U fokusu

Tumblr momak milijardu vredan!

Najnovije starke, neobavezni duks i ležerne farmerke- da li ovako zamišljate stajling milijardera koji je krenuo u svoju kompaniju na posao? Dejvid Karp, osnivač platforme za blog Tumblr jedan je u nizu novih mladih bogataša koji razbija kliše

Kada je Yahoo nedavno kupio trenutno jednu od najprivlačnijih platformi za blog i društvene mreže Tumblr za 1,1 milijardu dolara, 26-godišnji tvorac ove platforme Dejvid Karp postao je iznenada najpoželjniji instant milijarder. Kao nov izvršni direktor Yahooa, s ugovorom od četiri godine, obezbedio je sebi i svojoj devojci Rejčel Eklej više nego dobru budućnost. Verovatno ste očekivali da je ovu vest mladi par proslavio uz najskuplji šampanjac i planove o životu na najvišoj nozi, međutim... Iako žive u ekskluzivnom apartmanu u Njujorku, Dejvid i Rejčel pravi su predstavnici bruklinskih hipstera i najčešće se mogu videti kako uživaju u vožnji retro motocikla s prikolicom dok im društvo pravi simpatični buldog Klark. Drugim rečima, žive životom običnih smrtnika.

A i početak je bio opet tipično američki: Dejvid je osmislio Tumbrl sa 19 godina u stanu svoje majke u vreme dok je, kako kaže, bio budalasti štreber. Kao i većina njegovih vršnjaka, sate je provodio na društvenim mrežama i očajnički se trudio da postuje svoje fotografije i video-snimke, što je praktično bilo nemoguće izvesti. I ideja je rođena! Nova mreža, miks Twittera i bloga, ubrzo je dobila hiljade sledbenika zbog novih mogućnosti i jednostavnih pravila, a posebno su je prihvatili tinejdžeri, najpoznatije modne kuće i lično predsednik Obama. Dalje je sve bilo lakše!

A Rejčel kao da je osetila da treba dâ da šansu ovom momku. Slučajni susret pre četiri godine pretvorio se u ozbiljnu romansu. Ova asistentkinja na Katedri za psihologiju na Njujorškom univerzitetu u slobodno vreme obožava da kuva (završila je obuku za profesionalnog kuvara, a u stanu imaju gotovo profesionalnu kuhinju poput najboljih restorana i, naravno, obožava blogove), a njegova je najveća emotivna i profesionalna podrška. Svoju privrženost ona mu pokazuje otvoreno, najčešće na Tumblru. Svi komplimenti za pravi marketinški potez!

Priredila: Sanja Vuletić   

 

Povezane teme

U fokusu

Pariz s juga planete

Srce Buenos Ajresa krase grandiozna stara zdanja koja su građena u Evropi, a onda, kamen po kamen preneta i sastavljena u prestonici Argentine.

Intervju

Intervju - Hamilton Linda

Pitajte reditelja Tima Milera šta je nedostajalo svim nastavcima Terminatora koji su snimljeni nakon revolucionarnog T2: Sudnji dan, 1991. godine i reći će vam - Sara Konor.

U fokusu

Blago Kariba

Hotel Barrière Le Carl Gustaf St–Barth ima 23 sobe i apartmana koji su smešteni u vikendicama, potkrovljima i vilama sa privatnim bazenom.

U fokusu

Monika Belulči – citati o muškarcima i lepoti

Bez sumnje, Monika Beluči je sinonim za žensku lepotu.

Intervju

Olga Ly for Grazia - exclusive interview

Interview with the CEO & Founder of MagModel agency.

U fokusu

Zašto je Willov House najmoderniji ekološki hotel u pustinji

Novo mesto za povlačenje i opuštanje sa najbližima.

U fokusu

Kajli Džener je pokazala kako izgledaju kancelarije njene kompanije

Kajli Džener nije uzalud najmlađa milijarderka u istoriji.

U fokusu

Prve fotografije sa venčanja tenisera Rafaela Nadala

Teniser Rafael Nadal, 19. oktobra oženio je svoju dugogodišnju partnerku Mariju Fransisku Pereljo.

U fokusu

Trospratna gradska kuća na Menhetnu za 2,75 miliona dolara: poseta Karli Klos

Zavirili smo u elegantnu gradsku kuću modela Karli Klos.

Intervju

Intervju: Bred Pit – Pogled u sebe

Otkriva nam koliko je važno duboko zaroniti u svoju dušu, suočiti se sa sobom, kako za ulogu, tako i privatno, i ističe da muškarci odrastaju sa idejom da moraju uvek da budu snažn...