Dior Cruise 2025 revija okupila zvezde u Škotskoj

Dior Cruise 2025 kolekcija, isprepletena istorijom, predstavljena je u Drummond vrtovima u Škotskoj uz fantastičnu reviju. Vrtovi, smešteni samo 15 kilometara od hotela Gleneagles u srcu škotske prirode, bili su omiljeni samom Kristijanu Dioru, koji je 1955. godine predstavio svoje kolekcije u balskoj sali istog hotela pred škotskim plemstvom.

Za Mariju Graciju Kjuri, kreativnu direktorku kuće, Dior Cruise 2025 kolekcija pružila je priliku da krene stopama Kristijana Diora i putuje do svih zadivljujućih lokacija gde je on predstavljao svoj rad. Sećanja na bogatu prošlost kuće, materijali viđeni u arhivskim kolekcijama i bezvremenske priče su se besprekorno uklopili u Dior Cruise 2025 kolekciju.

Kroz kolekciju, jednorog i čičak – simboli Škotske – ubačeni su u novu viziju motiva divljeg cveća i postaju heraldički vez koji podseća na majstorstvo te tehnike, deo stila Meri Stjuart, koji se pojavljuje u biografiji Klare Hanter – Embroidering Her Truth: Mary, Queen of Scots and the Language of Power. Istorčarka umetnosti, sa kojom Marija Gracija sarađuje od 2020. godine, istakla je značenje i svrhu vezenja kao sredstva komunikacije za žene kroz istoriju u svom radu. Dezeni, boje, kompozicije i simboli kolekcije su omaž otpornosti i duhovitosti istorijske figure Meri Stjuart.

Tartan, koji je imao veliku prisutnost u Dior Cruise 2025 kolekciji, korišćen je imajući u vidu njegovu istorijsku važnost i fleksibilnost. Christian Dior takođe je bio fasciniran emblemskim materijalom i nazvao ga je “Jedinom tkaninom koja uspeva da odoli modi” u Malom rečniku mode.

Dior je okupio modnu zajednicu i impresivan spisak slavnih ambasadora u Škotskoj za svoju Cruise 2025 reviju u raskošnom Drummond zamku. Posetioci su nosili raznovrsne Dior komade, sa snažnim naglaskom na skrojeno odelo, mešavinu tekstura i slojeva (navodno, temperature u Edinburgu su još uvek prilično blage početkom juna).

Za tu priliku, Dženifer Lorens je odabrala sofisticiranu verziju estetike mafijaške supruge, noseći jaknu sa jaguarskim printom preko rebraste majice, upotpunjenu crnom trakom za kosu, prevelikim naočarima za sunce i Dior kaišem sa logom.

Ostali slavni gosti na reviji zadržali su neutralnu paletu boja: anja Tejlor džoj nosila je pepeljasto sivi sako preko mini haljine i lakiranih čizama; a Rosamund Pike je slojevito obukla debeli vuneni kaput preko pantalona boje slonovače, koje je uparila sa torbom Lady.

U galeriji pogledajte sve zvezde koje su krasile prve redove revije.

foto: Profimedia