grazia

Zodijak

Od njih nema iskrenijih

U filmovima često čujemo savet "Iskrenost je najbolja politika". Možda ste ga do sada isprobali, možda tako učite svoju decu. U svakom slučaju, postoji razlog zašto je ova poslovica izdržala test vremena - jer je istinita, čak i kada vam tako ne izgleda na prvi pogled.

Bilo da je reč o davanju nepristrasnog mišljenja prijateljici o njenoj odeći, vraćanju artikla koji su zaboravili da vam naplate na kasi ili otkrivanju pravog razloga zašto ste preskočili venčanje svog rođaka, govoriti istinu je obično put kojim treba ići. Ovaj savet, međutim, ne slušaju svi, ali poštenje ima i tamnu stranu - okrutnu iskrenost koja ne vodi računa o osećanjima drugih.

Nastavite da čitate da biste od astrologa čuli o najpoštenijim horoskopskim znacima, od donekle direktnih do veoma čestitih.

6 Ribe

Ribe su najsaosećajniji znak u zodijaku, a samim tim se smatra da loše lažu, kaže astrološkinja Sara Von. Međutim, ovaj emocionalni vodeni znak ponekad može biti uhvaćen u svojim sanjarenjima. „Osim ako iskreno ne veruju u svoje zablude (što se i dešava), videćete da se Ribe trude da budu otvorene i iskrene“, objašnjava Von. Njihova osetljiva priroda takođe obezbeđuje da će biti istinski  otvoreni u pogledu toga kako se osećaju i šta misle. To znači da očekuju da drugi budu isto tako iskreni, ponekad i naivno.

5 Ovan

Ovan zaista ne vidi vrednost u namerama. Ovaj nepromišljeni znak će poslati poruku koja bi mogla da vam povredi vaša osećanja, a da uopšte o tome ne razmišlja. Von ih opisuje kao veoma direktne i otvorene u svom pristupu sa stavom “Nije me briga“. Ovi strastveni ljudi ne promišljaju šta će reći niti pokušavaju da zaštite osećanja drugih kada duboko u sebi znaju da istinu treba reći. Ovo čini Ovna odličnim prijateljem kome se možete obratiti ako tražite “tešku ljubav” iako ćete morati da budete spremni na ono što ćete možda čuti. Ako imate pitanje da li vam odeća dobro stoji, Ovan će vam reći šta ima.

4 Jarac

Pošto je ovaj znak toliko fokusiran na postizanje karijernih ambicija, oni se ne bave spoljnom dramom. „Jarac nema vremena za sitna ponašanja kao što je širenje glasina ili ulepšavanje priča“, kaže astrološkinja Rejčel Kler. Pošto Jarcem vlada Saturn, planeta pravila i odgovornosti, oni „osećaju da im je dužnost da budu 100 posto iskreni u svemu što govore i rade“. Međutim, to se ponekad može manifestovati kao osuđivanje, posebno na radnom mestu. Astrolozi nazivaju Jarčeve „brutalno iskrenim“ i kaže da neće da se ušuškaju kada vam kažu kako se osećaju, bilo da je reč o prezentaciji kolege ili o novoj vezi prijatelja.

3 Vaga

Vagin znak je skala pravde, tako da je iskrenost veliki deo onoga što idealizuju u svom savršeno izbalansiranom svetu, primećuje Von. Tu se računa i njihova želja da udovolje svima. „Oni se trude da održe nivo iskrenosti sa svima oko sebe kako bi održali mir i harmoniju“, dodaje Von. Ali, kada moraju da govore teške istine, Vage nikada neće reći nešto uvredljivo ili progovoriti van reda. Umesto toga, oni će iskoristiti svoju analitičku stranu i „pomoći će vam da iskreno pogledate svoj život i dati vam drugu perspektivu koja nije pristrasna“, kaže astrološkinja.

2 Vodolija

Vodolije ne veruju u iznošenje malih belih laži da bi sačuvale mir. Oni govore onako kako jeste i nije ih briga da li bi to moglo povrediti vaša osećanja. Tražite njihovi mišljenje o nekoj stvari i oni će krenuti u seriju predavanja bez zaustavljanja. „Vodolija je hiperracionalna i ima tendenciju da bude tragalac za istinom u zodijaku, do tačke u kojoj bi mogli dati sve od sebe da dokažu koliko su pošteni”, kaže Von. Deo ove grubosti potiče od toga što se Vodolija odlikuje visokom misaonom inteligencijom. Njihov um radi “prekovremeno”, često je zato preopterećen, i zato žele da svoju mudrost i znanje prenesu drugima. Čak i ako ih zamolite da se uzdrže, biće im teško.

1 Rak

Rakovi žele da im prijatelji i porodica veruju i obrate im se u trenucima potrebe, što znači da retko nešto kriju od njih. „Ovaj veoma emotivan znak ima tendenciju da ostane iskren jer jednostavno ne znaju da lažu i skrivaju istinu“, kaže Von. Takođe imaju tendenciju da preterano analiziraju sve - da li je neko ljut na njih ili da li su na jučerašnjoj zabavi rekli pravu stvar. Ako lažu, to je samo još jedna stvar kojom će biti opsednuti. „Oni se lako mogu zakačiti za svoje laži i krivicu zbog toga, što im takođe pomaže da teže istini”, dodaje Von. Iako nikada neće lagati do kraja, ovaj vodeni znak je pomalo pasivno-agresivan, tako da mogu da zaslade stvari, ne bi li zaštitili vaša osećanja. Ali čak i u ovim slučajevima, oni to rade iz najbolje namere.

Foto: Unsplash

Tekst: M.Đ.

Pročitajte još

Povezane teme

Zodijak

Nedeljni horoskop od 27. marta do 2. aprila

Šta su vam zvezde zapisale za nedelju pred nama pročitajte u nastavku...

Zodijak

Nedeljni astro od 13. do 19. marta

Misli koje su bujale iznutra će doći do izražaja ove nedelje.

Zodijak

Astro za vikend - od 10. do 13. marta

Šta su zvezde "skuvale" za dane pred nama, čitajte u vikend horoskopu.

Zodijak

Nedeljni astro od 6. do 12. marta

Kako će uticati pun mesec ovog utorka na sve znake zodijaka…

Zodijak

Astro za vikend od 3. do. 5. marta

Šta su zvezde spremile za dane pred nama, otkrijte u nastavku...

Zodijak

Nedeljni astro od 27. februara do 5. marta

Mart počinje živahno sa energijom koja će uskoro eskalirati.

Zodijak

Astro za vikend - od 24. do 27. februara

Šta zvezde "zakuvale" za dane pred nama, čitajte u nastavku...

Zodijak

Nedeljni astro od 20. do 26. februara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Zodijak

Vikend astro: od 17. do 20. februara 2023

Šta su zvezde "isplanirale" za dane pred nama, čitajte u nastavku...

Zodijak

Nedeljni astro od 13. do 19. februara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Zodijak

Vikend astro od 10. do 12. februara

Šta nam donosi konjukcija Plutona u Jarcu?

Zodijak

Nedeljni astro od 6. do 12. februara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...