Dženifer Aniston prvi put iskreno o borbi za potomstvo

Glumica Dženifer Aniston slikala se za poslednje štampano izdanje magazina Allure, a provokativne fotografije, koje su okačene na instagramu, sakupile su za samo jedan dan preko pet milliona lajkova.

Ono što je još više fasciniralo fanove od slika bila je intimna ispovest slavne glumice, u kojoj je prvi put govorila o svojoj borbi za potomstvo.

Anistonova se osvrnula na narativ koji se poslednjih godina pojavio u medijima o njoj, a to je da je tokom života marila samo za karijeru, ne želeći uopšte ni da postane majka.

Zvezda Prijatelja ispričala je za Allure kako se svojevremeno podvrgnula postupku veštačke oplodnje, no da je pokušaj bio neuspešan. Dženifer je otkrila kako je u kasnim tridesetim, a onda i četrdesetim godinama, dok je bila u centru pažnje svih svetskih medija, proživljava vrlo teško razdoblje.

Bio je to izazovan put za mene, put stvaranja deteta. Sve te godine i godine nagađanja… Bilo je stvarno teško. Pokušavala sam in vitro metodom, pila kineske čajeve, šta god, ispričala je glumica i dodala kako zbog svojih odluka nimalo ne žali.

Dženifer je otkrila da bi dala sve da joj je neko u to vreme rekao da zamrzne jajne ćelije.

– Jednostavno, nisam ni pomišljala na to. I evo me danas – taj brod je otplovio, priznala je.

Glumica je istakla i to da mediji mogu biti okrutni prema ženama u industriji koje nemaju decu, a osvrnula se i na narativ koji se stvorio u vezi sa njom, da je sebična i da je marila jedino za karijeru.

– Razlog zašto me je moj muž ostavio, zašto smo prekinuli i okončali naš brak, bio je taj što mu nisam htela dati dete? To su bile apsolutne laži. To mogu iskreno da kažem jer nemam šta da sakrijem u ovom trenutku, ispričala je ona nešto o odnosu sa kolegom Džastinom Tijeroom, od koga se razvela 2018.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LolaVie (@lolavie)

Dženifer je priznala i to da je s vremenom ipak počela da oseća olakšanje jer više ne mora da se brine oko toga da li je process veštačke oplodnje bio uspešan ili ne.

– Provela sam toliko godina krijući svoju priču o in vitro oplodnji, a svet je stvorio priče koje nisu istinite, da sam osetila potrebu da kažem istinu. Osećam se kao da izlazim iz hibernacije, da ne želim više ništa da krijem.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram