drugo dete

Britanska glumica Kira Najtli rodila je drugo dete.

U fokusu

Prodaje se vila u kojoj je nekada živela Sofija Loren

Želite da živite kao prava filmska zvezda u staroj vili? Sada možete kupiti luksuznu vilu u Rimu za 19 miliona evra!

U fokusu

Grazia istraživanje – Slavni žive ispod radara

Nekada su poznati voleli da pokazuju svoje bogatstvo, ali im je sada sigurnost na vrhu liste.

U fokusu

Rinoplastika nosa: fotografije zvezda pre i posle

Zvezde sa naše liste nisu bile zadovoljne izgledom svog nosa i vredno su radile na sebi!

Intervju

Grazia intervju - Bojana Sentaler

Beograđanka koja već deset godina iz Kanade osvaja modnu scenu otkriva kako su njeni modeli postali deo stila slavnih žena.

U fokusu

Kuća sa 50 soba na italijanskoj obali – posetili smo dom Donatele Versaće

Predlažemo da zavirite u dizajnersku vilu na četiri sprata sa pogledom na jezero Mađore, luksuznim kaminom i sopstvenom bibliotekom.

U fokusu

Muževi i momci poznatih dizajnera

Muškarci koji obožavaju jedni druge i modu!

U fokusu

Obilazak ekološkog doma u grčkim planinama

Suočen sa planinama Astrake u Grčkoj, hotel Aristi Mountain Resort & Villas svojom lepotom zavodi ljubitelje prirode.

U fokusu

Inspirativno ostrvo - Formentera

Peščane plaže, bezbrižni hipici i bele kuće poput igračaka...

U fokusu

U oazi Ajurvede

Šrilančani su poklonici drevne ajurvedske medicine koja danas privlači milione stranaca, u mnogobrojne centre širom ostrva

U fokusu

U Londonu je otvoren prvi hotel koji brine o biljkama

Da li se ikada dogodilo da ste otišli na duže putovanje i kada ste se vratili zatekli sobne biljke osušene?