Nije za “Kralja lavova”, ali jeste za “Kralja Ričarda”: Hoće li Bijonse osvojiti Oskara?

Ženski izvođač sa najviše osvojenih Gremi nagrada u istoriji (ima ih 28!), Bijonse Nouls sada ulazi u trku za Oskara. Pevačica se takmiči u kategoriji za originalnu pesmu, a u trku je ušla sa kompozicijom “Be Alive“, koju je zajedno sa  kantautorom Diksonom napisala za film “King Richard“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Iako se pre dve godine govorilo o tome da bi za najbolju pesmu mogla da osvoji Oskara, kada joj je to predviđano pre objave zvaničnih nominacija za pesmu “Spirit” koju je komponovala za film “Kralj lavova” (koja se našla i na njenom albumu “Kralj lavova: Dar!), pevačica je 2019. ostala uskraćena za ulazak među nominovane. Ove  godine, filmska akademija je ispravila “nepravdu” stavivši je na listu, a da li će Bijonse osvojiti prestižnu nagradu ostaje da vidimo 27. marta, kada je zakazana dodela Oskara u Dolbi teatru u Los Anđelesu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Valja napomenuti da pevačica među nominovanima ima žestoku konkurenciju, od kojih je najjači Lin Manuel Miranda, kojem samo Oskar nedostaje za ekskluzivan EGOT status, (koji dobijaju oni koji osvoje sve veće američke nagrade u svetu zabave i filma, a to su Emi, Gremi, Oskar i Toni) za pesmu “Dos Oruguitas” za animirani mjuzikl “Encanto“. Tu su i Bili Ajliš i njen brat Fineas za naslovnu pesmu poslednjeg filma o Džejmsu Bondu, “No Time to Die” i Van Morison za “Down to Joy” iz filma ‘Belfast’.

Napisala: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram