Jeziva scena u kojoj Megan Markl umire poput Dajane prikazana u novom TV filmu

Novi film o poznatom paru je u svoj zaplet ubacio i smrt Megan Markl, što je naišlo na ogromnu osudu javnosti.

Život Princa Harija i Megan Markl je po treći put inspirisao produkcijsku kuću “Lajftime” da snimi film o njima. Samo što su ovog puta, sebi dali malo veću umetničku slobodu – film počinje sa scenom u kojoj glumica/vojvotkinja umire u saobraćajnoj nesreći baš kao i njena svekrva koju nikada imala priliku da upozna. Iako morbidnost dosta dobro prolazi u modernom vremenu, ovaj put odluka javnog mnjenja je bila jednoglasna – neke granice ipak ne treba prelaziti.

U svom intervjuu sa Oprom Vinfri, koji je takođe prikazan u filmu, princ Hari jeste izjavio da je jedan od razloga zašto su on i njegova supruga odlučili da napuste kraljevsku porodicu njegov strah da će se istorija ponoviti. Ipak, “Lajftajm” je njegove reči shvatio previše bukvalno i glumica Sidni Morton koja daje lik Megan Markl umire u saobraćajnoj nesreći dok je paparaci bestidno slikaju, a Hari stiže prekasno.

Film započinje ovom scenom, pa se ono što smo pretpostavili ispostavilo tačnim – ta scena je bila samo Harijev san. Svejedno, fanovi su se pobunili, kako Dajanini tako i fanovi Megan Markl. Korišćenje tragedije da za potrebe (niskobudžetnog) filma je naišlo na osude javnosti, ali ne i na bojkot filma koji sada svi hrle da pogledaju.

Još jednom, videli smo da je svaki marketing dobar marketing. 

Tekst: Tamara Mladenović

Fotografije: Profimedia