Zodijak

Horoskop otkriva šta možemo očekivati od iduće godine

Par reči o godini u koju ulazimo. Saturn, Jupiter i Južni Mesečev čvor u znaku Jarca koji obeležavaju 2020-u govore nam da smo u periodu velikih karmičkih pročišćenja kroz koja ćemo prolaziti na ličnom i globalnom planu. Južni Mesečev čvor je zbir, izvor svih sećanja – bukvalno rečeno – sva naša dela činjena u ovom i u prethodnim životima (za one koji u to veruju), veliki bunar naših i predačkih dela i nedela. Jupiter predstavlja prostor, Saturn predstavlja vreme. I kako bismo sve to mogli da zaokružimo, objedinimo? Na primer – stekli su se uslovi za svakoga od nas – pravo vreme i pravo mesto da Univerzum poravna račune, vrati dugove. I one dobre po nas i one koji to baš i nisu.

Deviza ove godine bi mogla biti – kako si radio, tako ti se vraća. Univerzum, Bog, Sudbina – nazovite kako god želite i kako god vam je milo – u 2020-oj svodi račune. Ono u šta smo uložili sebe, na pravi način – biće uzvraćeno i plaćeno. Ono gde smo škrtarili, hvatali krivinu, ono gde smo svesno grešili -  tu ćemo se suočiti sa posledicama. Znate kako kažu – ni po babu, ni po stričevima.

No, neka se Univerzum bakće našim i svojim dugovanjima – da mi vidimo šta ćemo i kako ćemo kroz 2020-u. Ovako naglašena simbolika znaka Jarca traži od nas realnost, praktičnost, fokusiranost na prave, trajne i vredne ciljeve. Traži stabilnost, upornost i istrajnost. Traži da sebe ograničimo, da nam to ne bi okolnosti uradile.

U ovoj godini nas čeka i retrogradnost Venere i Marsa – planeta koje vladaju žensko – muškim odnosima, ali i planeta koje predstavljaju lepotu, uživanje, blagostanje kao i energiju, akciju i volju. Venera će u znaku Blizanaca započeti retrogradno kretanje 13-og maja a završiti 25-og juna. U istom periodu će i Saturn biti retrogradan u znaku Vodolije (ove dve planete će imati aspekt trigona) pa je u prolećnim mesecima moguć procvat karmičkih odnosa ali i vraćanja u emotivnu prošlost. Mars je retrogradan od 9-og septembra do 14-og novembra. Simpatičnom igrom slučaja (aha, slučaj kako da ne) ova planeta će biti u kvadratnom aspektu sa Jupiterom i Saturnom  još od jula i ulaska u znak Ovna pa sve do kraja 2020-e godine. Gde je kvadrat, tu je i borba pa će drugi deo 2020-e biti prilično zahtevan. Želećemo napred (simbolika Marsa u Ovnu), ali će nas situacije, okolnosti, ljudi, zakoni ljudski i Božiji – vraćati unazad da ponovimo lekciju i naučimo da sve može samo onda kada mu je vreme, a ne onda kada mi to želimo.

Merkur će tri puta biti retrogradan. U periodu februar – mart u znaku Riba, u periodu jun – jul u znaku Raka i u periodu oktobar – novembar u znaku Škorpije. Saturn, Pluton, Uran, Jupiter i Neptun imaće svoje redovne godišnje retrogradne cikluse. Očekuju nas pomračenja – Meseca u januaru, junu, julu i novembru. Sunca u junu i decembru.

I sve u svemu – tu smo gde smo. Pred nama je jedna dosta zahtevna godina koja će testirati naše snage, volju i mogućnosti, ali će nas istovremeno – nagraditi baš u onim momentima kada to ne očekujemo. Imaćemo priliku da mnogo toga što smo pogrešno radili – ispravimo i nadam se – naučimo da više cenimo prave vrednosti u životu. Da cenimo sebe, ali i one koji su oko nas. Da onome što je trajno damo primat i prvenstvo.

Želim vam svaku sreću i dobro u nastupajućoj godini.

Povezane teme

Zodijak

Sve što treba da znate o retrogradnom Merkuru

Opet ste izgubili omiljene sunčane naočare ili ste slučajno obrisali neki važan dokument sa računara?

Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od februara 2020?

Preturili smo preko glave najduži mesec u godini (nemojte da se zavaravate – to što zvanično stoji da januar ima 31 dan, nije istina – ima 47 ili makar 45).....No, šalu na stranu –...

Zodijak

Horoskop otkriva; šta možemo očekivati od januara 2020?

U januar mesec nove novcijate 2020-e ulazimo kroz totalnu dominaciju znaka Jarca – u njemu se nalaze Sunce, Merkur, Jupiter, Saturn i Pluton. U znaku Vodolije je Venera, u znaku Ri...

Zodijak

Mesečni horoskop za decembar 2019.godine

....još samo malo i sviramo – kraj! Kraj 2019-e godine – nekome je bila nikad lepša, nekome nikad teža, ali u jednom se moramo složiti – zahtevna je bila i jogunasta i nepredvidiva...

Zodijak

Novembar će za ove znake Zodijaka biti najbolji mesec u godini

Čini se da novembar krije prava iznenađenja za ova tri horoskopska znaka.

Zodijak

Za koje horoskopske znake će novembar 2019. biti najgori

Novembar nije omiljeni mesec zbog hladnog vremena, ali ovaj mesec će biti posebno loš nekim znacima horoskopa.

Zodijak

Retrogradni Merkur - šta će doneti svakom horoskopskom znaku u novembru

Otkrivamo vam šta možete očekivati od retrogradnog Merkura i kako izbeći poteškoće u ovom periodu.

Zodijak

Mesečni horoskop za novembar 2019.godine

Posle presirajućeg oktobra, uplovljavamo u pretposlednji mesec u ovoj godini. Pomalo (ili po malo više) umorni, iscrpljeni – sa nadom gledamo u zvezdano nebo, tražeći odgovore, put...

Zodijak

Karmički avgust: kako se pripremiti za preokret Merkura i šta nas očekuje?

Prvog avgusta Merkur napušta retrogradnu fazu. Zašto je ovo najvažniji period leta?

Zodijak

Sezona Lava - vreme za narcizam i strast

"Airbag" u poslednjoj nedelji retrogradnog Merkura!

Zodijak

Retrogradni Hiron - šta je ovo?

"Aditiv" za retrogradni Merkur!

Zodijak

Kako pobeći od retrogradnog Merkura u julu 2019?

U naredne tri nedelje budite strpljivi - i pratite naše savete.

Zodijak

Iluzija obmane: kako retrogradni Neptun utiče na naš život?

Ništa nije onako kao što se čini na prvi pogled ...

Zodijak

Dobitna kombinacija: kako Venera u Blizancima utiče na letnju romantiku

Šta se dešava kada se glavna planeta ljubavi sretne na nebu sa najsjajnijim znakom?