Zodijak

Horoskop otkriva šta možemo očekivati od iduće godine

Par reči o godini u koju ulazimo. Saturn, Jupiter i Južni Mesečev čvor u znaku Jarca koji obeležavaju 2020-u govore nam da smo u periodu velikih karmičkih pročišćenja kroz koja ćemo prolaziti na ličnom i globalnom planu. Južni Mesečev čvor je zbir, izvor svih sećanja – bukvalno rečeno – sva naša dela činjena u ovom i u prethodnim životima (za one koji u to veruju), veliki bunar naših i predačkih dela i nedela. Jupiter predstavlja prostor, Saturn predstavlja vreme. I kako bismo sve to mogli da zaokružimo, objedinimo? Na primer – stekli su se uslovi za svakoga od nas – pravo vreme i pravo mesto da Univerzum poravna račune, vrati dugove. I one dobre po nas i one koji to baš i nisu.

Deviza ove godine bi mogla biti – kako si radio, tako ti se vraća. Univerzum, Bog, Sudbina – nazovite kako god želite i kako god vam je milo – u 2020-oj svodi račune. Ono u šta smo uložili sebe, na pravi način – biće uzvraćeno i plaćeno. Ono gde smo škrtarili, hvatali krivinu, ono gde smo svesno grešili -  tu ćemo se suočiti sa posledicama. Znate kako kažu – ni po babu, ni po stričevima.

No, neka se Univerzum bakće našim i svojim dugovanjima – da mi vidimo šta ćemo i kako ćemo kroz 2020-u. Ovako naglašena simbolika znaka Jarca traži od nas realnost, praktičnost, fokusiranost na prave, trajne i vredne ciljeve. Traži stabilnost, upornost i istrajnost. Traži da sebe ograničimo, da nam to ne bi okolnosti uradile.

U ovoj godini nas čeka i retrogradnost Venere i Marsa – planeta koje vladaju žensko – muškim odnosima, ali i planeta koje predstavljaju lepotu, uživanje, blagostanje kao i energiju, akciju i volju. Venera će u znaku Blizanaca započeti retrogradno kretanje 13-og maja a završiti 25-og juna. U istom periodu će i Saturn biti retrogradan u znaku Vodolije (ove dve planete će imati aspekt trigona) pa je u prolećnim mesecima moguć procvat karmičkih odnosa ali i vraćanja u emotivnu prošlost. Mars je retrogradan od 9-og septembra do 14-og novembra. Simpatičnom igrom slučaja (aha, slučaj kako da ne) ova planeta će biti u kvadratnom aspektu sa Jupiterom i Saturnom  još od jula i ulaska u znak Ovna pa sve do kraja 2020-e godine. Gde je kvadrat, tu je i borba pa će drugi deo 2020-e biti prilično zahtevan. Želećemo napred (simbolika Marsa u Ovnu), ali će nas situacije, okolnosti, ljudi, zakoni ljudski i Božiji – vraćati unazad da ponovimo lekciju i naučimo da sve može samo onda kada mu je vreme, a ne onda kada mi to želimo.

Merkur će tri puta biti retrogradan. U periodu februar – mart u znaku Riba, u periodu jun – jul u znaku Raka i u periodu oktobar – novembar u znaku Škorpije. Saturn, Pluton, Uran, Jupiter i Neptun imaće svoje redovne godišnje retrogradne cikluse. Očekuju nas pomračenja – Meseca u januaru, junu, julu i novembru. Sunca u junu i decembru.

I sve u svemu – tu smo gde smo. Pred nama je jedna dosta zahtevna godina koja će testirati naše snage, volju i mogućnosti, ali će nas istovremeno – nagraditi baš u onim momentima kada to ne očekujemo. Imaćemo priliku da mnogo toga što smo pogrešno radili – ispravimo i nadam se – naučimo da više cenimo prave vrednosti u životu. Da cenimo sebe, ali i one koji su oko nas. Da onome što je trajno damo primat i prvenstvo.

Želim vam svaku sreću i dobro u nastupajućoj godini.

Povezane teme

Zodijak

Kako astrolozi povezuju trenutni retrogradni Jupiter sa koronavirusom

Još jedna planeta je počela svoje retrogradno kretanje.

Zodijak

Zaštitite svoju ljubav: retrogradna Venera vraća se prvi put nakon dve godine

13. maja, Venera, planeta ljubavi i naklonosti u astrologiji, započela je retrogradno kretanje prvi put nakon dve godine, a njen uticaj biće jak i intenzivan.

Zodijak

Kako će retrogradna Venera uticati na naš lični život

Ako ste trenutno u svađi sa svojim partnerom, može se činiti ironičnim ali treba znati da je retrogradna Venera - za koju se veruje da utiče na naše romantične veze - u aktivnom st...

Zodijak

Šta vaš horoskopski znak traži u drugoj polovini

Astrološki saveti koji će vam pomoći da ne propustite ono što vam je potrebno.

Zodijak

Maj 2020: dobri i loši dani u smislu astrologije

Ovog meseca nas čeka jedan od najsrećnijih perioda u godini. Označite važan datum u kalendaru!

Zodijak

Ispunjenje želja je moguće ako ih pravilno zamislite

Kako da zamislite želju prema vašem horoskopskom znaku da bi se što pre ostvarila?

Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od maja 2020

Na ulasku u maj mesec Sunce, Merkur i Uran nalaze se u znaku Bika. Venera je u Blizancima, Mesec u prvoj četvrti u znaku Lava. U znaku Jarca se nalaze retrogradni Pluton i Jupiter,...

Zodijak

Ko su najzanimljivije žene horoskopa i zašto su tako posebne?

Postoje žene koje jednostavno očaravaju gde god da se pojave.

Zodijak

Astrološka prognoza za maj 2020.

Otkrivamo vam koja su iznenađenja poslednjeg prolećnog meseca pripremljena za predstavnike svih znakova zodijaka.

Zodijak

Zašto se prognoze iz horoskopa ne ostvaruju uvek?

Taj tužni osećaj kada otkrijete da zvezde sve lažu!

Zodijak

Seksualna kompatibilnost prema horoskopu

Koji se horoskopski znaci smatraju idealnim seksualnim partnerima?

Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od aprila 2020?

Spominjali smo u prethodnim tekstovima varljivo proleće 2020-e godine – a sada ga imamo pred sobom, u punom sjaju. Tri stvari obeležavaju ulazak u april mesec, a samim tim – govore...

Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati u martu 2020?

Mart – mesec u kojem zima prelazi u proleće, ali u kojem istovremeno i na nebu dolazi do velikih promena. Neke od njih se dešavaju često, na neke čekamo godinama, a na neke – čak d...

Zodijak

Sve što treba da znate o retrogradnom Merkuru

Opet ste izgubili omiljene sunčane naočare ili ste slučajno obrisali neki važan dokument sa računara?