Zodijak

Šta vam donosi retrogradni Merkur u avgustu 2018.

Mnoge od nas, izraz "retrogradni Merkur" ispunjava istinskim strahom – da se podsetimo – donosi skandale, intrige, probleme...

Ne plašite se: kao i sve drugo u životu, retrogradan Merkur je privremena pojava, koja se javlja četiri puta godišnje. I te okolnosti ne bi trebalo da vas uplaše. Posebno ako pojave znate unapred, i možete se pripremiti. Ali koliko dugo, u stvari, će Merkur biti retrogradan ovog leta, i kada je kraj?

Prema rečima astrologa, težak period dolazi u trenutku kada se sama planeta počne kretati preko neba u suprotnom pravcu. Ovi periodi obično su povezani sa poremećajem komunikacije, tehničkim neispravnostima i čini se kao period potpune nesposobnosti da se složite oko bilo čega. Ukratko, retrogradni Merkur može otkazati ili uništiti sve planove i doneti nesporazume.

Prvi retrogradni Merkur u 2018. godine prošao je od 23. marta do 15. aprila, a sada se dosadna i nemirna planeta ponovo vraća - 26. jula. I to će trajati do 19. avgusta sve dok se sve ne vrati na svoje mesto. To možete preživeti, zar ne?Merkur, kako kažu, kontroliše sve vrste komunikacije, uključujući one koje se javljaju u ličnoj i poslovnoj sferi. Tradicionalni saveti za ovaj period su da više vremena posvetite planiranju putovanja ukoliko negde idete, jer može doći do kašnjenja. Prilagodite svoju komunikaciju kako biste izbeglki nesporazume. Moraćete da se naučite strpljenju i češće "brojite do deset", jer tokom tog perioda i vi i drugi su skloni povećanoj iritaciji i ljutnji. Razmislite pažljivo pre nego što pričate. I, što je najvažnije, uvek imajte spreman "Plan B".

Nije sve tako loše. Astrolozi kažu da od retrogradnog Merkura možete imati koristi. Astrolozi ne očajavaju i uveravaju da je ovo moćno vreme za introspekciju, postavljanje prioriteta u životu, razvijanje intuicije. U ovom trenutku možete započeti neki projekat i malo usporiti uobičajeni brzi tempo života.

foto:elle.ru


 

Povezane teme

Zodijak

Znaci zodijaka koji mrze vrućinu i ne podnose je dobro

Dok su neki spremni skakati sa oduševljenjem i provoditi sve vreme napolju, čak i kada je +35 stepeni, postoje tri znaka Zodijaka koje vrućina posebno umara emocionalno i fizički.

Zodijak

Poželite želju! Kiša meteora 12. avgusta donosi sreću ovim horoskopskim znacima

Zvezde padalice imaju nešto čarobno - znak iz dalekog univerzuma koji ispunjava želju. Da se ne zaboravi ta dečja radost kada pogledate nebo u pravom trenutku.

Zodijak

Sledeća stanica Rak: šta znači kretanje Venere za našu ljubav?

Planeta komunikacije, novca i strasti, nakon dužeg četveromesečnog boravka u Blizancima, 7. avgusta, prelazi u znak Raka, gde će boraviti do 5. septembra.

Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od avgusta 2020?

Početak avguta dočekujemo sa ne baš lepim rasporedom planeta – veliki komunikacijski problemi, posebno u porodičnom, poslovnom i emotivnom segmentu.

Zodijak

Mars u Ovnu do kraja godine: Rakovima je potrebna podrška, a Strelcu motivacija

Vreme je da se pripremimo za vatrena osećanja - obično Mars ne ostaje u jednom znaku duže od šest nedelja, ali ovaj put imaćemo dugu turneju po Ovnu.

Zodijak

Čestitamo kraj retrogradnog Merkura! Ali da li će nam biti lakše?

Tema koji izaziva probleme i uzrok svih nesporazuma! Da li zaista postoji svetla linija u našem životu? Ili se prerano radovati?

Zodijak

Horoskop otkriva: sta mozemo očekivati od jula 2020

Jul bismo slobodno mogli nazvati sudbinskim mesecom jer će u njemu doći do nekih značajnih promena, na poslovnom, emotivnom, životnom planu kod svakog od nas.

Zodijak

Kako retrogradni Merkur utiče na naše telo, energiju i kožu?

Merkur je krenuo retrogradno 18. juna i ovo kretanje će trajati do 12. jula. Postoje li zaista posledice ne samo na odnose, već i na izgled?

Zodijak

Koja će tri znaka zodijaka imati sreće u drugoj polovini 2020. godine?

Prva polovina 2020. godine, za neke ljude je postala zona destruktivnog uragana, za druge je proletela kao da je nije ni bilo.

Zodijak

Kako astrolozi povezuju trenutni retrogradni Jupiter sa koronavirusom

Još jedna planeta je počela svoje retrogradno kretanje.

Zodijak

Zaštitite svoju ljubav: retrogradna Venera vraća se prvi put nakon dve godine

13. maja, Venera, planeta ljubavi i naklonosti u astrologiji, započela je retrogradno kretanje prvi put nakon dve godine, a njen uticaj biće jak i intenzivan.

Zodijak

Kako će retrogradna Venera uticati na naš lični život

Ako ste trenutno u svađi sa svojim partnerom, može se činiti ironičnim ali treba znati da je retrogradna Venera - za koju se veruje da utiče na naše romantične veze - u aktivnom st...

Zodijak

Šta vaš horoskopski znak traži u drugoj polovini

Astrološki saveti koji će vam pomoći da ne propustite ono što vam je potrebno.

Zodijak

Maj 2020: dobri i loši dani u smislu astrologije

Ovog meseca nas čeka jedan od najsrećnijih perioda u godini. Označite važan datum u kalendaru!