U fokusu

Supermodeli koji žele da postanu nešto više

Skoro svaka tinejdžerka sanja da postane poznati top model i hoda na čuvenim modnim pistama u svetu, posebno ako ona ima interesovanje za modu, ima savršeno telo sa dugim nogama i tankom siluetom.

Iako su uvek dobro obučene i doterane savršeno, iako provode vreme sa poznatim ličnostima i svetski poznatim modnim dizajnerima, supermodeli moraju da rade veoma naporno da bi postale poznate i da bi bile primećene od strane poznatih brendova.

Uprkos činjenici da ove žene zarađuju milione dolara godišnje i nose dizajnersku odeću, ovaj posao izgleda kao najlakši i najprijatniji posao na svetu. Međutim, postoje supermodeli koji ne žele da budu samo modeli. Za neke supermodele postoji život izvan svih tih kampanja i modnih revija. Ove dame se trude da promene svoju profesiju i dobiju neko novo zvanje – osim modela!

Miranda Kerr nije supermodel! Ona je mnogo puta porekla da je model. "Ako me neko pita šta radim, kažem, "ja imam svoju liniju za negu kože. " Ja se ne definišem kao model" - izjavila je Miranda.

Još jedan supermodel, koji ne želi da bude model je Karlie Kloss, koja je poznata po svom savršenom hodu i bez koje se ne odvija nijedna važna revija. Američka lepotica jednom prilikom je rekla: " Nikada nisam smatrala modeling stvarnim poslom. Ja tek treba da utvrdim šta je moj posao...  Ona je već uradila niz zanimljivih saradnji, uspostavila je saradnju sa njujorškim pekarama, Momofuku Milk Bar, i pokrenula je liniju naočara sa Warby Parker.

Karlie i Miranda nisu same, kada je u pitanju "poricanje zvanja modela", uspešna i popularna Kara Delevinj takođe ne smatra da je modeliranje njen posao i nastoji da postane glumica i uspostaviti nezavisni muzički brend. Ona je već uspela da se pojavi u poznatim filmovima, kao  što su "Ana Karenjina", "Lice anđela" i "Londonskim poljima". Iako polako ispunjava svoje snove, Kara ne može da ostavi svet mode, jer je ona jedan od najtraženijih supermodela u svetu današnjice.

Želja da budu nešto više od običnog supermodela je prirodna stvar, jer su 80-ih i 90-ih godina mnoge poznate dame uspele da uspostave sopstveni biznis dok su bile na vrhuncu svoje karijere modela. To je zapravo nešto prirodno, jer malo ko bi se zaustavio kada ima toliko šanse da kombinuje modnu karijeru sa glumom, dizajnirenjam ili bilo kojim drugim poslom. Dakle, Sindi Kraford ima liniju nameštaja, Rosie Huntington je glumica, Žizel Bundđen ima liniju donjeg veša, dok su druge dame pokrenule dizajnerske kolekcije u saradnji sa poznatim brendovima.

Supermodeli su u obavezi da treniraju mnogo sa ličnim trenerima, da posećuju salone lepote, da vode računa o lepoj i zdravoj koži i kosi, i naravno da zadrže svoju težinu, kako bi osigurale njihove vodeće pozicije u modnoj industriji. Moramo se složiti da ne postoji posao ili profesija, koja ne zahteva vreme, posvećenost, mnogo borbe i požrtvovanja.

U tom smislu, mi se i dalje držimo ideje da biti model sa lepim licem je možda najlakši način da zaradite milione dolara, dok uživate u najboljim dizajnerskim komadima i obući!

Autor: Milica Lazarević Tasić

 

Povezane teme

Intervju

Intervju - Hamilton Linda

Pitajte reditelja Tima Milera šta je nedostajalo svim nastavcima Terminatora koji su snimljeni nakon revolucionarnog T2: Sudnji dan, 1991. godine i reći će vam - Sara Konor.

U fokusu

Blago Kariba

Hotel Barrière Le Carl Gustaf St–Barth ima 23 sobe i apartmana koji su smešteni u vikendicama, potkrovljima i vilama sa privatnim bazenom.

U fokusu

Monika Belulči – citati o muškarcima i lepoti

Bez sumnje, Monika Beluči je sinonim za žensku lepotu.

Intervju

Olga Ly for Grazia - exclusive interview

Interview with the CEO & Founder of MagModel agency.

U fokusu

Zašto je Willov House najmoderniji ekološki hotel u pustinji

Novo mesto za povlačenje i opuštanje sa najbližima.

U fokusu

Kajli Džener je pokazala kako izgledaju kancelarije njene kompanije

Kajli Džener nije uzalud najmlađa milijarderka u istoriji.

U fokusu

Prve fotografije sa venčanja tenisera Rafaela Nadala

Teniser Rafael Nadal, 19. oktobra oženio je svoju dugogodišnju partnerku Mariju Fransisku Pereljo.

U fokusu

Trospratna gradska kuća na Menhetnu za 2,75 miliona dolara: poseta Karli Klos

Zavirili smo u elegantnu gradsku kuću modela Karli Klos.

Intervju

Intervju: Bred Pit – Pogled u sebe

Otkriva nam koliko je važno duboko zaroniti u svoju dušu, suočiti se sa sobom, kako za ulogu, tako i privatno, i ističe da muškarci odrastaju sa idejom da moraju uvek da budu snažn...