BAMBI i PLAZMA obeležavaju Dan jednakosti žena

Jednakost dolazi iz kuće, poruka je kojom kompanija Bambi i njen najpoznatiji brend Plazma ove godine obeležavaju Dan jednakosti žena.

 

Plazma keks, kao sinonim za porodicu, želi da skrene pažnju javnosti na neravnopravan položaj žena kada je reč o obavljanju kućnih poslova i obaveza oko dece i da pozove parove i roditelje širom Srbije na ravnomerniju raspodelu tih obaveza.

Prema statistici, žene u gradskim sredinama obavljaju 3 puta više kućnih poslova, dok u ruralnim sredinama obavljaju i do 5 puta više kućnih poslova od muškaraca ili očeva.

Veća opterećenost žena je „tradicionalni“ model koji prenosimo sa generacije na generaciju, a lekciju da postoje poslovi koji su samo „ženski“ nažalost smatramo ispravnom i prirodnom. Iako postoje pomaci i znaci da mlađe generacije očeva u Srbiji pokazuju veću spremnost da pomognu oko svakodnevnih obaveza, Plazma veruje da baš na ovaj dan treba dodatno ohrabriti muškarce na još veću solidarnost.

Pomozimo više onima sa kojim delimo dom. Pomozimo im da očuvaju snagu i mentalno zdravlje, koliko god možemo, kako bismo kao društvo krenuli ka ravnomernijoj podeli poslova u kući.

Jer tako čuvamo porodicu i pružamo bolji primer našoj deci.

Kao i sve ostalo #jednakostdolaziizkuce

Tekst: Promo

Foto: Promo