grazia

U fokusu

Svi smo osobe u razvoju: Posetite jedinstvenu izložbu u Galeriji Štab

Osobe sa posebnim potrebama kako to često čujemo, zapravo ne postoje, jer nisu u pitanju nikakve "posebne" potrebe, već svima nam je potrebno isto: ljubav i poštovanje – ovo je glavna poruka izložbe "Svi smo osobe u razvoju", koja je preksinoć otvorena u Galeriji Štab, u saradnji humanitarne organizacije "Dečje srce" i brenda United Colors of Benetton Srbija i kompanije MiaMara.

Na izložbi su prikazane fotografije i dokumentarni film, u kome su glavni akteri osobe sa smetnjama u razvoju i njihove porodice koje su članovi organizacije "Dečje srce". Cilj ovih ostvarenja je da se istakne uticaj koji porodica i šire okruženje imaju na život pojedinaca sa smetnjama u razvoju i pokaže da on može da bude lep, ispunjen i kvalitetan, nezavisno od okolnosti.

- Ljubav i zajedništvo osnovne su poruke koje želimo da pošaljemo. Osobe sa smetnjama u razvoju mogu da budu potpuno funkcionalni članovi društva, a mi ih kroz program "škola životnih veština" obučavamo za svakodnevne kućne aktivnosti, brigu o sebi i drugima, gde su podrška porodice i razumevanje zajednice ključne karike u tom lancu, rekao je Goran Rojević, predstavnik organizacije "Dečje srce".

Tokom večeri održana je inkluzivna revija, u organizaciji brenda United Colors of Benetton Srbija i kompanije MiaMara, sa ciljem da pokaže da ne postoje "nedodirljive" oblasti za pojedince sa smetnjama u razvoju. Na reviji su, pored članova organizacije i njihovih roditelja i prijatelja, prošetali, dizajner Slavimir Stojanović Futro i novinarka Teodora Bogdanović.

- Cilj projekta je da pokaže da osobe sa smetnjama u razvoju imaju iste želje, emocije, talente, kao i osobe iz tipične populacije. Naše komšije, rođaci, prijatelji, kolege sa smetnjama u razvoju zaslužuju i moraju da budu deo našeg društva i svi segmenti poput umetnosti, mode i javnih događaja treba da budu otvoreni za njih, istakla je Ivana Karalejić, marketing direktor kompanije MiaMara.

Izložba Svi smo osobe u razvoju će za posetioce biti otvorena do 17. marta, svakog radnog dana od 10 do 22 časa u Galeriji Štab u TC Galerija.

Tekst: Promo 

Fotografije: Promo 

 

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

6 zdravstvenih benefita terapije crvenom svetlošću

Najnoviji wellness trend, koji bi mogao da reši sve vaše psiho-fizičke probleme.

U fokusu

10 neverovatnih žena koje su ostavile neizbrisiv istorijski trag

U susret 8. martu , prisećamo se onih koje su rušile predrasude i činile čuda za prava žena

U fokusu

Nova energija: Martovsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Novoj energiji, novim impulsima u životu, posvetili smo broj koji je pred nama.

U fokusu

Ko su bile prave ratnice crne Sparte

Ženske elitne trupe iz ilmova Žena kralj, Vakanda zauvek i Crni panter NISU HOLIVUDSKA FANTAZIJA.

U fokusu

Ko je prava žena?

Preplavljeni smo modelima osoba kakve moramo da budemo ako želimo da uspemo u životu, a u srži svih, kriju se rodni stereotipi.

U fokusu

Fotografije koje obećavaju srećan kraj: Keri Bredšo i Ejdan Šo u strastvenom zagrljaju

Ljubavna priča glavne junakinje Seksa i grada, zahuktava se u II sezoni nastavka And Just Like that.